"Ne aklı ne de zeka kapasitesi var"

Güncelleme Tarihi:

Ne aklı ne de zeka kapasitesi var
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2016 16:07

YUNANİSTAN’da ölümüne neden olduğu 3 çocuğun cenazelerinin Yunan Sahil Güvenlik ekiplerince zorla kendisine gösterilmesi üzerine gözyaşına boğulan göçmen kaçakçısı 21 yaşında Özcan A.’nın Muğla’nın Milas İlçesi’nde yaşayan polis memuru babası 45 yaşındaki Adem A., oğlunun psikolojik sorunlarının olduğunu, organizatörlük yapacak zekasının bulunmadığını söyledi. Organizatörlerin Özcan A.’dan faydalandığını öne süren baba Adem A., oğlunun intihara meyilli olduğunu bu nedenle sağlık raporlarını Yunan makamlarına göstermek için Samos’a gideceğini ifade etti.

Haberin Devamı

Ne aklı ne de zeka kapasitesi var

Geçen 15 Ocak’ta Aydın’ın Didim İlçesi’nden Yunanistan’ın Sisam Adası’na 23 Suriyeli mülteciyi taşırken, bindikleri tekne batan Türk göçmen kaçakçısı Özcan A.’ya diz çöktüren Yunan sahil güvenliği, denizden çıkarılan üç çocuğun cesetlerinin tabutlara konulmalarını izlettirdi. O anlarda başını öne eğen Özcan A., gözyaşlarını tutamadı. 

BABASI DHA’YA KONUŞTU

Kurtarılan Suriyeli kaçaklarla birlikte Samos Adası’na götürülen Özkan A.’nın Milas’ta oturan polis memuru babası, evli ve iki çocuk babası Adem A., DHA’ya konuştu. Pasaport çıkartarak oğlunun yanına gideceğini söyleyen Adem A., Özcan A.’dan 13 Ocak’ta akşamüstü evden çıktıktan sonra bir daha haber alamadığını söyledi. Eve gelmeyince emniyete konuyu ilettiğini ifade eden Adem A. "Bodrum ve Milas’taki emniyetteki arkadaşlardan yardım istedim. Sonuç alamadım. 17’sinde sabah oğlumun yakalandığını, Yunan adasında olduğunu televizyondan öğrenince şoke oldum" dedi.

Haberin Devamı


İNTİHAR ETMESİNDEN KORKUYOR

Oğlunun göçmen kaçakçısı olduğunu inanmayan baba Adem A., "Oğlum bırakın kaçak organizatörlüğü kaptanlığı yapmayı, bisiklete bile binemez. Altı yaşında geçirdiği hastalıktan ötürü sürekli psikolojik tedavi görüyor ve ilaçlar kullanıyordu. Düz liseyi bitiremedi, açık liseye yazdırmıştık. Fethiye’de yaşarken beş ay önce tayinim Milas’a çıktı. Oğlumun tedavisi için her şeyi yaptık. Aldığı ilaçlar nedeniyle yaşından çok büyük görünüyordu. En son Milas’ta bir kahvede üç dört kişi ile konuşurken göründüğü bilgisini aldım. Burada evde iken birkaç kez intihar edeceğini söyledi, vazgeçirdik. TV’de görünce bir noktaya bakmaya başladığını ve kilitlendiğini gördüm. İntihara meyillidir. Kapalı alanda kalamaz, o nedenle Yunan hapishanesinde intihar etmesinden korkuyorum" dedi.

Oğlunun o olaya kadar herhangi bir suçta adının geçmediğini söyleyen Adem A., "Pasaport çıkartıp elimizdeki sağlık raporlarını ve ilaçları kendisine ve Yunan makamlarına götürmek için Samos adasına gideceğim. Oğlumun bu tür kaçak organizatörlüğü yapacak ne aklı ne de zeka kapasitesi var. Organizatörler onun bu durumundan yararlanmış olmalılar. Aile olarak şaşkınız, çaresiziz" dedi.

Anne Ümran A. da oğlunun psikiyatri ilaçları kullandığını, psikolojik sorunlarının bulunduğunu söyledi.

İSYAN İÇERİKLİ MESAJLAR PAYLAŞTI

Haberin Devamı

Öte yandan Özkan A.’nın bir sosyal paylaşım sitesindeki hesabından "Tanrının verdiğini Tanrı alır... Beni sizin başınıza bela olayım diye Tanrı verdi. Tanrı isterse göçer giderim geri...?" "Dünya bana yeni bir sans vermiş? Öyle mi" yazdığı, ayrıca Milas’ta bulunmaktan memnun olmadığını dile getirdiği küfürlü paylaşımlarda bulunup, "Suçum neydi lan benim suçum neydi. 12 senem yok oldu gitti yeter" dediği görüldü.

ANNE: BENİM ÇOCUĞUMU KULLANDILAR

Yunanistan’da yakalanan göçmen kaçakçısı 21 yaşında Özcan A.’nın (Ak) annesi 44 yaşındaki Ümran A., DHA’ya konuştu. Anne Ümran A., "Oğlum 6 yaşından bu yana dikkat eksikliği ve davranış bozukluğu rahatsızlıkları nedeniyle tedavi görüyor. Ciddi şekilde psikolojik sorunları var. Belli yaştan sonra tedavi olmaya yanaşmadı. İlaçlarını ağzından çıkarıp atıyordu. Liseyi bitiremedi. Sağlığına kavuşması için çok mücadele ettik. Oğlum sokakta bir hata yapsa, hemen eve geri gönderirlerdi. Benim çocuğumu kullandılar. Onu resmen ölüme götürdüler. Facebook sayfasında intihar edeceğini yazmış. Telefonda konuşamıyorum. Ne durumda olduğunu bilmiyoruz" diye konuştu.

Özkan A.’nın lise öğrencisi kız kardeşi 16 yaşındaki Özge Gülcan A., "Olayı öğrendiğimde şok geçirdim. Ağabeyim bunu yapacak bir insan değil. Kendisiyle birlikte büyüdüm. Kesinlikle kandırıldı. Davranış bozukluğuna sahip. Yetkililerin ağabeyimi kandıran suçluları bulmasını istiyorum. Bir insanı öldürebilecek kişiliğe sahip değil ve sicilinde hiçbir olumsuzluk yok" dedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!