Ne Barça'sı, Milano'da biz olacağız

Güncelleme Tarihi:

Ne Barçası, Milanoda biz olacağız
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2014 00:02

Son 8’le yetinmeyeceklerini söyleyen Ataman, Final Four biletinden emin. İlk iki maçı İspanya’da oynamanın avantaj olduğunu belirten G.Saray Koçu, “Deplasmanlarda oyunu yavaşlatarak oynuyoruz. Bu karşılaşmaların birinde Barcelona’ya vurgun yapacağız” dedi.

Haberin Devamı

TÜRK basketbolunda özel biri... Ergin Ataman...

G.Saray ve Milli Takım’ın koçu, sarı kırmızılıların Euroleague’de son 8’e kalmasından memnun olsa da hedefi Milano’daki Final Four olarak belirledi.
Barça’nın ciddi bir rakip olduğunun altını çizen Ataman, “Barcelona’ya oyunu yavaşlatma stratejimizle gideceğiz. Euroleague’in en az top kaybeden takımıyız bu özelliğimizi göstereceğiz. İlk 2 maçın İspanya’da olması avantaj. Bunların birinde Barça’ya vurgun yapacağız” dedi. Partizan maçı sonrası taraftarıyla tek yürek olan Ergin Hoca, “Cimbom’un çocuğu Ergin Ataman” tezahüratının kendisini motive ettiğini söyledi ve Hürriyet’e şu çarpıcı açıklamaları yaptı:

İTİCİ GÜCÜMÜZ TARAFTARIMIZ

- TARAFTARIMIZ bütün Euroleague sezonu boyunca müthişti. Partizan karşısında da büyük bir itici güç oldular. TOP 16’nın ikinci devresinde oynadığımız her maçı final havasında oynadık. Ve biz en sonuna kadar getirdik.
- Euroleague’de özellikle deplasmanlarda çok iyi oynadık. Real Madrid deplasmanına pivotsuz gittik. Son ana kadar kovaladık maçı. Bayern Münih, Partizan ve Zalgiris gibi önemli takımları yendik. CSKA’nın fark atmak için çıktığı maçta oyunu kontrol ettik. Son topu Macvan elinden kaçırdı. Taktik icabı 1 sayılık mağlubiyete razı olduk. Maçı tekrar uzatabilirdik ama biz startejimize uyduk. Ve gördüğün gibi TOP 8’deyiz.

Ne Barçası, Milanoda biz olacağız

Haberin Devamı

SAHA DIŞINDA BEN PARKEDE ARROYO

Ergin Ataman, “Büyük başarılar kazanan takımların liderleri oyun kuruculardır. Carlos Arroyo da bizim sahadaki liderimiz” dedi.
Ataman, takımın yıldızı Arroyo’ya özel bir parantez açtı: “Arroyo takımın saha içindeki lideri. Büyük başarılar kazanan takımların liderleri oyun kuruculardır. Ben saha dışındaki lideriyim o ise içerideki. Onunla Beşiktaş’tan beri müthiş bir telepati anlayışımız var. Birbirimizi çok iyi anlıyoruz. Arroyo’nun sahada çok büyük bir özgürlüğü var. Ama o da o özgürlüğünü nasıl kullanması gerektiğini biliyor.

Haberin Devamı

‘Arkadaşları da ona saygı duyuyor’

BENİM ne istediğimi çok iyi bildiği için ben de onu özgür bırakıyorum. Hem kendi skor gücü olan hem de takımı oynatan bir oyuncu. Sıcak oyuncuyu hissedebiliyor. Bunlar çok önemli özellikler. Bu arada diğer oyuncular da onun liderliğini kabul ediyor. Arkadaşları onun oyun içindeki mücadelesine ve teknik kapasitesine saygı gösteriyor.”

BU TESADÜFİ BİR BAŞARI DEĞİL

BAŞKANIMIZ Ünal Aysal’ın büyük vizyonunun ve Lutfi Arıboğan’ın yönetim anlayışıyla G.Saray’ın Türkiye ve Avrupa’da ses getiren bir yapıya büründüğünü düşünüyorum. Bunun pek örneği yok. Hem futbolda Avrupa’nın dev bir kulübü olacaksın hem de basketbolda CSKA, Barcelona, Real Madrid ve Olympiakos gibi dev kulüplerin mücadele ettiği bir arenada son 8’e kalacaksın.
Bir da bonus olarak da kız takımın Avrupa’da final oynayacak. (G.Saray henüz kupayı kaldırmamıştı) Bu tesadüfi bir başarı değil.

SAKATLIKLARA AĞLAMADIK

BİZ sezon içinde çok sıkıntılı günler geçirdik. Euroleague’in ikinci, üçüncü haftasında takımın neredeyse 5’te 4’ü sakatlandı. Ama biz oturup ağlamadık. Doğru transferler yaptık. Hairston gibi çok önemli bir oyuncuyu kadromuza kattık. Macvan Türkiye Ligi’nde oynamıyordu, onu takıma monte ettik. Bonsu’yu getirdik. Partizan maçında yine Bonsu yoktu geçen hafta da ondan yararlanamadık. İnşallah Barcelona serisine yetişecek.
Biz sakatlıkları hiçbir zaman mazeret olarak kabul etmedik. Hep ileriyi düşündük. Bizde hedef bitmez. Önümüzde Barcelona engeli var fakat bu saatten sonra önümüz tek hedef var. O da Final Four.

