Ne para ne faiz gereken moral

Güncelleme Tarihi:

Ne para ne faiz gereken moral
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2016 20:10

Garanti Bankası Genel Müdürü Fuat Erbil, bankanın faiz indirimlerinde üzerine düşeni yaptığını ve dünden itibaren faiz indirimlerini işleme koyduklarını söyleyerek “İhtiyacımız olan tek şey moral ve motivasyon” dedi.

Haberin Devamı

GARANTİ Bankası Genel Müdürü Fuat Erbil, banka olarak ekonomiye destek sağlamak durumunda olduklarını dile getirerek “İştahımız her zaman böyledir. Bu sadece Garanti için değil her arkadaşımız için geçerli. Ne faiz, ne para... Bizim için en önemli şey moral ve motivasyona ihtiyacımız var. Bunun tetiklemek için çok çaba sarf ediliyor. Faizlerde üzerimize düşen görevi yapıyoruz. Yapmaya devam edeceğiz. Konut kredilerinde yüzde 0.90, destek kredisinde yüzde 1.14, taşıtta yüzde 1.13 ve esnaf kredilerinde de değişen oranlarda indirimlere gittik. Aylık 10’ar baz puanlık indirdik” diye konuştu.  Erbil, dün düzenlediği toplantıda önceki gece Başbakan Binali Yıldırım ile yapılan toplantının da oldukça olumlu olduğunu ve toplantıdan ayrılırken moral ve motivasyonlarının arttığını kaydederek, “Ekonomiyi daha da büyütmek için tarafların neler yapmaları gerektiği detaylı konuşuldu. Büyümeyi yüzde 5’e çekmek durumundayız. Bunun için yapılması gerekenler ele alındı” dedi.

Haberin Devamı

KREDİ YÜZDE 13 BÜYÜR

Darbe girişimi ve diğer tüm olumsuzluklara rağmen Türkiye ekonomisinin çok dirençli ve dayanıklı olduğunu söyleyen Erbil, bu yıl yüzde 3’e yakın büyüme beklediklerini kaydetti. Kredilerin de 9 ayda yavaş gitse de yüzde 8 civarı büyüme sağladığını vurgulayan Erbil, son çeyrekte alınan önlemler ve tedbirlerle yıl sonunda kredi büyümesinin yüzde 12-13’e geleceğini belirtti. Erbil, sorunlu kredilerle ilgili de bozulma beklendiğini ancak bir çok ülkenin altında gerçekleştiğine işaret ederek “Alınan önlemlerin sinyallerini almaya başladık bu konuda umutluyum. Rakamlarda da görmeye başladık. Kalıcı etkilerini göreceğiz. Alınacak olan başka tedbirler de faydalı olacaktır. En büyük gelişme bireysel kredilerde oldu” dedi. İspanyol BBVA’nın Türkiye’ye yaklaşık 7 milyar dolar sermaye getirdiğini ve iştahı ile güvenini çok güçlü olduğunu vurgulayan Erbil, bu yatırımları artıracaklarını da kaydetti. Garanti Bankası’nın kârını sermayesine eklediğini söyleyen Erbil, kârın Türkiye’de kaldığına dikkat çekti. Türk Telekom sorunu çözülürErbil, Türk Telekom’daki sorun ortağının ilgili aydaki borç servisini yerine getirememesinden kaynaklandığını belirterek bu konuda ciddi bir çalışma bulunduğunu ve sıkıntı olmayacağını düşündüğünü vurguladı. 

Haberin Devamı

HAFTADA 130 MİLYON YAPILANDIRILIYOR

GARANTİ Bankası Genel Müdürü Erbil, destek kredilerinde ve kredi kartlarında haftalık 130 milyon liralık borç taksitlendirmesi yaptıklarını söyleyerek bunun tüketime yansıyacağını vurguladı. Erbil, “Eylül sonu itibarıyla tüketiciyle ilgili alınan kararlar, 72 aylık yeniden yapılandırma, konut kredilerinde düzenlemelerin hemen etkilerini gördük, konut piyasası canlandı, bunu görebiliyoruz. Borçlanma kapasitesinin artması gerek; kredi kartı minimum ödeme tutarının değiştirilmesini tekrar gündeme getirebiliriz. Ekonomiyi soğutma kapsamında yüzde 30’dan başlayıp yüzde 40’a kadar artırılmıştı. Dünyada yüzde 20’nin üzerinde olan ülke yok. Bu oran tekrar yüzde 20’ye indirilebilir” dedi. 

Haberin Devamı

FAİZİ İNDİREN İNDİRENE

BANKALARDA faiz indirimi furyası sürüyor. İşte dün indirime katılan bankalar:

QNB Finansbank, konut kredisi faiz oranını aylık yüzde 0.90’a düşürürken, ihtiyaç kredilerinde aylık yüzde 1.14’ten başlayan faiz oranı uygulamaya başladı.

ING Bank müşterilerine 48 aya varan vadelerle, kredi notuna göre yüzde 0.99’dan başlayan avantajlı faizlerle ve 3 ay ertelemeyle ihtiyaç kredisi kullanma imkanı sunuyor. ING Bank ayrıca konut ve taşıt kredilerinde de faiz indirimi yapıyor.

HSBC Türkiye, ihtiyaç kredisi kampanyası kapsamında, tüm tutar ve 48 aya kadar tüm vadelerde yüzde 1.15’ten başlayan faiz oranları sunuyor. Banka ayrıca, taşıt kredisi faiz oranlarını yüzde 1.25’e indirdi. Konut kredisi ise 72 aya kadar aylık yüzde 0.99 olarak sunuluyor.

Yapı Kredi, Türk Lirası (TL) vadeli mevduat faiz oranlarını dünden itibaren düşürme kararı aldı. Banka açıklamasına göre, Yapı Kredi, 1 aydan 1 yıla kadar tüm vadelerdeki TL mevduat faiz oranlarını yüzde 0.50’ye varan miktarlarda düşürdü.

Haberin Devamı

Odeabank, ihtiyaç kredisini 48 aya kadar yüzde 1.24’ten başlayan faiz oranlarıyla verecek. Taşıt kredilerinde tüm vadeler için faiz oranı yüzde 1.15’e çekildi. Ayrıca, 5 yıla kadar vadelerde ve 250 bin TL’ye kadar olan konut kredisi faiz oranları da yüzde 0.89’ a indirildi. 5 yılın üzerindeki vadelerde 250 bin TL’ye kadar tutarlarda yüzde 0.95 faiz oranı uygulanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!