Ne yaptın sen Chelsea

Güncelleme Tarihi:

Ne yaptın sen Chelsea
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2010 11:17

İngiltere Premier Ligi'nin 22. haftasında Chelsea sahasında Sunderland'i 7-2 gibi çok farklı bir skorla geçti.

Haberin Devamı

İşte o 9 muhteşem gollü maç/ Video

9 gollü maçtan en güzel kareler/ Foto Galeri

Karşılaşma öncesinde İngiliz basınında Afrika Uluslar Kupası'na giden Drogba, Essien, Kalou, Mikel gibi futbolcularından yoksun Chelsea'nin bu maçı kazanması halinde şampiyonluk yarışında en büyük favori olacağı belirtiliyordu. Kaptan Terry de maçtan önce yaptığı açıklamada, "Rakiplerimiz bizi ilgilendirmiyor. Biz sürekli oynadığımız gibi pasa dayalı ve süratli futbolumuzu oynarsak, karşımızda kimse duramaz" ifadelerini kullandı.

Karşılaşmada goller çok erken gelmeye başladı. 8. dakikada Nicolas Anelka ev sahibi takımı 1-0 öne geçirdi. 18'de Malouda ve 22'de Ashley Cole farkı kısa sürede üçe yükselten golleri attılar. 34. dakikada Frank Lampard'ın golü ilk yarının skorunu belirledi: 4-0.

Haberin Devamı

İkinci yarıda da goller devam etti. İlk yarıda farklı skoru yakalamasına rağmen Chelsea oyun disiplininden kopmadı. Savunma hattındaki sakat futbolcuları nedeniyle sıkıntı yaşayan Sunderland'e 52. dakikada Ballack bir gol daha attı. 65. dakikada yine Anelka, takımının 6. golünü attı. Sunderland'de 46. dakikada oyuna giren Zenden 56. dakikada takımının ilk golünü attı: 6-1. Chelsea'nin gol isteği son dakikalarda da devam etti ve Anelka'nın asistinde Lampard kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi ve skoru 7-1 yaptı. Uzatma dakikalarında bir gol de Sunderland'den geldi. Darren Bent maçın skorunu belirleyen golü attı. Lampard, Anelka ve Malouda mücadeleye damgasını vuran futbolcular oldular.

DİĞER HABERLER

  

  

  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!