Emekli olunca ne kadar maaş alırım? Ne zaman emekli olurum?

Güncelleme Tarihi:

Emekli olunca ne kadar maaş alırım Ne zaman emekli olurum
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2017 11:04

Emeklilik süreciyle ilgili detaylar ve pek çok kamu kurumu ile alakalı işlemler e-devlet üzerinden kolaylıkla gerçekleştirilebiliyor. ‘Ne zaman emekli olurum?’, ‘Emekli olunca ne kadar maaş alabilirim?’ gibi emekliliğe ilişkin pek çok soru hem SGK tarafından hem e-Devlet sistemi üzerinden yanıt buluyor. İşte, SGK emeklilik sorgulama ve emelilik maaşı sorgulama işlemi hakkında detaylar!

Haberin Devamı

Emeklilik sorgulama işleminin nasıl yapılacağını merak eden binlerce vatandaş, konuyla ilgili araştırmalarına devam ediyorlar. Çalışma hayatını bir kenara bırakıp artık huzur içinde yaşamak isteyen vatandaşlar SGK'dan sorgulama yapabiliyorlar. SGK'nın internet sayfasında bulunan ‘Emekli Maaşı Hesaplama’ robotuyla emeklilik maaşları öncesinden tahmin edilebiliyor ve ne zaman emekli olabileceğinizi de 'Ne Zaman Emekli Olurum' uygulamasından görebiliyorsunuz. Peki, SGK emeklilik sorgulama işlemi nasıl yapılır? Ne zaman emekli olurum?

NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM

SGK EMEKLİLİK SORGULAMA

E-Devlet emeklilik sorgulama işlemini yapabilmek için ilk olarak bir E-Devlet şifresine ihtiyacınız vardır. E-Devlet şifresini herhangi bir PTT şubesine giderek fotoğraflı bir kimlik cüzdanı ile işlem ücreti karşılığında kolayca alabilirsiniz. Bunun için gerekli koşul 15 yaşını doldurmuş ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktır.E-Devlet şifrenizi aldıktan sonra aşağıda verdiğimiz bağlantılardan hangi sigorta kategorisine giriyorsanız size uygun bağlantıyı seçmeniz gerekmektedir. Çünkü E-Devlet sisteminde SGK işlemleri 4A, 4B ve 4C kategorilerine göre bölümlenmiş haldedir. Size uygun linke tıkladıktan sonra açılan sayfada Kimliğimi Şimdi Doğrula butonuna tıklayarak kimliğinizi E-Devlet giriş yöntemlerinden biriyle doğrulamanız gerekmektedir. E-Devlet kimlik doğrulaması için sisteme giriş yapmak için bize sunulmuş yöntemlerden birisini seçmemiz gerekmektedir. Bize sunulan beş farklı yöntem vardır. Bu yöntemlerin en yaygını E-Devlet şifresiyle giriştir. E-Devlet şifresi ile işleminizi yapmak istiyorsanız kimliğinizi doğruladıktan sonra T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi ilgili yerlere girmelisiniz. Bu işlemlerin ardından E-Devlet emeklilik sorgulama işlemini gerçekleştirmiş olursunuz.

Haberin Devamı

EMEKLİLİK MAAŞI SORGULAMA

EMEKLİ OLUNCA NE KADAR MAAŞ ALIRIM

SGK'nın internet sayfasında bulunan ‘Emekli Maaşı Hesaplama’ robotuyla emeklilik maaşları öncesinden tahmin edilebiliyor. Kişilerin SSK maaş sorgulama işlemleri için uygulama formunu doldurması gerekecektir. TC kimlik numarası, SSK sicil numarası, baba adı, nüfus il, doğum tarihi gibi bilgilerin talep edildiği bu formu eksiksiz dolduran vatandaşlar, emeklilikte ne kadar maaş alabileceklerini hesaplayabilirler.

 

 

BAKMADAN GEÇME!