Necati Cumalı ödülü sahibini buldu

Güncelleme Tarihi:

Necati Cumalı ödülü sahibini buldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2017 11:46

Necati Cumalı ödülü sahibini buldu

Haberin Devamı

İZMİR'in urla İlçesi'nde 16. Necati Cumalı Anma Haftası kapsamında bu yıl 'oyun' dalında düzenlenen Necati Cumalı Edebiyat Ödülü'ne 'Terör' adlı oyunuyla Habib Bektaş layık görüldü.
Urla Kaymakamlığı, Urla Belediyesi, İzmir Devlet Tiyatrosu, Atatürkçü Düşünce Derneği Urla Şubesi ve Cumalı- Seferis Gökyüzü Kültür ve Sanat Derneği'nin işbirliği ile Urla Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, İzmir eski Milletvekili Alaattin Yüksel, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Özdemir, Belediye Meclis üyeleri, Cumalı- Seferis Gökyüzü Kültür ve Sanat Derneği Başkanı ve aynı zamanda yarışmanın seçici kurul üyesi Semih Çelenk, sanatseverler ve Urlalılar katıldı. Anma etkinliğinde Cumalı'nın şiirleri ortaokul öğrencileri ve Urlalı şairler tarafından okundu. Başkan Yardımcısı Hüseyin Özdemir etkinlik sonunda öğrencilere hediye verdi. Urla Belediyesi Konservatuvarı Türk Sanat Müziği Topluluğu ise şef Yaşar Koçyiğit öncülüğünde, şarkıları Cumalı için seslendirdi. Cumalı buluşmasında, Urlalı şairlerin açmış olduğu sergi de sanatseverler tarafından ziyaret edildi.
etkinlikte konuşan Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, "Urla, farklı kültürlerin bir arada yaşadığı zengin bir mozaik. Bu mozaik; Cumalı gibi birçok sanatçı, düşünür ve ismini tarihe yazdıran çok değerli insanlar ile renklendi. Bizler yaşadığımız coğrafyaya, içinde yoğrulduğumuz kültürümüze karşı sorumluluklarımızı biliyoruz. Ne mutlu bizlere ki Cumalı adına düzenlediğimiz edebiyat yarışmasının bu yıl 4'ncüsünü gerçekleştiriyoruz. Biz Necati Cumalı sayesinde edebiyata ilgi duyanları yazmaya teşvik etmeye, Cumhuriyet döneminin usta edebiyatçısı Necati Cumalı'yı gençlerimizle, çocuklarımızla buluşturmaya devam edeceğiz" dedi.
Necati Cumalı'nın Urla ile bütünleşmiş ve bu ilçeye çok büyük katkıları olan bir yazar olduğunu belirten Cumalı- Seferis Gökyüzü Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Semih Çelenk de "4 yıldır düzenlediğimiz Necati Cumalı Edebiyat Ödülleri Türkiye'de önemli yarışmalardan biri haline geldi. Bu yıl oyun dalında düzenlediğimiz yarışmaya tanınmış yazarların katılmış olması bizleri ayrıca mutlu etti. Hem dramatik yapısı hem de tiyatral araçları kullanması ve gündeme ilişkin temada ürün vermesinden ötürü Habib Bektaş'ın 'Terör' adlı oyununun ödüllendirilmesine seçici kurul tarafından karar verilmiştir" diye konuştu.
Meslektaşı olarak örnek aldığı insanlardan biri olan Necati Cumalı'yı şükranla anan ödül sahibi Habib Bektaş, Necati Cumalı Edebiyat Ödülü'nü düzenleyen herkese teşekkür etti.
Bektaş, "Necati Cumalı Bektaş için kimdir? Ne anlama geliyor? Şöyle diyeyim. Günün birinde bir yazarın kitabıyla karşılaşır, okursunuz. Kitabın yazarını henüz görmemişsinizdir. Ama onunla eserleri aracılığıyla sohbet edersiniz. Eserlerini okudukça, onu tanıdıkça seversiniz. İşte dersiniz benim yazarım. Onun yazdıkları, yazdıklarıyla yaşayan insanlar, kitaptaki yaşam ve mekan size birlik verir. Dili dilinize örtüşür onu seversiniz. İşte böyle bir şey sanki ailenin bir insanı. Necati Cumalı benim için o anlama geliyor" dedi.
İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!