G.SARAY'LA SÖZLEŞME YAPIYORSAN BU GARANTİDİR

AVRUPA basketbolunda ekonomik olarak bir sıkıntı var. Bunun G.Saray’a da zaman zaman etkisi oldu. Bunu saklayacağız değiliz. Biz geçen yıl da bu tarz sıkıntılar çektik. Ama sonunda şampiyon olduk. Sonun da herkes parasını aldı, primini aldı. G.Saray Kulübü’yle bir sözleşme yapıyorsan. Bu garantidir. Bu sezon Beşiktaş maçı öncesi idmanda ufak bir kriz oldu. O günden sonra herhangi bir sıkıntımız olmadı.

GÖNÜL İSTER Kİ KOÇLUĞU G.SARAY'DA BIRAKAYIM

G.SARAY’da uzun vadeli planım Euroleague’de A Lisansı almak. G.Saray Euroleague’in ciddi bir değeri ama şu an A Lisansı olmadığı için Türkiye Ligi’nde şampiyon olmazsa seneye Euroleague’de yer alamayacak. Bu çok büyük bir çelişki. Bu konuda ben yönetimimizin ciddi bir faaliyette bulunduğunu biliyorum. THY’nin bize destek vermesini bekliyorum. G.Saray’la 1 yıl daha kontratım var. Gönül ister ki basketbol antrenörlüğünü G.Saray’da bırakalım. Ama hepimiz profesyoneliz. Çok uzun vadeli planlar yapmayı sevmem. Gönlümün istediği G.Saray’ı sürekli TOP 8 ya da Final Four adayı bir takım haline getirebilmek.

BANVİT BİZİM GEÇEN YILKİ HALİMİZ

TÜRKİYE Ligi’nde ikinci yarı fizyolojik olarak büyük yorgunluk oldu. Yaşadığımız sakatlıklar nedeniyle bazı oyuncuların üzerine yük fazla bindi. Ama antrenör olarak bunu kabul etmem mümkün değil. Bizim için Euroleague ne kadar önemliyse Türkiye Ligi’de o kadar önemli. Ligi büyük ihtimalle 4. bitireceğiz. Bu sezon da şampiyonluğun en büyük adayıyız.
Banvit bizim geçen yılki halimizi andırıyor. Hem Euroleague oynamadılar hem de Euro Cup’tan elendiler. Play off’a da saha avantajıyla girecekler. Bunlar geçen yılın finalisti Banvit’i ciddi bir şampiyonluk adayı haline getiriyor.

Haberin Devamı

MAHMUTİ'Yİ NİYE GÖNDERDİLER

GÖNÜL isterdi ki F.Bahçe ve Efes ile birlikte TOP 8’e kadınlarda olduğu gibi üç takımla kalsaydık. Mutlaka bir şeyler şanssız gelişmiştir. Efes Türk basketbolunu Avrupa’ya tanıtan bir kulüp. Baktığınız zaman geçen yıl çok eleştirilen Oktay Mahmuti Efes’i Final Four’un kapısından döndü. Ama bu sezon benim anlayamadığım bir şekilde TOP 16 başlarken Mahmuti’nin görevine son verildi. Üzgün ve şaşkınım. Bambaşka bir yapılanmaya gidildi. Sonuç Türk basketbolu açısından üzüntü verici. Biz Efes’in hep Final Four kovalamasına alıştık.

MİLLİ TAKIM'DA MADALYA İÇİN PLANLARA ŞİMDİDEN BAŞLADIM
BEN iddialı bir insanım. Ve şimdi ben bu iddiamı Türk Milli Takımı’nda gerçekleştirmeye çalışacağım. Milli Takım antrenörü olmak büyük bir onur ama hedef değil. Hedef Türk Milli Takımı’nı layık olduğu yere götürebilmek.
Türkiye, Dünya Şampiyonası’na katılıyorsa hedef kesinlikle madalyadır. Ve onun planlarını daha şimdiden boş vakitlerimde çalışmaya başladım kafamın bir taraflarında. Ama asıl çalışma sezon bittikten sonra olacak.

Haberin Devamı

HİDAYET ALINGANLIK YAPTI

TÜRKİYE’de yetişmiş her çocuğun içinde milliyetçi duygular vardır. Ve bunu ödemenin yolu da Milli Takım’a hizmet etmek. Bugün Türkiye’de askerlerimiz, polislerimiz, öğretmenlerimiz şehit oluyor. Bulunduğumuz konumda bize düşen Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmek. NBA’deki temsilcilerimiz için de bu geçerli. NBA’deki oyuncularımızı çok iyi tanıyorum. Hidayet’in de biraz alınganlık yapıp böyle bir demeç verdiğini düşünüyorum. Hidayet de dahil tüm NBA’deki Türk oyuncuların sağlıkları el verdiği taktirde koşarak gelip gönülden oynayacaklarını düşünüyorum Milli Takım’da. Geçen hafta onunla telefonda konuştum. Sezon bitsin Hidayet Türkiye’ye gelsin. Onun da durumunu değerlendireceğiz. Benim oynamak isteyen formda olan herkese kapım açık.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!