Ne mutlu ki, tüm erkekler vefasız değil

Sevgili Güzin Abla, öncelikle size çok teşekkür etmek istiyorum, o güzel düşüncelerinizle bizlere yol gösterip yardımcı olduğunuz için.

Ben 3 yıldır birlikte olduğum canım sevgilime buradan aşkımı haykırmak için yazıyorum. Biz sevgilimle ayrı şehirlerdeyiz. Ama bu bize hiç engel olmadı. Hem mantığımız hem de kalbimiz birdir bizim.

Size yazıyorlar çoğu zaman erkeklerin vefasızlığından, ilgisizliğinden, düşüncesizliğinden yakınıyorlar. Bütün erkeklerin aynı olduğunu iddia ediyorlar. Ama hepsi aynı değil. Biz 3. yılımızdayız. İyi günlerimde kötü günlerimde hep yanımda oldu.

Sadece aşkı yaşamadık biz. Bazen kahkahalarımızı paylaştığımız bir dost, bazen ağladığımızda başımızı koyabileceğimiz bir omuz olduk birbirimize. Bazen de kilometrelerce uzaklıktan bir gülüşü görebilmek için gelen sevdalı olduk.

Hiç yalnız bırakmadık birbirimizi. Aşkın en güzel yanını yaşadık biz, hálá da yaşıyoruz. Deliler gibi aşığız. Sevgilime çok teşekkür ediyorum, bana 3 yıldır, hayatımın en güzel günlerini yaşattığı için. İnşallah Allah herkese böyle bir insanla tanışmayı nasip eder.

Benim canım sevgilim iyi ki varsın. Ben seni tahmin edebileceğin kadar değil, tahayyül bile edemeyeceğin kadar çok seviyorum.

RUMUZ: AŞK ATEŞİ

Sevgili kızım, ikiniz için de çok sevindim. Ne mutlu, böyle bir beraberlik kolay kolay bulunmaz gerçekten. Bunun kıymetini bilin ikiniz de... Ve bu tür mektuplar eminim, bana olduğu gibi, tüm gençlere de, bir gün mutlaka öteki yarılarını bulabilecekleri konusunda umut veriyor.

Pembe yalanlarımın cefasını çekiyorum

Sevgili Güzin Abla, nasılsın hayat nasıl gidiyor? Ben senin yazılarını sürekli takip ediyorum, insanları çok bilinçlendiriyorsun, gerçekten seni çok seviyorum. İnsanlara verdiğin değer ve cevaplar çok önemli...

Ben 4 yıldan bu yana birini seviyorum ama 17 Şubat’tan beri ayrıyız. Hem de çok saçma bir nedenden... Biliyorum ki o da beni çok seviyor. Gel gelelim barışma taraftarı değil, "Artık sana güvenemem" diyor.

Ama onun güvenini sarsacak bir şey de yapmadım, bundan eminim. Sadece pembe yalanlar söylerdim ama hiç önemli değil. O da bana beni sevdiğini söylüyor ama barışmaya gelince "olmaz" diyor.

Bana birkaç kez "Dışarıda buluşalım"dedi ama sonra vazgeçti. Nedenini sorunca da "Yanına gelirsem seninle barışmak zorunda kalırım" dedi. Onu çok özledim, o da beni özlemiş ama inat ediyor. Madem seviyor neden barışmıyor.

Sizce ne yapmalıyım onu kazanmak için. Biz daha önce de birçok kez kavga edip ayrıldık ama bu çok uzun sürdü. Onsuzluk çok kötü, onu kaybedince anladım bunu; çok perişanım bana ne olur akıl verin iyi kalpli ablacığım...

RUMUZ: BU SON OLSUN

Sevgili kızım, kimbilir bu genç adama, beyaz ya da pembe yalan da olsa, neler söyledin ki, bu kadar inat ediyor bu defa. Birçok kez ayrılıp barışmanızdan da bıkmış olabilir. Senin bu çocukça kaprislerin onu yıldırmış da olabilir.

