Ne Yapmalı Dedik İşte Cevabınız -2-

Güncelleme Tarihi:

Ne Yapmalı Dedik İşte Cevabınız -2-
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2010 00:29

Ermeni iddialarıyla ilgili Türkiye her yıl 24 Nisan yaklaşırken bir tehditle karşı karşıya geliyor. Bir işkence mekanizması gibi önümüze getirilen bu tehdide karşı köklü bir çözüm bulmalıyız demiş ve sizin fikrinizi sormuştuk. İşte sizin cevaplarınız...

Haberin Devamı

AzizAkdag 
Türkiyenin Disariya Verecegi kesin mesaj;Soykirim konusunda vereceginiz bir kararr varsa Iki ülkenin yani Ermenistan ve Türkiyenin Tarihcilerine birakilmasi kabul ediniz
EmreSayın 
Soykırımcı olduğumuza ne kadar zor karar verebildiler. Halbuki ellerinde somut bir delil, toplama kapmları, toplu mezar vs varsa Van'da Erzurumda Bitliste ya da Ağrıda bu mezarlar orataya çıkarılsın. ABD meclisi gelip Doğu Anadolu Bölgesinde araştırma yapsın, öyle uzaktan atıp tutmasınlar.
HAYRİ ÇELİK 
AMERİKA NIN ŞU ANDA IRAKTA YAPIĞI NE SAYILIYOR ACABA ORDAKİ BİR SOY KIRIM DEGİLMİ KIZIL DERİLİLERE YAPTIĞI SOYKIRM DEGİLMİDİR BU KADARMI KORKUYORUZ AMERİKADA ACABA BENCE AFGANİSTANDA DERHAL ASKERLERİMİZİ CEKMELİ CE İNCİRLİK ÜSTÜNÜ KAPATMALI VE YAPILAN TİCARET ANLAŞMALARI İPTAL ETMELİ EN ÖNEMLİSİ İSE
TuranT 
Amerikalilar ilk önce Afrikadan kacirip köle yapip insanlarin hesabini versin . halen de devam ediyor irkcilik . New Orleans felaket yasayinca öncelikle "beyazlar" acil yardimi aldilar .kizilderelileri soyunu kisitlayip hatta yok etmekle birlikte onlara manasiz yer verip yeralti madenlere el konuldu
samiengin 
durum öyle gözüküyor ki, ABD bu eylül ayinda Iran'a saldiracak. Ve bu nedenle bizi konuya angaje etmek icin sevgi ve saygilarini kuyrugumuzu kistirarak sunuyor. Bu isin altinda ABD - INGILTERE - FRANSA ve ALMANYA var. Isimiz cok zor. Israil'in bu konu üzerindeki yakin alakasi da IRAN yüzünden malum
zafer akduman 
Sadece Hüseyin değil tüm Amerikalılar ikiyüzlüdür,abd'nin tüm işlerinde ve ilişkilerinde bunu görebilirsiniz.ABD yaşam ve sistem tamamen çıkarların üzerine inşaa edilmiştir,çıkarı yoksa sırtını döner gider.Türkiye bu coğrafyada yerini kendi gücünden almalı ve dik durmalıdır.
ÖKÜZZZZZZZAMET 
Orda MECLİS varsa, Burada da var. Evet VAR. DÜŞMAN MECLİS, BİRBİRİNİ YİYEN MECLİS. HERKESLE KAVGALI MECLİS. Ey ABD artık kabak tadı verdin.Geçireceksen geçir kardeşim. ÇOK UMURUMUZDAYDI.
BülentÜstündag 
Bu is artik bir sonuca baglanmali, böyle her sene ayni tartisma devam edemez. Bir avuc Ermeni lobisi koskoca Türkiyeye tercih ediliyorsa bu dis politikamizin acizligidir.Dis Politikamiz iyi calisarak bizi hak ettigimiz saygin bir konuma getirmeli ki, kimse haksiz yere suclamaya cesaret edemesin.
MemetCengizhanlar 
Sıkışınca,işler sarpa sarınca meclis var,muhalefete danışma var.Başka zaman ben yaptım oldu diyenler nerede? Biz tek başımıza milli iradeyiz diyenler nerede?
tevhidetekin 
hukumet olarak her isteklerini yerine getirdiniz,simdi hukumetinizin onuru kirildi.sizi aldattilar.hukumetinizin basari hanesine yazar,tv.de biraz efelenir sonra unutur yine istekleri yerine getirirsiniz,mesela;Kibris'tan asker cekme gibi.7 senedir sayenizde dunyaya rezil olduk.
SalihYeşilyurt 
BİZ NEDEN HEP TEPKİSİZ KALIYORUZ?MESELA FRANSA ERMENİ SOYKIRIMINI KABUL ETTİ ANIT DİKTİ.BİZ CEZAYİR SOYKIRIMINI GÜNDEME BİLE GETİRMEDİK.ALMANLAR YAHUDİ SOYKIRIMI YAPTI BUNU İŞLEYEN YOK.ABD VİETNAMDA OLDUĞU GİBİ ŞUAN AFGANİSTANDA VE IRAKTA SOYKIRIM YAPIYO AMA YİNE TEPKİ YOK.ÇOK TUHAF BİŞEY.
tie79 
Bunların hepsi damışıklı dövüş yakında hükümetin kararlı duruşu sonunda abd geri adım attı,şöle oldu böle oldu vs.vs haberleri çıkarsa şaşırmayın....................!!!
AYHANKILINC 
BIRLIK VE BERABERLIGIMIZE ZARAR VERCEK KIM OLURSA OLSUN: TR:C: VATANDASLARI OLARAK ELIMIZDEN GELENI YAPMALIYIZ. CÜNKÜ BU KARARLARIN CEZASINI BIZLER VE BIZLERDEN GELECEK NESIL CEKECEK
ARİF.. 
BİZ YANAR DÖNER POLİTİKA UYGULUYORUZ....MİLLET OLARAK ŞÖYLE DİK DURMUYORUZ...HÜKÜMET DAHİL..SELAHATTİN ARKADAŞIMIZA KATILIYORUM..HEYKEL PARALARI BENDEN..HAYDİ GÖRELİM SAYIN DAVUTOĞLU ..İŞİNE GELDİĞİ GİBİ KONUŞMAK SİZE YAKIŞMIYOR.
üstüntürkeli 
Hadi bakalım, inşallah !Türk milletinin amerikan ahtapotundan kurtuluş günü olur.Tam milli birliğin şahlanacağı zaman,amerikan emperyaizmine karşı bütün Türk milleti tek yürek sadece beyin gerekli...
CUMHURİYETKIZISELMAB 
HAYDİ BAKALIM BUNA GEÇMİŞ OLA... KKTC NE ZAMAN FESHEDİLİYOR VE ASKER KIBRIS'TAN NE ZAMAN ÇIKIYOR ADAYI YUNANİSTAN'A TESLİM ETMEK ÜZERE. ÖNCEDEN BİLELİM DE ŞOK GEÇİRMEYELİM.
Raifince 
RAIF INCE. BIR AHMETI NECATI KADAR OLAMADIK. ARTIK MASAYA YUMRUGUMUZU VURMAK LAZIM.KORKUNUN ECELE FAYDASI HECCC YOK.AHHHHH HUKUMETIN TEPKILERI BIR GERCEK OLSAAAA.
sefa solcum 
Dogrudur orda meclis varsa burdada var .Yanliz icindekiler degisik Biri dünya,ya hükmeder bir tanesi her yapilana Amin der Orda parlementer kendi fikrini söyler burda kaldir elini indir elini komutasina uyarlar orda baskanlik vardir Yeri geldimi baskanina bile Rest ceken bakanlik
MuzafferDemirer 
Bilmeden konusanlara, Kizilderililer sizemi muhtac kalmislarda onlarin hakkindan bahsediyorsunuz. Onlar sizi bilmiyorlar bille. Tavsan daga kusmusde dagin haberi yokmus gibi, siz INCIRLIGI kapatin AFGANISTANdan askeri cekin o zaman GERI kalmis ulkeler arasina girersiniz.ABD den selamlar.
bekiralatas 
Bence ciddiye almaya bile gerek yok.Amerika için bir çok soykırım tasarısı hazırlanabilir. Ermeniler binlerce kilometre uzaklardan destek aramayı bırakıp biran evvel Türkiye ile dost olsunlar yoksa onları biz bile kurtaramayız.
SamiSucu 
Burada Türkiye'nin oynaması gereken rol bolgesel politikadan çok küresel politika üstlenmeli. Anlaşılan bu Ermeni Soykırım oyunu baskı olarak her zaman hem Avrupa hem de Amerikanın çekmecesine hazır duracak. Bence Türkiye, Balkanlar ve Kafkaslar'da soydaşlarımıza yapılan soykırımların ortaya çıkartı
S Sündüz Türkileri 
Keşke bu hükümet, bu meclis bu cesareti gösterebilse. Ancak çuval olayındaki "müzik notasını" unutmadık!
oktayhafızoğlu 
ben şunu anlayamıyorum: neden "sözde soykırım" diyoruz? soykırım oldu mu, olmadı mı? olmadı diyorsak bunu ispatlayabiliyormuyuz? "oldu" diyenler de bunu ispatlayabiliyor mu? Tabi bu işin asıl önemli tarafı "olduğu" ispatlanırsa, Türkiye milyarlarca dolar tazminat ödemeye mahküm edilecek olmasıdır.
feramisyelek 
Ülkeme her zaman birileri yumruk atiyor. Yumruk yiye yiyede hala düsmedik, hala bizi halledemediler. Malesef ülkemin siyasi ve ekonomik gücü olmadigindan elinden birsey gelmiyor. Bizlere düsen amerikan mallarini boykot etmek, aynisi fransizlar icinde gecerli. Baska yapabilecegimiz hicbir sey yok.
YALANCIOBAMA ( ERMENISTAN TERORIST ULKE)
Obama 95 sene evveline gidiyorsa, dah surda 10-15 sene oncesinde Ermenistanli teroristlerin katlettigi Turk diplomatlarini neden basin ve Disisleri bakanligi liste halinde SAMAR gibi Obama'nin suratina carpmiyor? Incirlik neden bugun hala acik YUH size!
MustafaC 
Dışileri bakanı muhalefetin olduğu şimdi mi aklına gelmiş. Ermeni protokolünü imzalarken kimse muhalefete bir şey sormuyordu. Sanırım bu hükümete ABD ve Ermenistan dan verilen sözler pek tutulmuyor herhelde. Şimdi tutuştular ve muhalefet akıllarına geldi.
osmankocyigit 
EY TÜRKIYE SIZ NEDEN ERMENILERIN KATLETTIGI OSMANLI VATANDASLARI ICIN ANIT YAPMIYORSUNUZ? AYNI SUCLAMAYI .SIZDE ERMENILERE YAPIN .SIZDE ANMA GÜNLERI DÜZENLEYIN . ELINIZI TUTANMI VAR?AGLASIP DURUYORSUNUZ?
