Ne serseriyiz ne de uyuşturucu bağımlısı

Güncelleme Tarihi:

Ne serseriyiz ne de uyuşturucu bağımlısı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2012 00:00

Başkentli hip hopçılar, yaşam biçimi haline getirdikleri müzik kültürünü tanıtabilmek için dernek kurdu. Hip Hop Kültürünü Destekleme Derneği Başkanı Salim Çay, “Türkiye’de hip hopçılara ön yargı ile yaklaşılıyor. Hip hop gençliği serseri değildir” dedi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’de hip hop kültürüne bakış açısının serserilik, işi olmayan, madde bağımlısı gençler olarak gösterildiğini ve ötekileştirildiğini belirten Hip Hop Kültürünü Destekleme Derneği Başkanı Salim Çay, “Bu imajın düzeltilmesi ve hip hop kültürünün kamuoyu tarafından doğru tanınması için canla başla çalışıyoruz” dedi.
Hip hop kültürünü benimsemiş ve bu kültürün içinde barındırdığı rap, break dans, graffiti ve DJ’lik sanatını icra eden insanların serseri imajına büründürülmesinin önlerindeki en büyük engel olduğunu ifade eden Çay, şunları söyledi:
“Türk halkına bu kültürün ne olduğunu anlatmak için varız. Her yerde sesimizi duyurarak serseri imajını üzerimizden atmak istiyoruz.  Duvarlara çizdiğimiz rengarenk resimlerle, tüm dünyada kabul edilen dansımız ve müziğimizle sanat icra ediyoruz. İnsanlar bizi anlamak istemedikleri için hızlı okuduğumuzu söylüyorlar. Biz hızlı okumuyoruz, onlar yavaş dinliyor. Biz ne demek istiyoruz, ne anlatmaya çalışıyoruz kimsenin umrunda değil.”
Grafiti kentin makyajı
Dernek üyelerinden grafiti sanatçısı Sercan Özkan ise, “Grafiti şehrin görselliğini bozmaz. Tam tersine grafiti şehrin makyajıdır” dedi. Grafitinin önemli bir sanat dalı olduğunu ifade eden Özkan, “Grafiti, hip hop kültürünün sanata en yakın dalıdır. Duvarları boyamak, bizler için kendini ifade etme yöntemidir. Dört yıl öncesinde belediyelerle sorunlar yaşıyorduk.  Bugün grafiti sanatçıları belediyelerle çalışıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!