Bence ona aşkını sevgini bana anlattığın gibi söyle, özür dile, yoluna çık, onu buluşmaya ikna et. Seni görünce dayanamayacağını söylüyorsa bundan yararlan işte...

Ah bir tanışsak çok iyi iki sevgili olacağımıza inanıyorum

Güzin Abla, merhaba, ben lise 2’ye gidiyorum. Okulda hoşlandığım biri var, ona açılmayı çok istiyorum ama beni reddetmesinden çok korkuyorum. O da sessiz, sakin, uysal, içine kapanık, kimseyle uğraşmayan, çapkınlık yapmayan, kızlarla pek ilgilenmeyen bir tip.

Gerçi o da, kendisine karşı bir şeyler hissettiğimi anladı herhalde. Çünkü gördüğü her yerde dönüp bana bakıyor, beni izliyor.

Ne yapmalıyım, bilmiyorum, hani tanışsak belki çok iyi iki sevgili olabiliriz. Hiç değilse arkadaş da olabiliriz. Çünkü gördüğüm kadarıyla ortak yanlarımız da var. Tanışmak için ne yapmalıyım, bilmiyorum bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Cevabınızı köşenizde yayınlayın lütfen.

RUMUZ: BERİVAN


Sevgili kızım, aynı okulda okuyup da biriyle tanışmak o kadar da zor olmasa gerek. Siz gençler bunu pek fazla büyütüyorsunuz. Çünkü eminim okuldaki herhangi bir arkadaşınızla konuşmak, tanışmak için mutlaka bir bahane bulunabilir.

Sanırım çekingenlik yapıyorsun. Madem bu genç de seni izliyor, sana bakıyorsa, sana karşı ilgisiz değil. Büyük bir ihtimalle o da çekiniyordur sana yaklaşmaya...

Bir bahane bul kızım, okulla ilgili, sınıfla ilgili, derslerinden biriyle ilgili, ona danışmak, yardım istemek üzere yaklaşabilirsin yanına... Ne olacak, dediğin gibi bir yerde aynı okulda okuyan iki arkadaş sayılırsınız sonuçta.

"Benden ayrılırsan seni vururum" diyor

Öncelikle sizi selamlıyorum, Feyza hanım. Bir buçuk senelik bir ilişkim var ama ilişkimiz 7 aydır sallantıda. Bir konuda bana doğru söylediğini sandığımda, sonradan mutlaka yalanı ortaya çıkıyor. Bunu yüzüne vurunca da hemen beni suçluyor. Ben "Bitti artık" dedim ama o "Ben bitirmeden bitmez" diyor.

Oysa ben yoruldum artık; hem seviyorum hem de ona söyledim zaten, bir anda soğuduğumu hissediyorum. Ondan uzaktayım, belki de bu yüzdendir...

Ama o bunu anlıyor ve bana "Seni çok seviyorum, benden ayrılırsan seni vururum" diyor. Cevabınızı acilen bekliyorum. Size kolay gelsin.

RUMUZ: KARDELEN

Bak kızım işte, tipik bir erkek bencilliği örneği... Kendisi ne zaman isterse, ne zaman senden bıkarsa ya da bir başkasını bulursa o zaman bitirir. Bu sadece senin sevgiline has bir durum değil elbette...

Tehditlerine pek kulak asma, nasıl olsa aranızda önemli bir mesafe var anladığım kadarıyla. Kesin tavır koymadan, bu sorunu zamana bırak, buluşmalarını seyrekleştir, telefonlarını seyrekleştir, araya mesafe koy.

Ters konuşma, kavga etme, sadece soğuk davran, sevgisizliğini hissedecektir zamanla. Kabullenecektir. Bu sırada da kendi duygularını iyice tart. Ama seni böyle tehdit eden, sürekli yalan söyleyen bir adamla mutlu olabileceğini de hiç sanmıyorum.
Yazarın Tüm Yazıları