NerminIrmak 
AKP 'liler Ise, su tarih yaziyoruz diye imzaladiginiz protokolü TBMM den cekerek hemen baslayabilirsiniz.
yusufgiray 
Şimdi cumhurbaşkanı.başbakan ve hükümet üyelerine soruyorum. İş başına geldiğinizden beri hangi dış sorunu çözdünüz..ve Türkiyeyeyi sevilen ve sayılan konuma getirdiniiz...veya Türkiyenin hangi sorunu nu ..hallettiniz.....Bilen varsa söylesin...
dr.ömeryilmaz 
aslinda niye o kadar abartiyoruzki.hic kaale bile almamali.gereken ne varsa yapariz o kadar.kimmis bunlarki bizi boyle dandik seylerle korkutacaklar.abd nin gucu belli,irakda,vietnanda vs.vs.nekadar basarili gorunuyor.hicde korkmamak lazim.asil zarali ermenistan olur.kapilari tam kapa bogulu verir
TuncAydin 
Dünyada ABD saldırganlığına direnen kazanıyor. İran, kazanıyor! Putin direndi, kazanıyor! Venezüella direniyor ve kazanıyor! Çin de direniyor ve kazanıyor! Boyun eğenler ise ABD’ye paspas oluyor. Biz “soykırım” yapmadık, vatanımızı savunduk!
AlaettinMorgul 
Oradaki meclis, her vesile ile kendini gösteriyor da; buradaki meclisi göremiyoruz! Muhalefeti, simdi mi gördu gözleriniz? Parlamentonun ne ise yaradigini insallah- bu dersle- anlamissinizdir. ama, emin olun ki, yine, eski tasta yikanmaya devam edecegiz, Fransa örnegi karsimizda.Biraz CIDDI olun!
TanerBüte 
BU GÜNE KADAR GELMİŞ GEÇMİŞ AMERİKANIN KULU KÖLESİ OLMUŞ SİYASETÇİLER VE ONLARIN ZİHNİYETİYLE HİÇ BİR ŞEY YAPILAMAZ. KENDİ ÖZ DEĞERLERİMİZİ TEMSİL EDEN SİYASİ ZİHNİYETTEKİ LİDER VE EKİBİ İKTİDARA GELMEDEN ULUSLARARASI HİÇ BİR SORUNUMUZ ÇÖZÜLMEZ, ACİLEN GÜN IŞIĞI GÖSTERECEK SİYASİ BİR OLUŞUM LAZIM.
esrafazla 
biri bana açıklayabilir mi, lütfen. Teee ABD den Türkiye ile ilgili böyle bir karar çıksa ne olur çıkmasa ne olur? 80 yıl önce ABD mi vardı yoksa Türkiye'de? Sana ne ABD? Sen şüphelileri bırak, kendi yaptığın yeryüzündeki katliamlara bak..
TanerBüte 
DAHA ÜÇ BEŞ AY ÖNCE BU BAKAN DEĞİLMİYDİ; AMERİKA VE AVRUPALILARIN HAMİLİĞİNDE İMZA ATAN VE BU SORUNLARI ÇÖZDÜK DİYE HAVA ATAN, O ZAMANKİ YORUMLARIMI OKUYUN BAKIN NE DEMİŞİM, BUNLAR HİÇ BİR İŞİ BECEREMEDİKLERİ GİBİ BUNU DA BECEREMEZLERRRRRRR, KORKUMUZ KIBRISIDA KAYBETMEK İNŞALLAH OLMAZ ÖYLE BİR ŞEY
ibrahim Genc 
amerıka bizi hıcbır zaman gozardı edemez bu bı gercek fakat obama nında ermenılere verılen bı sozu var tıpkı daha once gelen abd baskanları gıbı.bu oylamadan cıkan karara meclıs bazında gereken cevabı yaptırımlarla veremezsek bu karar yasallasabılır.bu sürec cok onemli.
NinjaTurtle 
YÜRÜ BE KOÇUM KİM TUTAR SİZİ..! DEVLET ADAMLIĞI VAİZLİK YAPMAYA BENZEMEZ. "ONE MÜNÜT" DERKEN BU TÜRKİYE'NİN ÇIKARLARINA UYGUN MUDUR DİYE HİÇ DÜŞÜNMEDİNİZ. HAVALANINDA PARTİZAN KARŞILAMALAR YAPILDI. BİRAZ TARİH OKUYUN ATATÜRK'Ü OKUYUN ÜLKENİN ÇIKARLARI NASIL KORUNURMUŞ ÖĞRENİN.
tayfuntozluyurt 
BAŞBAKANIMIZIN DİLİMİ TUTULDU! ''BİR ONE MÜNİT'' DİYEMEDİMİ? HANİ SEÇİMLERDE YAVAŞ YAVAŞ YAKLAŞIYORDU..................
NECMİ GÜLERDABAĞ 
BALIK HAFIZALI DEĞİLİM.BU TİYATRO OYUNLARINA KARNIM TOKTUR.TASARI YILLARDIR KOMİSYONDA KABUL EDİLİR VEYA BİR VEYA 2 OYLA REDDEDİLİR.ŞİMDİ TASARI KABUL EDİLDİ!BAŞBAKAN,PLAN GEREĞİ AMERİKA'YA POSTA KOYAR.BAZI YAPTIRIMLAR,KOYACAĞIMIZI!İLAN EDERİZ.KORKAN,OBAMA;TASARIYI GERİ ÇEKER.OYUN BUDUR.YUTMAYIZ
önder özdemir ( )
ABD kucağına oturmuşuz hiç bir şey yapamasınız...
sabri serdarbayazıt 
evet burda da meclis var ama türk milletinin yararına karar alacak ve uygulayacak bir babayiğit yok!!!
emiremir 
Daha evvel geçtimi bu tasarı..Geçti..Her seferin meydan okundu mu..Okundu..Yeter..Bari bunu iç siyaset malzemesi yapmayın..Yok Davutoğlunun yüzünde sert ifade var mış da bilmem neymiş de..Nereye meydan okuyoruz..ABD ye mi..Güldürmeyin..
NazmiAlmış 
Biz büyük imparatorluklar mirasçısı ve hala büyük bir Millet ve büyük bir Devletiz. Nüfusları bizim şehirlerimizden dahi küçük devletciklerin,bizden öğrenmesi gereken çok şeyler vardır. Lütfen dimdik ve dirayetle ecdadımıza ve Türkiye Cumhuriyeti'ne yakışanı yapalım,, Saygılar,.
cemalettinerbudak 
her sene ayni hikaye adamlar silahlarini satmak icin iyi politika yapiyorlar bizleri kendilerine kul köle etmek icin ermeni meselesini arac olarak kullaniyorlar. onlarin ermeni meselesini tanimalari cooooooooooooookta umrumdaydi. cok üzüldüm.
erolbulbul 
türkler varken ne amerika vardı ne ermeniler ama onların suçu yok bütün suç bizi yönetenlerde milli davada bile anlaşıp bir karar veremeyenlerde çünkü onlr içiin önce kendileri
dr.ömeryilmaz 
aslinda cok abartiyoruz.neymis boyle bir karar almis ne olmus yani.cok umurumdaydi.kim yahu bu ve bunlar.abd nin gucunu gormeyen kalmadi.irakda vietnamda iran vs.vs. ne yani ben bunlarin iki lafindanmi korkacagim.hicde umurumda degildi.gerekli kararlar alinir,asker ceker,natoda yapilmasi gerekenler
erhanAybek 
Ağzınıza Sağlık Davut Bey Doğru Konuşmuştunuz
Volkan akdas 
Esra arkadasimin sorusuna cevap olarak ;Eger ABD tanirsa bu yasayi ardindan almanya italya ve avrupadaki büyük ülkeler sirayla taniyacak ve sonunda ermeniler AIHM giderek dava acacak almanlarin yahudilere yillardir ödedigi milyarlarca dolar gibi türklerde ermenilere ödemek zorunda kalacak amac bu.
BURAKDOKSAT 
AKP NİN OY KAZANMAK İÇİN ABD İLE ORTAK OYUNU.OLMAYAN DİŞİMİZİ GÖSTERİCEZ ABD YE ONLARDA VAZ GEÇECEK DAVOSTAN SONRA AL SANA ABD FATİHİ!!!YEMEZLER ABD İSTERSE BU DURUMDA BİLE AKP AFGANİSTANA ASKER GÖNDERİR.BIRAKIN BU NUMARALARI YEMEZLER.ARINÇ ÇIKIP AĞLAMAYABAŞLAR ABD YE KIZGIN TAVIRLAR SONRA
huseinozcan 
bu ermeni meselesi artik kabak tadi verdi yaptiklari kalleslikler yetmiyor birde onun bunun ardina saklanip hayal bile edemiyecekleri seyleri talep ediyorlar pes dogrusu
Antalyalı MURAT 
Ermeni palavralarını bütün dünya biliyor da işlerine gelmiyo eski TÜRK TARİH KURUMU başkanı YUSUF HALLAÇOĞLU ile bu ermeni tarihçiler,devlet adamları bu konuyu tartışmaktan neden kaçıyolrar acaba sormak lazım..... eee Haklı bir tarafları olsa zaten koşa koşa gelirler de konuşmaya!!!!
nuknettinbekiroglu 
1-hocalı katliamıki dünya gazeteleri ermeni vahşetini yayınlamıştır,al sana yeni belge!2-kıbrısta türklere katliam3-arap topraklarında ingilizlere esir düşen 30bin üzeri osmanlı askerinin asitli havuza sokulması,gözlerinin kör olmasıki 1920 meclise gelmiştir konu,belgesi var!4-bakma!anlat dünyaya!!!
dr.ömeryilmaz 
o avrupa dan gide, kizilderili katilleri gelsinde bizden insanlik dersi alsin,ihtisasini yapsi, ondan sonra belki konusma hakkina sahip olabilirler.daha dun trenle ermenistana bugday gonderen turkiye ordaki cocuklarin olmesini engellemedimi? bunlar uzakdan kaval calarlar ancak.ama biz bu tip basi
kemalkamil 
Kusura bakmayin ama,sayin Davutoglunun sert bakmasi,yumusak bakmasi hicbir mana ifade etmiyor. Bu yuzde,birinci sinif bir dis isleri politikacisi gormek bence guc. Onbir ay yatip,yumurtanin kapiya gelemsini bekleyen dusunce,onlem almayan atalet sizce ne denli faydali olacaktir?
hüdavendigarmurad 
ister tani ister tanima senin kararin beni baglamaz. ben turk oglu turkum. bu santaj dan kurtul artik ey buyuk millet
kemalkeser 
meclisten karar cikartin,iankarada 1japonlar icin 2-kizilderililer icin 3-en onemlisi 1915 de ermenilerin oldurdugu osmanli vadandaslari icin; bunlar abd ve ermenilerce soykirima uramistir ANITLARI acilmalidir.ve cok acil kisasa kisas uygulayin.her devlete,yeter artik suskunluk.
CavitÖNER 
Hep yumurta kapıya gelice veya kapıdan çıktıktan sonra akıl vermeler,tavır almalar. Ama daha önce neden ermeni ana yasası ve ana yasa mahkemesi kararı diğer devletlerin önüne konulmuyor? Neden 1803 ten bu yana ermenilerin katliamları,yağmaları insanlık dışı yaptıkları belgelerle kanıtlanmıyor?
smlsrc 
acele afganistandan askerleri geri çağıralım.görsünler ama yapmazlarki*
mahiryenigün 
Her taleplerine Demokratik AÇILIM maskesi arkasında EVET derseniz, son saniye ÜÇ'lüğü ile Onurumuzu ayaklar altında Pas pas yaptırmaya yola devam ediyorsunuz...
huseyinyildiz 
ABD ye karsi durabilecek ülkenin onurunu herseyin üstünde tatacak genis düsünen cesur politikacilari araniyor..cocugunu okumaya ABD ye gönderen,hasta oldugunda turk doktorlarina güvenmeyip ABD gibi ülkelere tedavi olmaya giden ve ülkemizi dolayli yönden kücük düsüren politikacilara ARTIK DUR!...
