Ne istifası!

Güncelleme Tarihi:

Ne istifası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2003 01:57

Sarı kırmızılıların teknik direktörü, daha yapacak çok işi olduğunu söyledi ve ekledi: Ocak ayında bazı değişiklikler olacak. Ancak sistemimden vazgeçmem. İstediğim oyun oynanana kadar herkes değişecek. Gerekirse ben bile değişirim.

G.SARAY Teknik Direktörü Fatih Terim, dün basın mensuplarıyla bir sohbet toplantısı düzenledi ve büyük bir değişim içine girdiklerini söyledi. Başarısızlık halinde istifa etmeyi düşünmediğini belirten Terim, ‘‘G.Saray'da oyuncuların ve bizim her türlü kredimiz var. G.Saray her zaman kötü durumlarda teknik adamına sahip çıkmıştır. Başarısızlıkta kurban aramaz. G.Saray'da faydalı olmadığınızı anladığınızda kimsenin sizi kanalize etmesine de gerek olmaz. Hem ne istifası? Yapacak çok işimiz var’’ dedi.

G.Saray ve Terim'in birlikteliğinin neler doğurabileceğini bilenlerin bunu engellemeye çalışıyor olabileceğine değinen ünlü teknik adam, ‘‘Bazı çevrelerde ‘Ne olacak bu G.Saray'ın hali?' deniyor. Ne Terim’li, ne de Terim'siz G.Saray'a hiçbir şey olmaz’’ diye konuştu.

İşte Terim’in açıklamalarının satırbaşları...

Mahcup olacaklar

* Başarılı olduğumuz dönemde ortak bir değer sistemine inandık ona göre hareket ettik. Geçen sezon şampiyon olsaydık, bunlar yaşanmayacaktı. Şu anda ortaya konan söylemlerin tarzını ve üslubunu hak ettiğimi düşünmüyorum. Bunları vefasız ve yakışıksız buluyorum. Bu konuda ölçüyü kaçıranlar, geçmişte olduğu gibi mahçup duruma düşecekler.

Hata yaptım

* Vefalıyımdır, ancak futbol sahasında bunu göstermem. İstediğim oyun sistemini oturtmak için eskiden birlikte olduğum futbolcuları kadroya kattım. Saha içinde ve dışında diğer oyunculara daha fazla yardımcı olacaklarını düşündüm. Ancak yanlışı gördüğümde üzerine giderim. Seçimlerimde kimseye tolerans göstermem. Bir şey olmadığında da teşekkür etmesini bilirim.

* İnsanım, sinirleniyorum, öfkeleniyorum. Kızgınlıkla söylenmiş bir laf o anı temsil eder. Zaman zaman manasını aşan laflar kullandım, hata yaptım. Canlı yayını terk etmedim, o anda başka sorular bekliyordum. Tamas sorusu sinirlerimi bozdu. O arkadaşımdan da özür dilerim. Saygısızlık yapmadım. Ekip olarak iletişimde eksik kaldık. Bunda hata tamamen bizim.

Ceza vermeyeceğiz

* Hakan Şükür ile Ümit Karan arasında medya aracılığıyla yaşanan sözlü tartışma kabul edilemeyecek tarzda. Bu G.Saray değerlerine ve felsefesine aykırı. Ancak bu bir daha olmayacaktır. Ümit ve Hakan'ı çekip, konuştuk. Daha önemlisi ikisi biraraya gelip konuştu. Benden başka biri, başka bir futbolcuyu yargılayamaz, bu yanlıştır. Ama ceza vermeyeceğiz.

Ocak ayını bekleyin

* Geçen sezon devre arasında transferde bazı yanlışlıklar yaptık. 2004 Ocak ayında da takımda bazı değişiklikler olacak. Transferde bugüne kadar 40-50 milyon dolar harcadığımız ileri sürülüyor. Takımın başına yeniden geldiğimdem bugüne kadar bonservislere sadece 17.5 milyon dolar ödendi.

* Türkiye'de kulüplerin 15-20 milyon dolarlık transfer yapması mümkün değil. Sezon başında birçok yıldız futbolcu almak için girişimlerde bulunduk. Ancak futbolcular çeşitli sebeplerle Türkiye'ye gelmek istemiyorlar. Türkiye, Avrupa gibi büyük bir denizde küçük bir balıktır. Avrupalı istemezse biz istediğimiz adamı alıyoruz. Yoksa onlar alıyor.

* Yönetime verdiğim listemde 10 Türk oyuncu bulunuyor. G.Saray, bu şekilde de tavana vuracaktır. Kimse merak etmesin. Takıma oynattığım sistemden ise asla vazgeçmem. Kafamdaki şablon başarılı olmuş sistemi geliştirmektir. İstediğim oyun oynanana kadar herkes değişecek. O da değişecek, bu da değişecek, ama bu sistem değişmeyecek. Gerekirse ben bile değişirim.

AVRUPA’DAN TEKLİF VAR

Büyük ideallerim için G.Saray'ı seçtim. Ama G.Saray'daki misyonumu tamamladığımı düşündüğümde yeniden Avrupa'ya dönebilirim. Avrupa'dan hale teklif geliyor ve gelmeye de devam edecek. Bazıları pasaportlarıyla İtalya'ya gidemezken, benim için 90 bin kişi ‘İmparator’ diye statları inletti. Bu çok büyük bir onurdur.

De Boer lider

Rumen futbolcuları son günde transfer ettiğimiz için herkes onlara kurtarıcı gözüyle bakıyor. Ancak ne fiyatları ne de yaşları buna müsait değil. Frank De Boer defansın lideridir. Birebirde zaten birşey beklemiyorum. O oyunu kuracak, takımı yönledirebilen bir futbolcu.

Futbolcu kafası

Futbolcuların kafa yapısı ortada. Bazıları ‘Hata bende çalışmam lazım’ diyor, bazıları ‘Hoca hatalı’ deyip şikayet ediyor. Benim adaletim antrenman sahası. Gördüğümüzü yapıyoruz. Sistemimde isim yok. Bu sisteme kim uyarsa formayı alır. Hakan’sız da olur, Abdullah’sız da..
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!