Ne zaman emekli olurum? | e-Devlet emeklilik sorgulama

Güncelleme Tarihi:

Ne zaman emekli olurum | e-Devlet emeklilik sorgulama
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2017 19:51

Binlerce vatandaş "ne zaman emekli olurum?" sorusunun yanıtını e-Devlet sorgulama sistemiyle araştırmaya başladı. Kamu hizmetlerinden vatandaşların daha hızlı yararlanmasını sağlayan e-Devlet, hem vatandaşlara hem de devlete büyük bir katkı sağlamaktadır. Çalışanlar emeklilik tarihlerini e-Devlet üzerinden öğrenebiliyor. İşte, e-Devlet emeklilik sorgulama sistemi.

Haberin Devamı

Ne zaman emekli olurum sorusuna yanıt arayan çalışan sayısı bir hayli fazla. Özellikle uzun süredir çalışmakta olan personeller emeklilik hesaplaması yaparak, emekli olacakları tarihi öğrenmeyi istiyor. Binlerce vatandaş emeklilik yaşını hesaplamaya çalışırken artık iş hayatını bir kenara bırakıp hayatlarına dinlenerek devam ettirmenin peşinde. İşte, e-Devlet emeklilik sorgulama.

Ne zaman emekli olurum hizmetinden nasıl yararlanılır?

Çalışanlar emeklilik tarihlerini e-Devlet üzerinden öğrenebiliyor. Bu işlemi gerçekleştirebilmek için öncelikle; arama çubuğuna 'www.turkiye.gov.tr' yazarak e-Devlet sayfasına gidin. Ardından sayfanın üst kısmında yer alan 'Sisteme Giriş' butonuna tıklayın. Açılan ekranda gerekli boşluklara istenilen bilgileri yazın ve sisteme girişinizi tamamlayın. Bu aşamadan sonra; e-Hizmetlerden yahut arama kısmından gerçekleştireceğiniz hizmeti bulun. Emeklilik öğrenme işlemi Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) hizmetleri arasında yer alan "Normal Şartlarda Ne Zaman Emekli Olabilirim?" hizmetinden gerçekleştirilektedir. Bu alana tıkladığınızda ek bir şey yapmanız gerekmeden emekliliğinize kalan süreyi öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

e-DEVLET EMEKLİLİK SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

e-Devlet şifresi nasıl alınır?

e-Devlet şifrenizi içeren zarfınızı PTT Merkez Müdürlüklerinden, şahsen başvuru ile, üzerinde T.C. Kimlik numaranızın bulunduğu kimliğinizi ibraz ederek temin edebilirsiniz. Bu uygulama, sizin yerinize başka bir kişinin şifre alıp adınıza işlem yapmasının önüne geçilmesi için gerekmektedir. e-Devlet Kapısı üzerinden verilen hizmetler yüksek güvenlik seviyesi gerektirdiğinden, şifreler başvuru sahipleri için özel olarak oluşturulmaktadır. Bu nedenle ancak kimlik ibrazı ve şahsen başvuru ile şifreler verilmektedir. e-Devlet Kapısı kayıtlı kullanıcısıysanız ve şifrenizle giriş yaptıktan sonra “Profilim” alanında bulunan iletişim bilgileri kısmına cep telefonunuzu kaydettiyseniz ya da cep telefonunuzu veya hem cep telefonunuzu hem de e-posta adresinizi e-Devlet Kapısında doğruladıysanız şifre yenileme hizmetinden yararlanarak yeniden şifre temin edebilirsiniz. Bununla birlikte, mobil imza, elektronik imza, yeni T.C. kimlik kartı veya internet bankacılığı kullanıyorsanız, e-Devlet Kapısına bunlardan biri ile giriş yaptıktan sonra da şifre oluşturabilirsiniz.

Haberin Devamı

Şifre ilk alındığında PTT tarafından işlem masrafı olarak 2 TL tahsil edilmektedir. Şifrenin kaybedilmesi, unutulması vb. durumlarda PTT’den alınacak her şifre için ayrıca 4 TL ücret ödenmektedir. Bu işlem masrafı dışında herhangi bir yıllık ücret ödenmesi söz konusu değildir. e-Devlet şifresi yurt dışında Elçilik ve Konsolosluklardan ücretsiz olarak temin edilebilmektedir.

BAKMADAN GEÇME!