MEHTAPGÜNDOĞAN 
EVET BURADA MECLİS VAR..AMA ORADADA ANAYASA MAHKEMESİNİN AYNISI VARKEN SİZ BURADAKİNİ KAPATMAYA ÇALIŞYORSUNUZ..YAKINDA MECLİS MOZAİĞİ RENKLENİRSE MECLİSİDE BAŞBAKANA BAĞLARSINIZ EMİNİM...
karaahmet 
Dik duralım DİK yeter artık piyon olduğumuz hükümete sesleniyorum Türk onur ve gururunu koruyun yeter artık kimsenin uydusu olmayalım. Bu bir milli onur meselesidir.
OsmanBakir 
Muzaffer Demirer isimli cahile: Kizilderililer bizi tanimaz cunku asirlar boyu kokleri kazinirken ayrica cahil birakilmislar. Avrupalilar K.Amerika'ya geldiklerinde kizilderili nufusu 40 milyonmus, bugun ise en fazla 2,5 milyon. 40 milyona yakin kizilderili nufusuna ne yapildi acaba?
mehmetekici 
irana gıpta ile bakıyorum amerikaya rest çekiyor kendi iradesini kullanıyor biz ise yamuluyoruz bu kadar aciz bir milletmiyiz A.B.Dnin her istediğini yapacak kadar güçsüz ve perişanmıyız bizi idare edenler yıllardır düşünmedilermi bir gün bu amerika başımıza bela olur nerede onurumuz şerefimiz
jan adem 
Obama Afrikadan gelmiş,İkili oyunlarla ABD Başkanı olmuş, kalkacak Türk Milletinin onuru ile yine ikili oynayarak göz boyayacak ve Türkler bunu yutacak. YOK böyle bir şey. Türkiye kendinin bildiği Afrika Muz Cumhuriyeti değildir. Misillemeye nemen TBMM gecikmeden başvurmalıdır.
ErmanB. 
Vallaha iyice paranoyak oldum galiba ama bu tasarı olayı benim biraz midemi bulandırıyor. ABD - AKP ortak oyunu olmasın sakın bu. Tasarı kabul edildi, Akp atağa geçti Afganistandan asker çekme - incirlik üssü kapatılması gibi haberler var ortalarda. Akp yine puan yükselticek.
ArifKoral 
bağımsızlık irade ile olur. afganistandan askerimiz derhal, Nisan beklenmeden çekilmeli. oyuna ezik başlar tısarsanız üzerinize gelirler.
MehmetAkpınar 
Uluslar arası bir sorunu kendi içinizde çözüme kavuşturamazsınız.Diğer ülkelerdende destek almanız lazım.Bu hükümet de sadece Araplarla içli dışlı,onlara güveniyor her halde.Avrupa bu hükümeti ciddiye almıyor,Araplara gelince,onlar zaten Amerikanın uşakları.İşimiz zor.
GerceklerAcidir 
Daha dun gibi, onlarca elcimizi vahsice olduren, Orli havalimanindaki turk hava yollarini kana bulayan, ankara havalimanizi basan ermenistan destekli asala teror orgutunun oldurduklerini gundeme tasiyamiyor, eyleme donusturup dunyanin dikkatini cekemiyorsak, baskasina suc bulmamali.Suc bizde...!
TARIKMERTTÜRK 
TBMMM den yakında ABD ye bu oylama ile ilgili br tepki gelirse , ABD nin reaksiyonu ülkemizde faili meçhul cinayetler , şehrlerin göbeğinde patlayan bombalar ,PKK nın Güneydoğuda karakol basması vs vs olarak geri dönecektir. Bizim yapmamaız gereken tepknin meclis olarak kalmamasını sağlamaktır.
GerceklerAcidir 
TBMM miz " 1.incirligi kapataak 2.Afganistan dan askerini cekecek 3.Kizilderili katliaminive soy kirimini kabul edecek anitlar dikecek 4.Zenci soykirimini kabul edecek. Anitlar dikecek. 5.ABD ile olan tum ticari iliskileri askiya alacak. Ben o zaman bagimsiz,korkusuz turkiye derim.
Akılfikir 
Bu laflar iç politikaya yönelik,halkı yatıştırmak amaçlı.Yoksa yıllardır siyasetin içindeki kişiler taviz üzerine taviz dolu uygulamalara otuziki diş sırıtarak imza atarken,ses çıkartmazken bu günlerin geleceğini bilmiyormuydu?Bilmiyorlarsa da vahim.Ülkemizin başına her şey gelir bunlarla.
AyhanDELİCA 
Bakın komşularımızla nezaman iyi birşeyler yapılmaya çalışılsa (barış adına) bunlar çomak sokuyorlar, okadar eski bir taktik ki bu artık yemezler. Kur-an da der ki; "Barışa yönelik işler yapın" ABD herzaman huzursuzluktan kar elde etmeyi planlayan iğreti bir yapıya sahip. İnanmayalım, kanmayal
smg 
yıllardır bir ermeni soykırımı iddiasıdır sürüp gidiyor ama yazılı kaynaklar o döneme şahitlik edenler bunun böyle olmadıgı söylüyor Türkiye önce bir komisyon kurup objektif kurum ve kişilerle bunu ispatlamalı ve Abd gibi ülkelerin maşa olmamaları olmayan şeyleri isteklerini kabul aracı olarak kull
alizengin 
İş bilmez acemiler mangasının yürüteceği dış politikalar daima başarısızlığa mahkumdur."One minute" benzeri fevri çıkışlarla kahramanlık taslamanın ceremesini çekiyoruz ve daha çok çekeceğiz.Başbakanın savunduğu Hamasçılar artık bir kıyak yapıp ABD Kongresi'nden işi bitirirler...
can kar 
Sayin Davutoglu meclis iradesinden bahsediyor, fakat Turkiyedeki meclisi parti genel baskanlari belirliyor ve onlari milletvekili olarak sectiriyor, yani delege sistemi. Fakat ABD'nin milletvekilleri demokrat ve cumhuriyetci parti uyeleri tarafindan seciliyor. (delege,veya Obama tarafinda degil )
sıkıtakipçi 
Dün ne oldu biliyor musunuz? 22 ABD'li bizim vergilerimizle Türk lobisinden, 23 ABD'li de Ermeni halkının birikimleriyle Ermeni diasporasından servetini ikiye katladı. Milli onurumuz, akan kanda provokatör olarak en büyük pay sahibi Amerikalıya hayır dedirtebilmek midir şimdi?
Umutbey 
Evet şimdi zurnanın zard dediğimiz yere gelmek üzereyiz. bakalım bizim abdye kafa tutacak güçümüz varmı? var olmasına da bunun sonucunda oynanıcak oyunlar için bütün milletimiz hazır mı? bütün bunlara hazırsa bence ülkemizden onların askerlerini göndermemiz gerekiyor. bence bu ilk adım olabilir.
yavuz yesilyesil 
bütün iliskileri durdurmaklazim
sadıkalmacı 
amerika rest dedi hadi görebilecek miyiz beyler şimdi sizi görelim
PinarGul 
Benim direk tepkim Obama 'yadir. 2007 senesinde ABD eski baskani G W Bush , Turkiye'nin onemli ve yakin dost bir muttefik oldugunu goz onunde bulundurarak Temsilciler meclisi baskani Nancy Pelosi'ye baski yaparak bu tasariyi durdurmustu! Obama hain!
muratozbas 
Yalancının Mumu Yatsıya Kadar Yanar
muratyildirim 
yahu arkadaslar tamam hani bende ulkemle gurur duyuyorum, ne mutlu turkum diyene, ama allah askina gercekci olalim, efelenmiyelim. Bir durup dusunelim, gunun sonunda Turkiyenin Amerikayami daha cok ihtiyaci var yoksa Amerikanin Turkiyeyemi? Bu sorunun cevabi oldukca acik bence.
orhanerden 
"ONLARDA MECLİS VARSA BİZDE DE VAR" dIŞİŞLERİ BAKANI SÖYLEMİŞ. sÖYLEMEKLE OLMUYOR.iCRAAT YAPMAK LAZIM. DÖRT MİLYONLUK ERMENİYİ 75 MİLYONLUK TÜRKİYE'YE TERCİH ETTİLER.MİLLET OLARAK GURURUMUZ KIRILDI. İÇERDE ASLAN KESİLEN AKP.GEREĞİNİ YAPSIN.BU İŞLER VAN MİNÜT DEMEKLE OLMUYOR AKSİNE BERBAT HALE GELİYO
ozball 
Millet bazen kendi isine kendi bakmasi gerekir. Eger millet gercekten biktiysa bu isden, gidip tum Incirlik yollarini kesebili, mesela yani. Ama sanmam bunu yapacak cesaret var Turkiyede. Olsaydi bu is buraya kadar gelmezdi zaten.
AYHANKILINC 
AMERIKA AMERIKA SEN ÖNCE KENDI UTACINI SAR. KIZILDERELILERE YAPTIKLARINIZI HATIRLADIKCA INSANLIK ADINA AGLIYORUM PARLAMENTONDA BUNUDA OYLAMAYA GETIRIN DIBINIZ O KADAR KARAKI KIME CATACAGINIZI SASIYORSUNUZ UTANMASI GEREKEN ÜLKELERDEN BIRISIDE SIZSINIZ SIYAHLARI KÖLE YAPTINIZ INDIANALARI BITIRDIN
Ahmet MesutZenginler 
Oylamanin ardindan bugun birinci gunu. Basbakanin sesi solugu cikmiyor. Ortalarda bile gorunmuyor. Bir turk vatandasi olarak Basbakani gormek ve ondan neler yapilacagini duymak istiyorum. Kendisinin Amerikaya'da ONE MINUTE demesini beklerdim. Basbakan, hukumet ve parlemento acil harekete gecmelidir.
