Ne zırhlı aracı! Diyarbakır’da üstü açık Rolls Royce’la gezdim

AĞAOĞLU Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, önceki gün öğlen saatlerinde aradı:

Haberin Devamı

- Yarın sabah (29 Ağustos) 07.00’de Diyarbakır’a gidiyorum. Akşamüstü döneceğim. Birlikte gidelim.
Diyarbakır Sanayi ve Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Can’ın birkaç gün önceki, “Ali Ağaoğlu’nu Diyarbakır’a fuar için davet ettik. Zırhlı araç ve özel uçak istedi. Diyarbakır’ın dışarıya yansıyan böyle bir imajı var” şeklindeki açıklaması Ağaoğlu’nu üzmüş, hemen şu mesajı vermişti:

- Ben kimseden zırhlı araç ve özel uçak istemedim. Sadece zaman darlığı yüzünden olumlu yanıt verememiş olabilirim. Benim Bingöl’de 3 hidroelektrik santral yatırımım var. Bir de Şırnak’ta yatırım yapacağız.
Anlaşılan konuyu sadece açıklamayla geçiştirmek istememiş olacak ki, hemen kısa bir Diyarbakır turu yapmayı uygun görmüştü. Dün sabah Döysa’dan kiralanan özel uçağa bindiğimde Ali Ağaoğlu’nun konukları arasında AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Oya Eronat ve Cuma İçten’in olduğunu gördüm.
Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO’su Hasan Rahvalı, Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Uğur Kılıç ile Bingöl’deki HES yatırımındaki ortağı Cemaleddin Rüştü Erel de Ali Ağaoğlu’na eşlik edenler arasındaydı.
Saat 08.45’te Diyarbakır’a inince Ali Ağaoğlu, bizi bekleyen araçlarla ilgili bilgi verdi:

- Dün iki Rolls Royce’sumu Diyarbakır’a önden gönderdim. Diyarbakır sokaklarında üstü açık Rolls Royce ile tur atacağım.
Önce Tarihi Hasan Paşa Hanı’ndaki Kahvaltıcı Kadri’ye gittik. Kahvaltının ardından Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak’a konuk olduk. Valilikten çıkarken Rolls Royce’lardan  birinin üstü açılmış, Ali Ağaoğlu’nun direksiyona geçmesi bekleniyordu. Ağaoğlu’nun kullandığı Rolls Royce’a Oya Eronat ve Cuma İçten’le birlikte bindik.
Oya Eronat, o anki duydularını paylaştı:

- Hayatımda ilk kez Rolls Royce’a biniyorum. Kısmette bugün Diyarbakır’da binmek varmış.
Cuma İçten, zırhlı araç tartışmasına gönderme yaptı:

- Bırakın zırhlı aracı, işte üstü açık Rolls Royce ile Diyarbakır’da geziyoruz. Neredeyse koruma bile olmayacak.
Ali Ağaoğlu, bu yoruma katılmakla birlikte konvoya eşlik eden koruma polislerine dikkat çekti:

- Onları seviyorum ama keşke onlar da olmasaydı./images/100/0x0/55eaa616f018fbb8f88dcabb
Geçtiğimiz yollarda kimi zaman bir çocuk çevresine seslendi:

- Arabaya bak arabaya...
Kimi zaman annesiyle yürüyen bir genç kız laf attı:

- Bunlar da kendilerini birşey sanıyor...
Ama çoğunlukla Ağaoğlu’nu tanıyıp sevgi gösterisinde bulunan, el sallayan, fotoğraf çekenler oldu. Ağaoğlu’nun kendi kullandığı üstü açık Rolls Royce ile Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’na gitmesi, zırhlı araç tartışmasına gönderme şeklinde algılandı. Ağaoğlu ve beraberindekileri Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Burhan Sümer,
Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Remzi Durmaz ve DOSİAD Başkanı Aziz
Özkılıç ağırladı:

- Başkanımız Remzi Can, önceden planlanmış bir seyahat çerçevesinde şu anda Dohuk’ta.
Ali Ağaoğlu gülümsedi:

- Başkanla görüştüm. Kendisi bana, “Sizin adınızı biraz da kamuoyunun dikkatini çekmek için verdim” dedi. Sayın başkanın sözleri Diyarbakır’a gelmemizi öne almamıza vesile oldu. Diyarbakır’a ilk kez gelmiş oldum. İlk adımı sosyal destekle atmış oldum. Yatırım yapıp yapamayacağıma da bakacağım.
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası meclis üyelerinden biri ziyaretin tek seferle sınırlı kalmamasını rica etti:

- Ali Bey, siz de, diğer işadamlarımız da lütfen Diyarbakır’a daha sık gelin. Gelmeniz bile Diyarbakır’la güvensizlik algısını değiştirmeye yeter. Dışarıdan bakılınca Diyarbakır sokaklarında hep çatışma varmış gibi sanılıyor. Oysa öyle bir durum söz konusu değil.
Ali Ağaoğlu, zırhlı araç tartışmasına dün Diyarbakır’da Rolls Royce’unun üstünü açarak gezip, kendi üslubuyla yanıt vermiş oldu...
Bu tur Diyarbakır’a dönük yeni işbirliği adımlarına kapıyı açar mı?
İzleyip, görelim...

Haberin Devamı

Diyarbakır sokaklarında ramazan davulu da çaldım

Haberin Devamı

ALİ Ağaoğlu’nun bir günlük hızlı Diyarbakır turunu izlemek üzere uçağa bindiğimizde AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Akşam Gazetesi’nin manşetini gösterdi:
- Kaçıramadılar...
İstihbarat teşkilatı kaynaklarına dayanan habere göre, PKK AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ve Cuma İçten’i kaçırmayı planlamış, hedefine ulaşamamıştı. Cuma İçten, konunun gazeteye yansımasına dönük rahatsızlığını dile getirdi:
- Madem istihabart bilgisi, gazeteye yansımasaydı daha iyiydi.
- Size daha önce bu yönde bilgi ulaştı mı?
- Bir süredir bu yönde bilgi geliyor. Biz Diyarbakır’da her tarafa gidiyoruz, her kapıyı çalışıyoruz. Sokakların güvenli olduğunu göstermek amacıyla gece 02.00’de ramazan davulu bile çaldığım oldu. Bu çalışmalarımız terör örgütünü rahatsız ediyor.
Çocuğunu dersane önünde yaşanan patlamada birkaç yıl önce kaybedince siyasete atılan Oya Eronat, isyanını ortaya koydu:
- Korkaklar için dikilmiş zafer anıtı yoktur... Biz kimseden çekinmeden çalışmaya devam edeceğiz...


 

Yazarın Tüm Yazıları