Ne nerede

Güncelleme Tarihi:

Ne nerede
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 1998 00:00

Haberin Devamı

İstanbul

Sergiler

Ressam Nermin Vuran'ın yapıtları 1 Mart tarihine kadar Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi'nde görülebilir. Tel: 249 26 10.

Kenan Çizer Erçel'in suluboya İstanbul resimlerinden oluşan sergi, bir hafta süreyle Ali Toy Sanat Merkezi'nde. Tel: 236 15 74.

Ressam Figen Erenberk'in son dönem yapıtları 6 Mart tarihine kadar Yaşarbank Sanat Galerisi'nde görülebilir. Tel: 234 55 93.

Ayşegül Kılıç'ın resimleri 11 Mart'a kadar Galeri İki Maymun'da sergileniyor. Tel: 411 38 94.

Maçka Sanat Galerisi'nde Gülsün Karamustafa'nın Güllerim Tahayyüllerim başlıklı sergisi devam ediyor. Tel: 240 80 23.

Müjgan Özkaya ve Münire Yurdayüksel'in karma resim sergisi, 6 Mart tarihine kadar İş Bankası Erenköy Sanat Galerisi'nde. Tel: 358 28 41.

Ergin Gülen'in tuvalde yağlıboya karikatür sergisi, 10 Mart'a kadar Gülmine Sanat Galerisi'nde görülebilir. Tel: 571 60 16.

CRR konserleri

Meral Uğurlu'nun Klasik Türk Sanat Müziği Konseri saat 19.30'dan itibaren izlenebilir.

Gitarist Göran Söllscher, pazartesi saat 19.30'da bir resital veriyor. Sanatçının programı, Wiren, Yocoh, Villo- Lobos, Harrison- Lennon, Mc Cartney, Crespo, Patino ve Piazzola'nın eserlerinden oluşuyor.

Dört müzisyenden kurulu Takacs Yaylı Sazlar Topluluğu, 24 Şubat'taki konserinde Mozart, Dvorak ve Beethoven'in eserlerini seslendirecek. Konser saat 19.30'da başlıyor. TEL: 240 50 12.

Karışık pizza

Meltem Cumbul, Cem Özer, Olgun Şimşek, Erkan Taşdöğen, Sait Ergenç ve Ali Sürmeli'nin rol aldıkları ‘‘Karışık Pizza’’da para, aşk ve ihanet anlatılıyor. Film, üç eski ortak ve pizza dağıtıcısı arasındaki zaman zaman sevgi, zaman zaman şiddet, gerilim ve mizah dolu bir ilişkiyi konu alıyor. Aynı yaşamda olduğu gibi... 1998 Cannes Film Festivali Camera d'OR (Altın Kamera; ilk filmini çeken yönetmenlerin yarıştığı oldukça prestijli seksiyon) bölümünde yarışmaya hak kazanan film şu sinemalarda oynayacak: Beyoğlu Emek, Beyoğlu Fitaş, Osmanbey Gazi, Etiler Akmerkez Explorer, İstanbul Princess, Bakırköy Carousel, Bakırköy Avşar, Gaziosmanpaşa Cinemass, Altunizade Capitol, Fenerbahçe Pyramid, Şaşkınbakkal Cinemax, Maltepe Grandhaus, Kadıköy Kadıköy...

Diyarbakır

Sinemalar

Önümüzdeki hafta Dilan ve Emek sinemalarında iki yeni film gösterime giriyor. Emek Sineması'nda ‘‘Evde Tek Başına 3’’, Dilan Sineması'nda ise başrollerini Türkan Şoray, Haluk Bilginer, Lale Mansur ve Beyaz'ın paylaştıkları ‘‘Nihavent Mucize’’ gösterime girecek. Site Sineması'nda ise Mata Hari ve Silva'nın Aşkı adlı filmler var.

Tiyatro oyunları

Devlet Tiyatrosu'nda yine Orhan Veli Kanık'ın çevirisini yaptığı ve Nesrin Kazankaya'nın yönettiği ‘‘Tartuffe’’ adlı oyun sahneleniyor. Sur Belediyesi Şehir Tiyatrosu da 25 Şubat'ta ‘‘Yakışıklı Kentin Gülü’’ adlı oyununu Devlet Tiyatrosu'nda sahneleyecek.

