Necmettin Erbakan'ın vefatının 5. yılı

Güncelleme Tarihi:

Necmettin Erbakanın vefatının 5. yılı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2016 22:52

- Erbakan'ın eski Özel Kalem Müdürü ve Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Karaman:-"Erbakan'ın kurduğu 4 parti kapatıldı. Hiçbir parti kapatma gerekçesinde 'bunlar vatana ihanet etti, bunlar ülkeyi sattı, bunlar ülkeyi sanayisiz bıraktı, Avrupa'ya köle yaptı' diye bir cümle bulamazsınız. Bütün gerekçelerin altında İslami noktadaki hassasiyetler göze çarpmaktadır"

Haberin Devamı

KOCAELİ (AA) - Merhum Necmettin Erbakan'ın eski Özel Kalem Müdürü Mehmet Karaman, "Erbakan'ın kurduğu 4 parti kapatıldı. Hiçbir parti kapatma gerekçesinde 'bunlar vatana ihanet etti, bunlar ülkeyi sattı, bunlar ülkeyi sanayisiz bıraktı, Avrupa'ya köle yaptı' diye bir cümle bulamazsınız. Bütün gerekçelerin altında İslami noktadaki hassasiyetler çarpmaktadır" dedi.

İzmit ilçesindeki Yunus Emre Kültür Merkezi'nde Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıda konuşan Karaman, Erbakan'ın zamanını hiç boşa geçirmediğini söyledi.

Bir kişiye iş verirken onu detaylı bir şekilde anlattığını ifade eden Karaman, Erbakan'la ilgili hatıralarını katılımcılara aktardı.

Karaman, Erbakan'ın seçim dönemlerinde miting programlarını hazırlamada hassas davrandığını dile getirerek, "Mitinglere geç kalması gündem olurdu. Erbakan hoca, '1-2 saat geç kaldı falan' diye yazılırdı. Günde 3 miting yazılıyor, teşkilatlarımız önünü kesiyor 'şurada da konuşsun' diye ısrar ediyorlardı. Bir seçimde 'her yere vaktinde gidelim' dedi. Biz de programları illere bir saat geç gelecek şekilde veriyorduk. Aradaki yanılmaları takip ediyorduk" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Erbakan'ın çokça espri yaptığını belirten Karaman, bunlardan bazılarını dinleyicilerle de paylaştı.

Karaman, "Erbakan'ın kurduğu 4 parti kapatıldı. Hiçbir parti kapatma gerekçesinde 'bunlar vatana ihanet etti, bunlar ülkeyi sattı, bunlar ülkeyi sanayisiz bıraktı, Avrupa'ya köle yaptı' diye bir cümle bulamazsınız. Bütün gerekçelerin altında İslami noktadaki hassasiyetler göze çarpmaktadır" ifadesini kullandı.

Erbakan'ın bulunduğu makamları hep Allah'ın emaneti olarak gördüğünü dile getiren Karaman, Erbakan'ın her zaman bu doğrultuda hareket ettiğini söyledi.

Özel Kalem Müdür Yardımcısı İbrahim Titiz de Erbakan'ın bir günlük yaşantısını katılımcılara anlatarak, merhum Erbakan'ın Müslümanların sorunlarını dert edinerek onlarla ilgilendiğini kaydetti.

Koruma Müdürü Osman Akgün ise Erbakan'ın İnegöl'deki bir mitingden sonra parmağının koptuğunu belirterek, "Olaydan sonra İstanbul'a gittik, parmağını diktirdik, ertesi gün Kocaeli'ye gelerek mitinglerine devam etti. Her işe besmeleyle başlardı. Temiz giyinirdi. İslamın nasıl yaşanması gerektiğini insanlara öğretmeye çalışıyordu" şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!