Nebahat Çehre, ALO 183 Hayat Kurtarır Kadına Şiddete Son sergisinin açılışını yaptı!

Güncelleme Tarihi:

Nebahat Çehre, ALO 183 Hayat Kurtarır Kadına Şiddete Son sergisinin açılışını yaptı
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2016 11:46

Yılların eskitemediği, ünlü oyuncu Nebahat Çehre, kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için iki yıl önce objektiflerin karşısına geçtiği “Alo 183 Kadına Karşı Şiddete Son” sergisinin açılışını gerçekleştirdi. Sergiye damgasını vuran Çehre, “Bizim ülkemizde sevgisizlik var.” dedi. Detaylar haberimizde…

Haberin Devamı

Bir çok dizi ve sinema filminde rol alan, yılların eskitemediği ünlü oyuncu Nebahat Çehre, bir AVM’de gerçekleşen “Alo 183 Kadına Karşı Şiddete Son” sergisinin açılışını gerçekleştirdi.

Açılış sonrasında, Ebru Güzel moderatörlüğünde gerçekleşen bir söyleşiye katılan Çehre, Türkiye’de kadın olmanın zorluklarında bahsetti.

Nebahat Çehre: “Bizim ülkemizde sevgisizlik var!”

Her şeyin sevgili ile başladığını belirten Çehre, “Bizim ülkemizde sevgisizlik var. Çocuklarımızı sevgi ile şefkat ile büyütmeliyiz. Çocuklar evin içinde gördükleri ile şekilleniyorlar ve büyüdüklerinde gözlemlediklerini uyguluyorlar. Erkekler evdeki kadınları ezince kendilerini kuvvetli hissediyor. Bu bir zayıflıktır.” şeklinde konuştu.

Nebahat Çehre: “Kadınsız bir hayat nasıl düşünülebilir!”

Haberin Devamı

Türkiye’de gün geçtikçe artan kadına yönelik şiddet ve kadın ölümlerine de değinen Çehre, sığınma evlerinde dahi ölümlerin olabildiğini belirtti. Annelerde çocuklarını sevgiyle büyütmelerini rica eden Çehre, sözlerine şu şekilde devam etti: “Kız ya da erkek çocuğu hiç fark etmez eşit olduklarını bilerek büyümeliler. Toplumda bu şekilde yetiştirilmediği için şiddete eğilimli bireyler artış göstermekte. Kadınsız bir hayat nasıl düşünülebilir?”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!