Antalya

Lirik akşamlar

Antalya Kültür Merkezi'nin 1998 yılı konser programı içerisinde yer alan ve ilk bölümü bugün ve yarın gerçekleştirilecek olan Açıklamalı Klasik Müzik Konseri, Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçıları tarafından verilecek. ‘‘Lirik Akşamlar 1’’ adıyla hazırlanan konser programında sanatçılar, ‘‘Aşk’’ üzerine yazılmış halk müziğinden, operadan, müzikallerden seçtikleri parçaları, türleri hakkında bilgiler vererek yorumlayacaklar. Program biletleri AKM gişelerinden temin edilebilir.

Erdoğan'ın resimleri

Orkun & Ozan Sanat Galerisi, ressam Gülsen Erdoğan'ın sergisine ev sahipliği yapıyor. 26 Şubat'a kadar açık kalacak sergide, sanatçının 25 eseri yer alıyor. 1969 yılından bu yana üyesi bulunduğu ‘‘Altılar Grubu’’nun tüm sergilerine, Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltraşlar Derneği'nin sergilerine katılan sanatçı, halen çalışmalarını Ankara'da sürdürüyor.

Ankara

Mozaik resimler

Ressam Önder Aydın antik heykellerden esinlenerek oluşturduğu resimlerinde tanrı ve tanrıça figürlerini, güncel yaşamın doğal görüntülerini yansıtıyor. Ankara Galeri Dam'da 28 Şubat tarihine kadar devam edecek sergisinde mozaik izlenimini veren resimler, sanatseverleri mitolojiyle buluşturuyor.

Sergiler

Ömer Gündoğdu resim sergisi TCDD Sanat Galerisi'nde görülebilir.

Vahap Demirbaş sergisi Ziraat Bankası Kültür Merkezi'nde görülebilir.

Galip Nahit Noyan'ın sergisi Arda Sanat Galerisi'nde sürüyor.

Ruhsar Barım Belen'in resim sergisi Denta Form Galerisi'nde devam ediyor.

Adana

Red Kit Seyhan'da

Seyhan Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından hazırlanan çocuk oyunu ‘‘Red Kit’’, Seyhan Belediyesi Kültür Merkezi'nde oynanıyor.

Sinemalar:

Müjde Ar, Okan Bayülgen ve Mustafa Uğurlu'nun başlıca rolleri paylaştığı, yönetmen Mustafa Altıoklar'ın ‘‘Ağır Roman’’ filmi Adana Arı Sinemaları'nda ikinci salonda gösterimde 13'üncü haftayı da doldurdu. ‘‘Anastasia’’ Arı Sinemaları birinci salonda gösterime girdi. Metro Sineması'nda, Daniel Day Lewis ile Emily Watson'un başlıca rolleri paylaştığı ‘‘Boksör’’ oynuyor. Bruce Wills ile Richard Gere'nin başrolleri paylaştığı ‘‘Çakal’’ filmi Metropol sinemalarında, Julia Roberts'ın ‘‘En İyi Arkadaşım Evleniyor’’ filmi Sun'da, ‘‘Herkül’’ Galleria'da gösterimi sürüyor.

İzmir

İzmir'de Venedik karnavalı

İtalyan Konsolosluğu ve Türk - İtalyan İşadamları Derneği birlikte Venedik Karnavalı düzenliyor. İzmir Hilton, Türk Hava Yolları ve Ariston'un sponsorluğunu yaptığı karnaval 24 Şubat Salı gecesi Hilton Oteli'nde gerçekleşecek. İtalya Konsolosu Stefano Ravagnan, ‘‘Bu karnaval en gösterişli dönemini Rönesans devrinde yaşadı. Günümüzde ise karnavalın eski havasını en sadık biçimde yaşandığı şehir Venedik'tir. 1700'li yılların bu havasını maske ve kostümlerimizi giyerek yaşatacağız’’ dedi. Geceye İtalyan sanatçı Edoardo Vianello da şarkılarıyla katılacak. Davetiyeler 50 dolar.