Umitduncan 
Turkiyenin yaptiklari yetersiz, durumu sonuna kadar getirdiler. Son gunde kararlari degistirmek kolay degil, Turkiye Ermenilerin tarihte Turklere yaptiklari vahsilikleri cok iyi bir sekilde dunyaya aciklamasi gerekiyordu. Herkes olaylarin tek tarafli gelistigine inaniyor karabagda olanlar ne oldu
ibrahimersoy 
bu konuyu artık ötelemeyle sorun çözülmüyor. Türkiye bu konuları ermenistanla oturup konuşmalı bunun için diplomatik ilişkiler kurulmalı, uluslararası alanda da kendi doğrularımızı savunmalıyız olayları doğru ve objektif haliyle dünya kamuoyuna anlatmalıyız.
kamilinan 
Karar ciktigi an Turk askeri incirlik ussunu kusatmaliydi ve onlari oradan cikartmaliydik.,Turkiye Dunya'da bir hakli kahraman olarak hafizalarda kalirdi.Hala yapilmamasi buyuk hata..Amerikaliyi kovmak milletimi ancak rahatlatir di..
nejnej 
BIZIM EN BUYUK HATAMIZ BIR OLAY OLDUGUNDA DUSUNMEDEN HEMEN KARSI ATAKA GECERIZ. AVRUPALKI ISE ONCE DUSUNUR SONRA IKNA YOLLARI ARAR. OYLE DAVOSTAKI GIBI DEGIL IKNA YOLUNU DENEMEMIZ LAZIM. ISRAIL ILE ILISKILERI GUCLENDIREREK HAMASTAN TAMAMI ILE UZAKLASMAMIZ LAZIM. OYLE ASARIM KESERIM ILE DEGIL.
turanakçemen 
Dünyanın bilmem kaçıncı büyük devletiyiz diyerek övünüyoruz amma ,Amerikadaki ermeni lobisi kadar etkili olamadık .Almanyada şu kadar türk, işveren ve çalışan olarak yaşıyor diyoruz ,yaptırım gücümüz orada da sıfır ,Nedeni mi? gemisini kurtaran kaptan zihniyeti var da ondan ,Uyanın Ey politikacılar
LY 
Ben bir anti akp'ci olarak sayin Davutoglunu herkesimin sevilen bir disisleri bakani oldugunu düsünüyorum ve sözlerine güveniyorum.
AzizHira 
Türkiye Dünyaya kamuoyuna Tarihi Olaylari anlatmasi gerekiyor.Türkiye ve Türkler Hakli davalarin sadece bir avuc Insana anlatmakla kaliyorlar buda yeterli gelmiyor. Miletvekilerin Halk secer, Dünya Halki Ermeni konus aydinlanirsa Miletvekilerinde boyle bir Tasariya evet demeleri zorlasir
TurgaySener 
Bizim hükümetimiz bu Ermeni Yasa Tasarısını'nın gündeme geleceğini son haftamı öğreniyor ? 2005'te 47 kişi katılmış oylamaya, 2010'da 45 kişi. Bu rakamlardan anladığım Ermeniler oturmamış "durmak yok, çalışmaya devam" demiş. Demek ki söylemekle yapmak arasında ki fark buymuş.
AYHANKILINC 
TÜRKIYE CUMHURIYETI NIN KIMSEYE TARIHI BOYUNCA ZULMÜ OLMAMISTIR AMA OSMANLININ ZAYIF YERINDE SIRTINDAN VURMAYA KALKANLAR SIMDI KENDILERINCE AKLANMAYA CALISIYORLAR BASKA KAPIYA LÜTFEN ZETEN BAKANLARLA PROBLEMLERIMIZ BIZE YETIYOR TR NIN KANINA KADAR EMDILER
aydinaydin 
Bence hükümet tarihçiler tartışsın diyerek topu başkalarına atıyor. Burada devletimize düşen görev, gerçeği ülke içinde değil dışarıda ermeni diasporasının zehirlediği yerlerde anlatmasıdır. Bunun için okullarda, meydanlarda, tv'lerde, radyoda internette olabildiğince çok kişiye anlatmak dinletmek o
DALKILIÇMERCAN 
OSMANLI ZAMANINDA ASA VARMIŞ BU ASAYI YERE VURDUĞUNDA DÜNYA TİTRERMİŞ BİZE GEREKEN ASA DEĞİL KÜRDAN OLSA YETER.BİZ 70 MİLYON TÜRK HALKI OLARAK BU KÜRDANI TBMM SİNE VERDİĞİMİZE İNANIYORUM.TOPLUMUN EN UFAK YAPI TAŞI OLARAK GEREĞİNİN YAPILMASINI YÜCE MECLİSİMİZDEN İSTİYORUM
CüneytŞaşmaz 
(1) ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi 4 Mart 2010 tarihinde 1915 yılında yaşanan hadiseleri 'soykırım' olarak değerlendiren tasarı-öneri Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Ermeni dostu, Yahudi kökenli Howard Berman'ın 'özel çabaları' neticesinde bir oy farkla geçti. Dünkü izlediğimiz tasarı
DALKILIÇMERCAN 
NOT: BİZ TÜRKLER TARİHİ YANILTMAYI DEĞİL TARİH YAZMAYI İYİ BİLİRİZ.
CüneytŞaşmaz 
(2) Dünkü izlediğimiz tasarı oylaması komedisi bize yıllardır Hollywood filmlerinde gösterilen 'Amerikan adaletinin' de aslında bir filmden ibaret olduğu ve hayatın gerçeklerinin farklı olduğunu göstermiştir.
Özcan Ertane 
Anayasa deyince ben bilirim ben yaparım. Mualefette kim oluyormuş. ABD aferin diyorsa akan sular duruyordu. Demek ki mualefeti de arayacağınız günler olurmuş.
ogunoz 
her yıl aynı haltı çekiyoruz .hükümet mi seçtiniz ağlama makamı mı bilmem ama bu işler Ciddi insanlarla hallolur. komik ötesi tiplemelerle anca bunlar olur.ko-me-di.
necmisari 
Her yil bu TEMCIT PILAVI gibi meseleden hem Turkiye halki hemde Ermeni halki bikmistir bence.Halklar asla biribirine dusman olmaz,Osmanli Devrinde bile tehcirde ihmali olanlar Malta ya surulmus Uluslarasai mahkemede yargilanmis,ATATURK o zaman bassagligi dilemis,Tarih yargilanmaz ki.
AYDINKELES 
Başkalarının tarihi üzerinden çıkar ummak ABD gibi bir birleşmiş devletler topluluğuna yakışmıyor. Bu tür oyunlar üzerinden kazanım sağlama peşinde bir süpergüç düşünmek bile komik ama kendileri buna kendi elleriyle zemin hazırlıyor. Böyle ortak olmaz olsun.
CENGİZŞENDİL 
İŞLERİNE GELMEYEN ŞEYLERİ PAYLAŞMAYIP MUHALEFETİ DIŞLAYAN İKTİDAR KUYRUĞU SIKIŞINCA ONLARDAN MEDET UMUP FEDAKARLIK BEKLİYOR.ULUSAL ÇIKARLARIMIZIN HERŞEYİN ÜZERİNDE BULUNDUĞUNUN BİLİNCİNDE OLAN MUHALEFETİN SÖZDE ERMENİ SOYKIRIMINA KARŞI MECLİSTE ORTAK TEPKİ KOYMA KARARI ALACAĞINDAN ŞÜPHENİZ OLMASIN !
CüneytŞaşmaz 
(A) Howard Berman tasarının geçmesi için Temsilciler Meclisi koridorlarından adeta oylamaya katılacak üyeleri tek tek toplamaya çıkmış, üyeleri bulmuş, ikna etmiş ve tasarı lehinde oy kullandırmıştır. Toplantı süresi teamüllerin aksine birkaç defa uzatılmış ve çoğunluğa ulaşıldığı an toplantı
DoganBilmez 
Eee.Yavaş yavaş tecrübe sahibi oluyor AKP hükümeti ve bakanları. Dışişleri Bakanlığının tecrübeli ve yetenekli kadrolarından yeterince yararlansaydı sonuç daha iyi olurdu. Ordumuza , komutanlarımıza gerekli önemi verip sahip çıkılsaydı , daha güçlü bir Türkiye'nin ağırlığı çok farklı olurdu.
CüneytŞaşmaz 
(B) bitirilmiş ve tasarı aleyhindeki oylar fazla iken gösterilen hassasiyet, kabul oyları öne geçince anında unutuluvermiştir. Daha önceki analizimde de ifade ettiğim gibi ABD Temsilciler Meclisi ve onun Dış İlişkiler Komitesi üyeleri 2 yıl için seçilen ve iç siyaset kaygıları ve bazen de 'duygusal'
CüneytŞaşmaz 
(C) ilişkilerini daha ön planda tutan Amerikalılardan oluşmaktadır. Bu üyelerin bahsi geçen sebeplerle karar almaları kısmen de olsa anlaşılabilmektedir. Ancak ABD yönetiminin üzerine düşen vazifelerini yeterince yerine getirmemesi anlaşılır gibi değildir. Beyaz Saray yönetimi son dakika bazı
CüneytŞaşmaz 
(D) Beyaz Saray yönetimi son dakika bazı girişimlerde bulunmak dışında fazlaca bir şey yapmamıştır. Ancak son dakika girişimlerinin içerisinde bile bundan sonra Türkiye'yi nelerin beklediği yönünde ipuçları vermektedir.
BÜNYAMİN ARSLAN 
EVET TOPYEKÜN MECLİS OLARAK HALK OLARAK ŞU AMERİKAYA HADDİNİ BİLDİRİN.... KIZILDERİLİLERE NE YAPTIKLARI ORTADA.... JAPONYADA NE YAPTIKLARI ORTADA KÜSTAH AMERİKA HERŞEYİNLE DEFOL GİT BENİM MEMLEKETİMDEN.... İNCİRLİK VS....
muhittinbulut 
SIKIŞINCA MUHALEFETLE DEĞERLENDİRECEĞİZ DİYORLAR,
samitasdopen 
bütün olanlar vanmınutun eseridir.böyle boş çıkışlar faydadan çok zarar getirirdi.hadi abdye van munit deyinde görelim.iç politikaya yönelik boş nututklar uluslar arası pıyasada işe yaramıyor.ancak kara cahil takımını kandırmaya yarar.
baybarabaybara 
her sene bu olay gündeme getirilip TÜRKİYEMİZDEN her seferinde daha fazla istekte bulunuyorlar bunların hepsi oyun santranç tahtasındayız adamlar işini biliyor bakalım bu sefer ne isteyecekler(iran) tasarı meclise(a.b.d) gitmeyecektir göreceksiniz merak ettiğim şu bu sefer ne diyet ödeyeceğiz
RebelTr 
buradaki meclis ülkesine sahip çıkamadı, sonuç bu... daha neler olacak... yunanistan battı, almanya açıkça adaları istiyor hadi bakalım yunanlılara kafa tutamazken adaları satın alan alman, fransız, ingilizlere kafa tutun... hasta adam tarih sahnelerinde, yine...
aydincoskun 
Yerel seçimler öncesi İsrail ile oynanan 'One Minute' oyunu gibi olmasın bu da?
rizvanmanafov 
yok boylebir sey. ermenilerin uydurmasi
hasantanriverdi 
HUKUMETIN FOS GURLEYEN SESI BIRKAC GUN SONRA UNUTULUR YONETICI KADROYA SORUYORUM 1915 TE TURKIYE CUMHURIYETI VARMIYDIKI USTUNUZE ALIYORSUNUZ O ZAMANKI OSMANLININ PADISAHI ULKEYI TERK EDIP GITMEDIMIBU TOPRAKLARDA BIR KAC TURK DEVLETI KURULDU AMA HIC ADI TURKIYE CUMHURITI DEVLETI OLMADI ANLAMAYANLARA
SedatSari 
eeeeeee ne olmus varsa zat halleriniz ne yapmayi düsünüyor bence olacaklar sunlar ! 1. Toplu olarak Grup toplantisinda Aglamak (Arinc basta olmak sartiyla) 2. Gündem degistirin en iyi becerdiginiz vasiflarinizdan biri (mesela taktinizya yazarlara al sana baslik "Kalem Tras" Operasyonu 3. Hic
tayfuntozluyurt 
başımıza CUVAL GEÇİRİLDİĞİNDE NE YAPTIKİ BU HÜKÜMET? BU KARAR KARŞISINDA NE YAPSIN...... ŞOVMEN AÇIKLAMALAR YAPARLAR ANÇAK...... KIBRISTA'DA BİR ANNAN PLANI VARDI YA! ONA NE OLUDU? DENKTAŞIN AYAGINI KAYDIRANLAR GÜNEY KIBRISIN AVRUPA BİRLİĞİNE GİRMESİNE SEYİRÇİ KALMADILARMI?