Ruacanlar İzmir'de

Caz müziğimizin ustaları Neşet ve Nükhet Ruacan kardeşler İzmirli cazseverlerle ilk kez buluşuyor. Nükhet ve Neşet Ruacan Beşlisi İzmir Türk Amerikan Derneği'nin organize ettiği muhteşem caz konseri pazartesi akşamı Türk Amerikan Derneği'nde gerçekleşecek. Necdet Karar ve Kamil Sökmen piyano ikilisi de hit olmuş parçaları seslendirecek.

Titanic Türkiye'de

Yüzyılın en büyük deniz kazalarından olan Titanic faciasını konu alan ve 14 dalda Oscar'a aday gösterilen ‘‘Titanic’’ filmi sonunda Türkiye'de de gösterime giriyor. Film, 1500 kişiyi taşıyan bu transatlantiğin batışını inanılmaz görüntülerle tekrar gündeme getiriyor... Denizin altında incelediği bu rüya gemisinin hayaletinden esinlenen yönetmen James Cameron, ilk ve son yolculuğuyla iç içe geçmiş bir aşk öyküsünü büyüleyici ayrıntılarla sunuyor izleyiciye... Filmde başrolleri Leonardo Di Caprio, Kate Winslet, Billy Zane ve Kathy Bates paylaşıyorlar. İstanbul'da Şişli Kent, Kadıköy Reks, Etiler Akmerkez, Beyoğlu Sinepop, Beyoğlu Beyoğlu, Ortaköy Feriye, Çemberlitaş Şafak, Gaziosmanpaşa Cinemass, Bakırköy İncirli, Bakırköy Avşar, Galeria Prestige, Ataköy Atrium, Beylikdüzü Migros ve Suadiye Movieplex sinemalarında gösteriliyor.

Beko Sanat Tiyatrosu, Antoine de Saint Exupery'nin ünlü eseri Küçük Prens'i tiyatro sahnesine taşıyor. Gencay Gürün'ün çevirisiyle Ülkü Ayvaz'ın oyunlaştırdığı eseri Cebrail Keleş sahneye koyuyor. Küçükler kadar büyüklerin de ilgisini çekecek olan oyun, pazar günleri saat 11.30'da İstanbul Akatlar Terakki Vakfı Kültür Merkezi'nde izlenebilir. Tel: 281 61 38.

Işık hareketleri

Ressam Işıl Özışık'ın suluboya ve yağlıboya çalışmalarından oluşan sergisi İzmir Başak Sigorta Sanat Galerisi'nde açıldı. Suluboya çalışmalarında özellikle boyaya hakimiyet esasına özen gösteren sanatçının resimlerinin büyük çoğunluğu yerinde yapılmış peysajlardan oluşuyor. Sanatçı, doğanın değişken ışık veren hareketlerini çeşitli mekanlarda işlemiş. 7 Mart'a kadar açık.

Fujita Piyano Üçlüsü, 25 Şubat’ta Antalya Kültür Merkezi'nde konser verecek. Perge Salonu'nda 20.30'da başlayacak konserde, Megumi (Piyano), Arisa (Keman) ve Honaka Fujita (Viyolonsel) kardeşlerden oluşan üçlü, Martinu, Brahms ile Çaykovski'den eserler seslendirecek. Biletler AKM’de 500-600 bin lira.

Ti Kitabevi açıldı

Yaklaşık 3.5 yıldır İzmir Sevgi Yolu'nda sergi kitapçılığı yapan Emre-Tüzün Bülbül çifti, hayallerinin kitabevine kavuştu. Çift, Dr. Behçet Uz Hastanesi sokağı içinde kiraladıkları yeri birikimlerinin üstünü borçlanarak yeniden yarattı. Kitabevinde bir Mini Cafe ve ‘‘Düş Hekimleri’’nin tavsiye ettiği üç binin üstünde kitap yeralıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!