TurgutGökbayrak 
Türk dış politikası Atatürk öldüğünden beri çuvallamaktadır. Bunun çuvalladığını Türk askerinin kafasına çuval geçirerek ispatladılar ama anlayan nerde... İnönü ve ekibi Alman sempatizanı, Bayar- Menderes Amerikancı; Demirel-Özal-Tansu-Türkeş Amerikancı, Ecevit Joker, asker-bürokrasi Amerikancı...
CüneytŞaşmaz 
(X)Sayın Davutoğlu'nun sitem dolu konuşmasına da değinmekte fayda vardır. Sayın Davutoğlu, ABD'de startejik vizyon eksikliği var dedi. Öncelikle ABD'nin bu kararı almasında tam da bahsedilen bu stratejik vizyonun rolü olamaz mı? Yani bir stratejik vizyon çerçevesinde ABD Türkiye'ye baskı ve pazarlık
CüneytŞaşmaz 
(Y) ABD Türkiye'ye baskı ve pazarlık imkanlarını elde etmek için bu girişime sessiz kalmış olamaz mı diye de düşünmek gerekir. Stratejik vizyonun bir parçası da bu değimlidir? Bununla beraber bizim de Ermenistan Açılımı konusundaki stratejik vizyonumuzun da aynı şekilde sorgulanması gerekir.
enginaliman 
SAYIN BAKANIM ! WASINGTON BÜYÜKELÇİSİ KİM ESKİ VALİ DIŞ SİYASETTE TECRÜBESİ YOK ,SİZLER DIŞİŞLERİ GİBİ DIŞ TECRÜBE İSTEYEN BİR YERE İÇ İŞLERİNDEN TECRÜBELİ VALİ ATIYORSUNUZ, MONŞERLER DEYİP ADAMLARA SALDIRDINIZ,NERDE İLTER TÜRKMEN NERDE RAHMİ GÜMRÜKÇÜOĞLU.BİRDE B.ELÇİYİ AMERİKADA AZARLADINIZ.
elifmazgal 
ne mi yapmali.adamlarin yaptiginin aynisini yapmali..ermeni soykiriminin yapilmadigina dair belgelerle yurtdisindaki universitelerde konferanslar verilmeliydi.bunun icin bir heyet olusturlmaliydi ve bu heyet cok aktif olmaliydi kendi yazip kendi okuyan olmamaliydi.biz zaten biliyoruz bilmeyenlere an
MustafaÜnal 
Pekcok yorumcu "Afganistan'dan askerimizi çekelim" demekte. Afganistan'da 50bin civarında Nato askeri var zannedersem. Bizim bin askerimiz var, o da muharip olamayan geri planda eğitim, moral vermek gibi görevdeymiş. Natoda görevli bu askerleri geri çekersek bunun kime zararı olur?
MetinDurmaz 
Madem öyle, Amerikalılar gidip Ermenistan'da açsın askeri üslerini...
ilhancan 
ABD bizi dogunun bekcisi yapti-AB bizi kapida bekletiyor. biz bunlara daha ne icin bas kaldiramiyoruz neden cekiniyoruz ? biz bunlara boyun büktükce bunlarin boyundurugundan kurtulamayiz. biz Asyaliyiz ve öylede görüyorlar biz aslimiza dönmeden batinin kilicini boynumuzda herzaman hissedecegiz.
NİHATAKIN 
İşte böyle icazet alınan yerlerden zaman zaman Ders te alınır, Azar da işitilir, KAZIK da yenir. Sn. Davutoğlu öyle "Aba Altından Sopa Göstermeyin".Bakın amerikalılara başkan Obamanın dahi sözünü dinlemeyip SÖMÜRGECİ duygularıyla tasarıyı nasıl kabul ettiler. Siz de aynısını YAPABİLİYORMUSUNUZ ?
emrah dagdelendagdelen ( )
dis borcumuzu odesinler yeter
alhantozge 
LAF OLA BERI GELE Oyle bos laflarla hamasetle politika olmaz politika ciddiyet zeka derin kultur gerektirir yoksa boyle dalga gecer elinolglu
IrfanYILDIZ 
TEK CÖZÜM ORTA ASYA SERBEST TICARET BIRLIGINI KURMAKTIR.BU BIRLIGE ERMENISTAN DAHIL BÖLGE ÜLKELERI ALINIR.PARA BIRLIGIDE DAHIL BIR BARIS PAZARI KURULUR:BU PAZARDA HERKES MAL ALIR SATAR.KARNI DOYAR.KARNI TOK INSANLARDA RAHATININ BOZULMASINI ISTEMEZ.
RECEPERDEK 
Gelinen noktanın tüm sorumlusu bugünkü hükümetimizdir.Amerika ile çizilen tüm kırmızı çizgilerin lafta kalması bu sonucu doğurmuştur.Tek yapılacak şey işin maddi yönü Türkiye'nin iflasına sebep olsa bile onurumuzun korunması için neler gerekiyorsa o. yapılacaklar bellidir.Haydi TÜRKİYE
pelitpelit 
orada olduğu gibi buradada meclis var ancak, oradaki meclisi biz seçmiyoruz, burdaki meclisi onlar seçiyor, çok sükseli laf ancak ben yemiyorum
MehmetCilingiroglu 
Biz Turkler beraber olmadigimiz muddetce, ABD ve Avrupa ve hatta arap ulkeleri bizim milli cikarlarimiza aykiri her seyi onayliyacaktir. Kapatalim incirligi, cekelim mehmetcigimizi irak ve afganistandan gosterelim bu kustah ABD ye aldiklari kararin anlamini. Washington elciligimiz biraz is yapsin!!!
sühendanköylü 
İsviçre'de yıllardır Ermenilerle yapıldığı söylenen gizli görüşmelerin içeriğini bilmediğimiz için gördüklerimizi yorumlayabiliriz. Ermeniler Yahudilerin Almanya'dan aldığı tazminat benzeri tazminat ve toprak almadan işin peşini bırakmayacak. Olan yine bize oluyor. Verdikçe veriyoruz
MehmetCilingiroglu 
Bu yorumu ABD de yasiyan ABD ve Turk vatandasi olarak yaziyorum; buradaki hangi konsoloslugumuza giderseniz gidin ukala ve kustah bir tavirla karsilasiniyorsunuz yani deger verilmiyor. Ey Washington buyuk elcimiz, kustah tavirlarinizi birakinizda sizde ermeniler gibi lobi yapiniz. Dersinizi aldiniz
kurt asya 
her yıl başımızda giyotin gibi duran ermeni meselesini çözmek için ilk önce çok iyi tarih bilmek gerekir...sonra amerikanın onayınla hükümet olursan bu sancıları her yıl yaşayacagız demektir. bu hükümet bunun altından kalkamaz zira tarih bilgileri son derece zayıfdır. örnegin bizde desekkki.devamı v
Osmanbey 
ABD.YE FİKRİNİ SORANMI VAR.?MASAYA YUMRUK VURACAK LİDERDE YOKKİ BU TİPLERE AĞZININ PAYINI VERMELİ.!!!YETER ARTIK DAHA DÜN ERMENİLER AZERİ HOCALI KATLİAMI YAPTI HAFIZALARDAN SİLİNMEDİ.ABD.BUNA EL ATMALI.!!!
kurtasya 
kızılderililere vede japonlara attıgınız bomba toplu ölüm yani soykırımdır meclısde böyle karar alıyoruz desek dünyadaki itibarımız ne kadar yükselir..bunu sormamız aslında olayı yarı çözmüş oluruz.
PinarGul 
Obama madem temsilciler meclisine saygili imis, karisamazmis, o zaman neden ABDdeki saglik reformu icin evet oyu vermeye yanasmayan demokrat milletvekilleri ve senatorlere zorbalikla BASKI KURUYOR? YALANA BAK
serkan akbay 
yapmamız gerekenler basit,aslında çok öncelerden beri yapmamız gerekenler;yurt dışında lobilerimizi güçlendirmeliyiz,yeni lobiler oluşturup siyasi alanda daha aktif olmalıyız ve de yurt dışındaki türklerin birbirlerini destekleyip her alanda aktif bir siyaset vizyonu edinmeliyiz.
OmerCeliker 
Ben Amerikada yasiyorum, bu sene Ermeni lobisi cok bastiriyor. Turk hukumetinin bu lobinin etkiledigi milletvekillerine ve Amerikan halkina gercekleri aciklamasi gerekiyor. Bir Turk lobisi olusturulsun. Millet vekilleri markaj altina alinsin, Wash. Post,N.Y. Times da ilanlar verilsilsin.
serkan ileri 
ne bekliyordunuz amerikadan yıllarca tavşana kaç tazıya tut diyor saddamı yaratan işi bitince limon gibi sıkıp kenara attı fransızların cezayirde ingilizlerin sömürgelerinde yaptıkları soy kırım değil mi yağmur ormanlarını talan edip sonra afrika halkına konserler veren bunlar
AlpYüce 
ABD'NiN TR.YE KARSI OLDUGU KUYRUK ACILARININ SEMERESi BUNLAR.1-ABD IRAKA TÜRKiYE ÜZERiNDEN CIKARTMA YAPAMADI, 2-iSRAiLE HÖÖT DEDi (ONE MITIS), 3-IRAKTAKi ASKERLERiNi TR. ÜZERiNDEN CEKMEK iSTEDi KABUL EDiLMEDi, 4-IRANA SALDIRACAKLAR AMA TR.DEN DESTEK BULAMIYOR.CÜNKÜ TR. BÖLGEDE ARTIK SAVAS iSTEMiYOR.
recepkeskin 
yahu amerika kabul ederse etsin haşa allahmı bak israil ne amerikayı nede birleşmiş milletler kararını tanıyor.büyük devlet olacaksak dik durmasını bilmeliyiz amerika kızılderelileri yok etti utanmadan son mohikan diye film bile çevirdi kimse bi şey demiyo
gülserenkara 
Ermeni lobisi büyük bir zafer kazandı. Bugüne kadar BM daimi üyeleri arasında Soykırımı'nı tanımayan tek ülke ABD idi. Tasarı ABD senetosu'nda da kabul edilirse, Ermeniler, Türkiye'yi BM nezlinde de rahatsız edeceklerdir.
gülserenkara 
Ermeni lobisi büyük bir zafer kazandı. Bugüne kadar BM daimi üyeleri arasında Soykırımı'nı tanımayan tek ülke ABD idi. Tasarı ABD senetosu'nda da kabul edilirse, Ermeniler. Türkiye'yi BM nezlinde de rahatsız edeceklerdir.
okay ilkiz 
Ankara kafasini kumdan cikarip iyi dusunmesi lazim. Her firsatta ic sorunlarini ve sorumluluklarini ABD nin yada AB nin uzerine atmaktan vazgecip kompleklerinden kurtulmali artik. Her yil ayni komediyi oynamaktan bikmadilar. Sonra da dunyadan saygi bekliyorlar. Once sen kendini duzelt, saygi sonra..
ilkeilk 
obma hiç ikli oynamadı balk hafzalı olmayanlar tbmm de yaptığı konuşmayı-verdği ültimatomu- hatırlayversinler bi zahmet.ermeni sınrı açılacak demiş.azınlık haklarından bahsetmiş{kürtleri kastederek lozana aykırı idi }patrikliğe ekümenik hakkı verilmesini istemiş,irana şantaj yapmıştı.çarpıtan akp di
arslansatayarslan 
Müslüman Obamanız attı mı kazığı. Daha durun bakalım. Göreceksiniz; Arap aleminin kazığı daha da acı olacak.
EmreŞİPAL 
Kabul etsinler efendim,bize karşı kullanabilecekleri eften püften kozları bitsin.Tanısa ne olacak ne yaptırımı olacak,bunları bize anlatsın diplomatlarımız.Adamlar her bişeyi bize karşı koz niyetine kullanıyorlar zaten.Oturdum KOZ,Zırttım KOZ.
millisporcu 
AKP iki tane daha pasayi goz altina alır,Turk halkida bu tasarının gecmesini unutur,bu kadar basit gunumuzde paşalar ancak gercek gundemi ortme gorevi goruyor.
yusuf yeşil 
T.C. Devleti, ABD eğilimli son 60 yılını sorgulamalı önce..Bu saatten sonra yapılan göstermelik kınamalar komik..Obama'nın tavsiye(!)lerine aynen uyarak Azerbaycanı safdışı bırakan Ermenistan yanlısı politikalarınıza ne oldu ? Büyük Ortadoğu projelerine tam desteğe devam etsin AKP hükümeti..
EmreŞİPAL 
Ermenistanla aramızın iyi olmasını kimse kaldıramaz.Ermenistan Türk Cumhuriyetlerine kontrolsüz açılacak bir geçiş kapımız çünkü.Aramıza onları bu sebeple koydular.Ermenistan anlaşmaları meclisinde bu sebeple salladı,Amerikada bu sebeple taslağı geçirdi.Sırf Amerika değil Rusyanında işine gelmiyor.
Hakan Doganci 
ABD herzamanki gibi dusunmeden hareket edip daha sonra, vermis oldugu kararin, kendi menfatina karsi oldugunu anlar ve geri adim atip vaziyeti duzeltmek ister. Turkiye gereken cevabi 2 veya 3 ay sonra ABD ye ve Israile vermesini cok iyi bilir.
Obamaya karsiel ele 
Obama ikili oynuyor. Bu tasari, Obama'dan direk emirle gecti ve temsilciler Meclisindede gecicek. Obama son dakiakaya kadar sessiz kalarak gecirin sinyalini verdi. Turk milletini Amerika'ya degil, Obama'ya ve partisine tepkiye davet ediyorum!
sametekinci 
akp laf cambazlığıyla işi savsaklamasın. kıçları yetiyorsa gerekeni yapılsınlar. öye van minüt şovlarıyla işler yürümüyor. somut adımlar da bellidir...
İbrahimERDOĞAN 
bizim meclis sadece kendinden olmayanları içeri atmaktan başka bişey düşünmüyor dış ülkelerin meclisleride böye çalışıyor
SizKimsiniz 
Özgür bir Meclis gerçekten var mı bu ülkede???
JackBalik 
Eger boyle 1 sey yok ise neden hukumetimiz ABD te kanitlar yerine tehditle cevap veriyor Eger gecerse aramiz acilir ustleriniz kapanir Bir daha mahkemelik olursam hakime "bak beni suclu bulursan aramiz acilir haa" diyecem ve eminimki kazanacam DELIL kardesim DELIL Beyninizi kullanin
fevziersoy 
Zamanlama uygun, zaten Ermenistan sınırını koruyan ordumuzun komutanını terörist ilan ettik, PKK'lılar omuzlarda. Sevr trenine bir vagon daha! Yok mu "one minute" diyecek?
nihataytemizel 
Evet.Bu illetten kutulabilmek ve son darbeyi vurmak için adım adım 1 yıllık plan hazırlanmalı ve en başta ABD de uygulamaya koyulmalı.Çünkü Dünya düzeninde ABD siz bir yapılanma olmayacağına göre bence kaybedilen bunca yılın ve yanlışların üzerine şok edecek kararlar la gidilmeli.Çözümleri ise ;
DündarDoğay 
1950 DE ABD GÜDÜMLÜ DEMOKRAT PARTİNİN İKTİDAR OLMASINDAN İTİBAREN TÜRKİYE AMERİKANIN GÜDÜMÜNE GİRMİŞTİR. BAĞIMSIZ ÜLKEYİZ DİYEBİLMEMİZ İÇİN BUNA SON VERMEMİZ LAZIM. İNCİRLİK ÜSSÜNDEN KALKAN ABD UÇAKLARI IRAK'I BOMBALADILAR, ASKERİMİZLE SAVAŞAN, DAĞDAKİ PKK'LILARA ERZAK ATTILAR. YETER ARTIK...
RamazanAKGÜN 
Her sene aynı şeyleri duymaktan artık bıktık usandık.Bunu kökten halletmek gerekir.ABD dünyanın sahibi olduğunu mu zannediyor.Dünyanın sahibi olabilir ama bizim asla sahibimiz değil.Güçlü bir ülkeyiz. Hertürlü güçlüğe de karşı koyarız.O güç damarlarımız daki kanda mevcut.
asim kücük 
Bu durum karsisinda türkiye cumhuriyeti devleti en bastaki cumhurbaskanindan sokaktaki vatandasa kadar tek yürek,tek yumruk olmaliyiz:Burada iktidar,muhalefet ayrimi olmamali bu karar karsisinda hepimizin tavri ayni olmali, ABD,baskan obama bize döneklik yaptilar abd bunun bedelini agir ödemeli:
Ozgur Kemal 
Yahu yapmayın etmeyin. Bakan posta koymuşmuş. Komik duruma düşüyoruz. Susun konuşmayın bari. ABD karşısında en ufak cürmümüz yok. İsterse içimizi dışımızı hallaç pamuğu gibi atarlar. 1950den beri bu böyle. Ha önceden telefon edip posta koymak için izin alıyorlarsa, o olur bak.
Aktif Meclis 
Son dakikada sınava hazırlanan talebe misali her sene 24 Nisanda bu tasarı tehdidine karşı son dakika çalışmasından çıkan sonuç süpriz değil normaldir.
varolüreten 
Davutoğlu Seçilmiş bir Milletvekilimi ki ?Atanmış bir Dışişleri Bakanı ancak bu kadar çalışır.?Aynı "ATANMIŞ" iktidar gibi..!
bulente 
Onaylanırsa onaylansın diyenlere Kaliforniya ya bakmalarını sağlık veririm. Kaliforniya soykırımı kabul etti. Gecen yılda Turk firmalarının kaliforniyada iş yapmasını yasaklayan kanun çıkardılar.. Niye kimse bunu görmüyor..
ZaferAVUNDUK 
BOP'un eşbaşkanı (!) bir başbakan, sıfır soruncu (!) TBMM dışından bir dışişleri bakanı. 8 yılda nerden nereye ! Elinize yüzünüze bulaştırdınız. Hiç olmazsa istifa edin, çekin gidin. Gerçekten şu rezillikleri gördükçe nutkum tutuluyor. Allah hepinizin müstehakını versin !
remzi algın 
HER YERDE OLDUĞU GİBİ BUNDADA ÇARŞAFA DOLAŞTILAR AMERİKANIN DİBİNDEN AYRILMAYANLAR PKK EVLERİNİ BBG EVİ GİBİ GÖRENLER SAM AMCAYA ÇOK GÜVENENLER GÖRDÜLER DOST AMERİKAYI DAHA ÖNCE KUVVET KOMUTANLARI RUSYA VE İRANA YAKLAŞALIM DEDİKLERİ İÇİN TASARI GEÇTİ ŞİMDİ AMERİKANIN İRANA SALDIRMASI AN MESELESİ
fatih, berlinfatih 
Türkiye atombombasi sahibi olsa orta doguda ne ermeni ne israil nede amerika problemi olur. Evet cok degisik bir yorum ama gercek cünki dengesizlik var.
osman duhaboduroglu 
Birazcık yüreği olan bir meclisimiz olsa. 1.. ABD .1 MİLYON IRAKLI KARDEŞİMİZE SOYKRIM UYGULAMIŞTIRI 2, 170 YIL ÖNCE AMERİKA KIZILDERELİLERE SOYKRIM UYGULAMIŞ OK İLE KENDİNİ KORUMAYA ÇALIŞAN İNSANLARI TOP İLE KATLETTİĞİNE DAİR SOYKRIMI OYLAR KABUL EDERDİM. 3. AFGANİSTANDAN TÜRK ORDUSUNU ÇEKERDİ
resatdemirtas 
Amerikadaki Ermenistan Lobisi Amerikada yasayan Ermenilerin sentimallerinden Ermenistanda yasayan Ermenilerin realitesini gormuyor. Biri yasam durumlerinin iyiye gitmesi isin Turkiyenin Ermenistan aciliminim beklerken digeri acilimin "kapanima" donmesi icin elinden geleni myapiyor
atatasdemir 
MADEM SOYKIRIM DOSYASI AÇILDI. SIRALIYALIM. ABD'NİN KIZILDERİLİ, KÖLE ZENCİLER DOSYASINI OYLAYALIM. ALMANYANIN NAZİLERİNİ, İTALYANIN MUSOLİSİ'Nİ İSPANYANIN FRANKO'SUNU FRANSIZLARIN CEZAYİRİNİ RUSLARIN KAFKASLARINI VE TARİHTE KAN DÖKEN KAN İÇEN TÜM VAMPİRLERİ OYLAYALIM. ACABA HANGİSİ D
harunkara 
iki yüzlü emperyalist ve sömürgeci batıya karşı TEK SES ve TEK YÜREK olmalıyız.En akıllı v etkili cevap budur.Ayrı fikirlerimiz inançlarımız birliğimize ve dirliğimize engelse o düşünceleri sorgulamalıyız.
ErginKorkmaz 
Ben Amerikada 10 seneden fazaladir yasiyorum. Aslinda Amerikanin Ermeni soykirim iddialarini resmi olarak parlementodan gecirip kabul etmesi su acidan farketmiyor. Zaten burda orta okuldan baslayarak ders kitaplarinada ogretiliyor. Bunlarin icinde yahudi, kizildereli ve zencilere yapilanlarda var.
VADERDVADER 
Tamamen tiyatro oynanıyor. Amerika ikili oynuyor. Önce karar meclisten geçirilerek Ermeni'ler mutlu edildi, bir üst meclis veya Obama kararı iptal edecek ve böylelikle Türkiye'nin de gönlü alınacak. Birileri de "Amerika'yı dize getirdik" diye havalara girecek. Hatta havai fişeklerle kutlama yapılır.
EqualizerAkbas 
ABD Temsilciler Meclisinden cikan bu karar Turk Dis Politikasinin elini guclendirmistir. Tasari yasalastiginda, Turkiye Washingtonda ikili oynayan Yahudi Lobilerinin etkisinden kurtulacak, ve bu lobilere her yil odenen Millionlarca Dollar da Hazinede kalacaktir. Birakin tasari yasalassin.
abdullahgelmez 
Ermeni meselesine karşı ırakta öldürülen 2 milyon insanı ve kızıl derelileri ele alan bir meclis kararı her sene aynı tarihte meclis gündemine getirilsin.bu karar ile birlikte azeri ve iran ve suriye de aynı anda meclis gündemine getirsin. bak bakalım bir daha gündeme getirecekler mi? bu zor değil .
Ahmet Caglayan 
Yeter be , bu Ermeni sacmaligina bir cozum getirmenin zamani coktan geldi ve gecti. Adamlar burada Amerik'da her dakika televizyonlarda "CBS kanali ve digerlerinde" bas bas bagira bagira bizim Turk bayragini, Ataturkun resimlerini gostere gostere Turkiye alyhinde aylardir propoganda yapiyorlar.
varolüreten 
TBMM "ACİL" TOPLANMALI ve BÜTÜN PARTİLER "PROTESTO ETMELİ..ve AMERİKANIN "KIZILDERİLİLERE SOYKIRIM"UYGULADIĞINI BEYAN ETMELİ..
Ahmet Caglayan 
Biz halen 80 Milyon nufus'lu guzelim Turkiye'mi bir Devlet ve Millet olarak disariya tanitamiyoruz. Devlet buyukleri utanin, utanin ve hemen acilen en buyuk sekilde tepkilerimizi butun Dunyaya gosterin. Biz Sanl ve Ulu Turk milletinin serefini korumaliyiz.
Akif Maharramov 
Anlamadığım bu ki, ABD Parlamentoçuları neden kendilerine veya tarihçilere sormuyorlar: "Aceba, dünyaya hakim olan Osmanlı D-ti yaklaşık 700 sene devam eden varlığı süresinde ermeniler dahil her hanki bir milleti yer yüzünden silecek bir güce sahip olduğu halde, neden 1915'de değişdi?
CüneytŞaşmaz 
(A) Büyükelçiyi çekmek çözüm değil. Büyükelçinin ağlayıp sızlanması da çözüm değil. 6 Mart 2010 tarihinde Talat Paşa Komitesi, Rauf Denktaş'ın başkanlığında The Marmara Otel'de toplanıyor. Toplantıya eski MGK Genel Sekreteri Em. Org. Tuncer Kılınç da katılıyor. Sayın Büyükelçi o toplantıya
CüneytŞaşmaz 
(B) Sayın Büyükelçi o toplantıya katılsın, Türkiye'den çıkacak olan örgütlü cevaba katkıda bulunsun. Mücadele böyle olur.
etkitepki 
Ermeni soykirimi ABD den gecmeden once TBMM Kizildere soykirimini mecliste tanimalidir
technoidTECHNOIDUS ( )
FRANSANIN DEDIGI GIBI, ONCE BIR, IKI SERT KINAMA SONRA UNUTUR GIDERLER..BU HUKUMET BOYLE HUKUMET...ASIL MECLIS YUKARDA, CENABI HAK RABBI TEALA AKP'NIN LAYIGINI VERIR INSALLAH..SONRADA MILLET VERECEK TABI..AMA KOYUNLAR DEGIL, GOZU ACIK OLANLAR..
SADEVATANDAŞ 
Size düşman ülkeye sevgi kelebeği edasıyla hesapsız kitapsız AÇILIM yaparsanız soydaşlarınızı kırar küstürürseniz soydaşınız bir diplomatın arkasından bir olup gülerseniz olacağı budur.Kendi soydaşına bunu yapan ERMENİLERE kim bilir neler yapmıştır mantığıyla EVET oyu vermemek mümkün değil
selimkara 
Bunlar göz boyama konuşmaları içerisi tamamen boşş.. ABD üslerini kapatmada asla inanmam ben sizee
HuseyinBasdogan 
ERMENİLER,BU KONUDA 1914'TEN BERİ ÇALIYORLAR.ABD VE DÜNYA KAMUOYUNU ETKİLİYORLAR.BİZ NE YAPTIK? OLAY,GÜNDEME GELİNCE ÇÖZÜM ARADIK.DİPLOMATLARIMIZ BU KONUDA YETERLİ ÇABA GÖSTERMEDİ.TÜRK LOBİLERİ OLUŞTURULAMADI.ABD POLİTİKASINDA,SEÇİMLERİNDE ETKİN OLAMADIK.İÇTE ESTİK,SAVURDUK...ESMEYE DEVAM EDİYORUZ.
fazlıarınç ( )
yapılacak bellidir,görünen köy kılavuz istemez.türkiye natodan derhal çıkmalıdır
muratYILMAZ 
ŞİMDİ BEKLEYELİM BAKALIM NERELERDE BOMBA PATLAYACAK.HANGİ KARAKOLLAR BASILACAK????
bahaeddinbikec 
av b girme sevdasina ne isteseler vercez galiba turkiyenin sahsiyetini 5 paralik etmeye kimsenin hakki yok
MustafaÇelebi 
Artık buna boyun eğmeyelim Türkiye onurlu bir duruş sergilemeli.
muratfırat 
one munite nin karşılığı ermeni tasarısının onaylanmasının anlamı demektir,peki şimdi nemi olacak soykırım üzerimizi yapıştı ermenistana ödememiz gerekenTAZMİNATLARLA dolu bir süreç,yani anlayacağınız tayyib ve kabinesinin buzamana kadar yapmaya çalıştığı hiçbir işte hayırlı olmamıştır
NurselGürsel 
BURDA DA MECLİS VAR EVET AMA NERDEYDİ ŞİMDİYE KADAR BU MECLİS MERAK EDİYORUM DOĞRUSU...................
Niyazi OsmanSagcan 
DUN AKSAMDAN BERI CNN VE KANADA HABER YAYINLARINI IZLEDIM HIC BIRI BU KONUYA DEYINMIYOR BIRTEK BBC BU HABERE BUYUK YER VERDI BU KARARI YAVAS CA UYUTMAYA BIRAKIP MURURU ZAMANA BIRAKACAKLAR
halit yaşarbükülmez 
abd nin bu tutumu artık usandırdı.acilen,incirlik.in kapatılması,afganistandan askerlerimizin çekilmesi ,rusya-türki devletler,iran,suriye.çin ve hindistan ekseninde yeni bir birlik kurulmasına destek vererek türkiye hem abd ye hemde ab ye tavrını göstermelidir.ermeni sınırı ilelebet kapalı kalmalı
NuriErdem 
Yine Prof.lar is basinda.ABD ve AB,Afganistandaki askerler ve üsler falan.Dünde yazmislar dis borc öyle cokmuski TR iflas etmiste bizim haberimiz yokmus.Öyle zoruma giden seyler ki ya bilerek konus yada bilmiyerek sus kardesim.70 cent dilenen TR simdilerde Trilyon dolar GSMH si olab bir ülke oldu.1.
Umut Bayin 
Cok ve Cok basit. Incirlik ustunu KAPATMA tasarisini TBMM gundemine bir getirsin BAK NASIL ABD 10 ADIM GERI ATACAK. CESUR VE SERT POLITIKACI LAZIM> KANA KAN DISE DIS. ABD nin sonu TURKIYE DEN GECER UNUTMASIN SAYIN DAVUTOGLU. TURKIYESIS ABD NE AB NE AFRIKA NEDE ASYA DA ATINI OYNATAMAZ. TC HALKINA
NuriErdem 
Etiyopya,nin borcu 281 milyonmus ta ?? TR,nin 600 milyar $ mista ? yok ya..Afganistandaki askerler sadece süs icin varmista ?cekince bisey olmazmis ABD ye.Bir kere Türk askerinin orada sadece sembolik bulunmasi bile o bölgenin huzuruna katkisi yada Türk adinin gecmesi yeterde artar bile sayin dostum
NuriErdem 
Simdi gelelim soykirimi tanima olayina.TR son defa ama ciddi olarak son kez diyecekki ya tani kurtul yada beni sonsuza dek rahat birak.Bu firsat bir daha ve böyle rahat bir TR de bir daha gelmez.Ama imzali senet alacaksin ellerinden ki yok ben bilmiyordum unuttumdu demesinler,hem USA hemde Ermeniler
savaşçelenk 
Bu beyfendiyi ben ilk defa görüyorum bizim bir dışişleri bakanımız varmış.
KayhanHuseyin 
Türkiye'de her yıl meclise kızıl derili katliamını ve zencilere yapılan eziyetleri getirsin. Hatta getirmekle kalmasın hemen tanısın ve onaylasın. ABD ancak o zaman anlar Türkiye'nin ciddiyetini ama bizde bunları yapabilecek adam yok zaten. BOP eş başbakanı başbakanlık yapıyor ülkemizde...
zaferdündar 
Hadi referandum yapalım ve halka soralım. bundan sonra ABD ile ilişkiler nasıl olmalı diye, hani tayyip bey ikide bir halkın oyu, kabul etmezseniz olmazsa halka götürür referandum yaparım diyor ya bundan iyi millete götürülecek konumu var. getirsinler önümüze bundan sonraki ilişkileri halk tespit
ilkeilk 
evet kapıkullarının çoğunlukta olduğu ,yüz kızartıcı suçlar,yolsuzluk,zimmet,adam yaralama vs suçlarından haklarında 607 tane fezlekenin- dokunulmazlıkları yüzünden- raflarda tutulduğu milletvekillerinden oluşan bir meclis.başkanlığnı,muhalefetin ve iktidarın liderliğini tayybin yaptığı bir meclis.
SITKISIYRIK 
OSMANLI'NIN KİRLİ ÇAMAŞIRLARI ORTAYA DÖKÜLSÜN 1870'DEN BAŞLAYARAK ANADOLU'DA 2 MİLYONA YAKIN HRİSTİYAN ÖLDÜRÜLDÜ DENİYOR, MÜSLÜMANLAR KAFAYI KUMA GÖMMEYİN BUNU KABUL EDEN ONLARCA ÜLKE VAR.
mustafagümüş 
eline yüzüne bulaştırmış ne yapılabilirki bu durum da her yıl aynı muhabbet bence bizim müttefikimiz amerika olamaz bizim islam dünyasının lideri başlı başına bir güç olmamız gerek türk devletlerini bir çatı altında toplayıp süper güç olabiliriz o zaman ne ermenistan kalır ne başka bir sorun
AykutHakan 
Bizim atalarimiz tarih boyunca soykirim yapmamislardir.Ama Amerikalilarin atalari basta kizilderilileri katletmis ve yakin tarihte de Japonyanin 2 sehrine sivil-asker ayirt etmeden atom bombalarini atarak gercek soykirim yapmislardir.Bizim meclisimiz de bu gercek soykirimlari tanimalidir.
CüneytCetinkaya 
Benim kanaatime göre, burada ABD ve AKP arasında bir uzlaşma var. İç politikada bir hayli bunalan iktidar, biraz olsun rahat nefes almak için sipopu ABD'den gelen bu haberle açmış oldu.
abbascaymaz 
kimbilir, belki de bu olay; davutoglu'un dedigi gibi turkiyede de bir meclisin oldugunu bizlere gosterir de, biz de bir ohhh cekeriz.
coskunyol 
burada da meclis varsa senin ne işin var orada,bizmi seçtik,birilerimi gönderdi seni?
iöyasSevik 
Evet Zafer Avunduk Bey 8 Yilda nerden nerye. Cürük Bozuk bir Türkiyeden, güclü ve Temizlendikten sonra Tertemiz bir Türkiyeye gidiyor.
tolgamir 
72 milyonluk ülkede 550 adet adam gibi adam çıkaramıyoruz yazıklar olsun bize...
metafiziksel ihtilal 
saçma çıkışlara gerek yok abd ile işleri oldugu yerde bırakmanın tam zamanı iran ve rusyaya yönelmeliyiz tabi azerbeycan lada ermeni konusunda birbirimize destek vermeliyiz
Yasar Temiz 
Aslinda gelinen nokta sudur. ABD soykirim kozunu kullanarak Turkiyeden Iran uzerindeki baskisina tam destek istemektedir. Goreceksinizki eger Turkiye'den beklenen destek gelirse, soykirim gecici olarak rafa kaldirilacaktir
aslanbeymurat 
Hükümet derhal one minute deyip istifa etmesi lazim, di$ politikada hic basari gostermediler AB hayal kirikligi oldu tek TR giremedi aday ulkelerden romanya bulgaristan bile girdi, Nato'ya fransa'nin girmesine engel olmadi nede danimarka baskaninin nato'nun basina gecmesine. Kibris'i bile harcadik
aslanbeymurat 
Hani Obama amcan ikna etmisti STRASBOURG zirvesinde ikan oldum diyordun, Turkiye'nin serefini 5 kurusluk ettik resmen Azerbaycani ihanet ettik RAUF DENKTAS'a hakaret kibris milli davamizdi onuda satmak istedik cok sukur alan olmadi ( sahibine ihanet eden bize eder diye almadilar) rumlar gururlu insa
mine saygılı 
hükümetin ve dışişleri bakanının başarısızlığı?...İstifa etmeliler.
EmreBasaran 
Bunlarin derdi para! Ermeni soykirimi yalanini dünyaya yutturup Türkiyeden tazminat koparma pesindeler. Türkiyenin yapacagi is cok basit. " Bu tasariyi hangi meclisten gecirirseniz gecirin bizden zirnik koparamazsiniz" diyecek ve ermeni acilimiydi,kürt acilimiydi gibi sacmaliklardan vazgececek.
pelinöztürk 
obama başkan olunca kendi halkının yaşadıklarını unuttu..abd ermenilerden sonra en büyük soykırımı yapmış bir ülke.ermeniler azeri türklerine, o zamanki abd hükümeti de kızılderili ve rengi siyah olan insanlara zulüm yaptı.kızılderiler soykırıma uğradı.siyahi haklta köle olarak çalıştırılı.kırbaçala
Mehmet Selahattinoglu 
Amerika'ya karsi 40 yillik ters durumumuza simdi Iran/Hamas dostlugu ve Yahudi dusmanligi da eklendi. Ama yine de bizden vazgecmis sayilmazlar.
efe keremçağlayan 
bence olayı fazla dramatize ediyoruz..
ahmetuzak 
Nerede o bağımsız meclis. Tek kişinin işaretine bakan bir sürü kifayetsiz ülkenin onuruna yaraşır bir karar alabilirler mi?...
aliköse 
ermeni meselesi amerikan senatonun meslesi değildir, gündeme alınması dahi nato üyeliğimiz dahil bütün ilişkilerimizi bitirmeli ve bir dünya devleti gibi bağımsız hareket etmeliyiz, amerikan sömürgesi gibi değil,
ikeamber 
Hatip Tayyip ten ses yok, aslanlar gibi kukremiyor,yoksa kucuk dilinimi yutturdu abd den gelen haberler.
H.Erem Yerli 
ABD'si de, Obama'sı da AB'si de özde deği, sözde dost. Bunlar hiç bir zaman Türkiye'nin güçlü olmasını istemiyorlar. İstemiyorlar, istemezler, güçlü bir Türkiye işlerine gelmez. O zaman ne Irak'a, ne de Afganistan'a girip cirit atıp, siyasi ve ekonomik atlarını oynatamazlar.
bayram öğretmen 
Her şeyin bir bedeli var! Bölmeye çalıştılar tutmadı.Askeriyemizi zayıflatmaya çalıştılar başaramadılar. İsrail kanalından zorlamaya çalıştılar olmadı.Bölgede bu kadar güçlenirsek olacağı budur;destek verecek değiller ya.Bu korkulu rüyayı ne zamana kadar görmeye devam edeceğiz? Uyanık kalalım artık!
sevalbayar 
Yahu bu kizilderili soykirimindan bahseden arkadaslar, siz saniyormusunuz ki ABD bunu kabul etmiyor? Adamlar kabul etmis, kizilderili irktan gelenlerin bir suru ayricaligi var. Onlardan baskasi kumarhane acamiyor bir cok eyalete, ayrica isterlerse devlet arazilerini cok ucuza satin alabiliyorlar.
Nadir CanerÖztürk 
Ahmet bey sakın büyük laflar etme, HİLE ve CEBREN kurulmuş bir ülkenin Dış İşleri Bakanı olduğunu unutma. Başbakanımız öyle diyor. Yani büyük laf etmeden dışarıya sormamız lazım.
seferaydın 
Tavşan dağa kükremişde dağın haberi olmamış...At bakalım kuru sıkı at...İtaatçılar sizi....
ZaferAVUNDUK 
İöyas Sevik bey, konumuz Ermeni tasarısının kabulü,asker tutuklamaları değil.Bu konuda yazacak bir cevabınız yok ama konuyu saptırmaya çalışıyorsunuz. Kaçak güreşeceğinize şu olup bitene bir yorum da siz yapın, yapabiliyorsanız. Ermenistanla gizli görüşmeleri yapanlara sorun: Hani konu kapanmıştı?
ayhancetin 
ya katledilen TÜRKLERİ?? onları kim anacak??
KemalOzturk 
ABD'de Bush'dan farkli bir insanin yonetimde oldugunu nedense gormek istemiyoruz! Bush ne kadar tutucu ve hatta din agirlikli bir adamsa, Obama o kadar liberal! Mevcut Turk Hukumeti ile Bush kadar icli disli olabilecegini de pek dusunemiyorum...
ZaferGüllük 
Sayın"Sıtkı Sıyrık"; Babam 1901 doğumluydu;kendisi " o dönemde Ermeniler göç ettirildiler ,benTürkler tarafından öldürülen ermeni görmedim,ancak 1918de Adana'da Ermenilerce öldürülen çok Türk gördüm,ben de canımı zor kurtardım" derdi.
Gokhan DEMIR 
Hemen benzer bir metin hazırlanmalı.. Irak'ın işgali ile ilgili bir metin olabilir... Bu gün İngiltere Kendi Başbakanın hiç bir delil olmadan Irak işgaline katılınmasının ve ölen İngiliz askerlerinin hesabını soruyor..ABD'den hesab sorma zamanı geldi de geçiyor!!!
BurhanVERDİ 
İncirliği kapatın yollayın elamanlarıda abd ye...
TurgayAYDIN 
Yıllardan beri karşımıza çıkan ABD parlemontosu ermeni iddiası karşısında iki büklüm ol -uyoruz.karar çıksa ne olur alla aşkına.bu kabusdan kurtulalım.yeter artık.
pervinaydin 
amerika tarihcilerinin buldugu bulgularin uzerine giderek gercegi ortaya cikarabilmek yararlandiklari arsivler belli rum bulgar rus elbette zor olacak yinede bizim yerimize baskasi yapmaz tabiiki. justin Mc carthy kitabinda yazdigi gibi yoksa bu yillarca boyle surup gidecek her yil oldugu gibi
adnankaradag 
Artık sayın Başbakan dahil tüm siyasi ve askeri kurumlar tepkiyi lafta değil icraat göstermeli hemen bizde evet hayıra sunup incirliği kapatalım. Afganistan dan askerimizi çekelim.Orta doğudaki bütün devletler bize hayran artık gücümüzü kullanalım. Biz güçsüz değiliz
afyonluahmet 
Arkadaşlar ; one minute.................. :)
evrenulusoy 
abd turkiyenin gucu gormek istedi , bi nevi tansiyon aldi , olay ermenistala alaali deil , olay turkiyenin ne kadar gucu oldugn yada kaldigini anlamak . is ciddiye binerse geri adim atacaklarna inaniyorum ...
mehmet aksoy 
BİR ŞEY SORMAK İSTİYORUM: BU ERMENİ MESELESİ NİYE MAZİSİ SOYKIRIM GERÇEKLERİ İLE DOLU OLAN SÖMÜRGECİ AB ÜLKELERİ VE YİNE BOĞAZINA KADAR KANA BATMIŞ ABD TARAFINDAN DİLE GETİRİLİR? NİYE NİYE NİYE? İŞTE BUNU SORGULAMAK LAZIM VE ONLARA YAKLAŞIRKEN TÜM DİKKATİ TOPLAMAK LAZIM.
nusretİKİZ ( )
Elbette meclisimiz var.Ancak üyeleri dokunulmazlık zırhlı.
aydinbasak 
bu aci habi yutmak icin bekledikce hab buyuyor ve daha zor oliuyor yutmak,onun icin biran evvel yutmak lazim ve gelecege bakmak lazim.Amerika su Amerika bu demekle olmuyor artik uyanmak lazim bu uykudan.
Sabahat Uzun 
Daha dün dünya üzerinde yapmış olduğu katliamlarla gündemde olan; ABD değilmiydi sadece rengi kara diye boynuna ip takıp köle pazarlarında insanları satışa çıkaran; Kızılderilileri asimile eden . Beni yargılayana bak sen. Türk Milletinin Asaletiyle bU dünya ayaktadır. Çanakkaleden tanıdık hepsi.
caferErmek 
hala ve hala ABD nin yaptığı soykırımlar dile getirilmez. Bize nasıl vuruyorlarsa biz niye öyle vurmuyoruz?
sedatiyimser 
95 senelik tarihi karistirip birsey cikarmak isteyenlere karsilik olarak Hemen TBMM de bir karar tasarisi hazilanmali ABD nin IRAK ta Yaptigi vahsetin soykirim olrak taninmasi karari cikarilmalidir.
abdulselammavi 
8 YILDIR BOŞ GÜNDEMLERLE ZAMAN ÇALDILAR.!! EKONOMİ TEPETAKLAK, İCRA DAVALARI PATLADI, KREDİLERİN HEPSİ BATAK, SENETLER PROTESTO OLUYOR, İŞSİZLİK CUMHURİYET TARİHİ REKORLARI KIRIYOR.. UYANIIIIIIINN UYANIIIIIIINN !!!!
MEHMET YILDIZ 
BU DIŞİŞLERİ BAKANINAA SADECE HAHAHAHAH DEMEK İSTİYORUM
Ahmet MesutZenginler 
Hadi gorelim bakalim su meclisi... Ondan sonra tek tek alininizdan opecegiz sizleri.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!