NBA'den Küba'ya basketbol kampı

Güncelleme Tarihi:

NBAden Kübaya basketbol kampı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2015 19:16

Amerikan Basketbol Ligi (NBA), Küba'nın başkenti Havana'da basketbol gelişim kampı organize edeceğini duyurdu.

Haberin Devamı

Uluslararası Baskebol Federasyonu (FIBA) ile ortaklaşa düzenlenecek kamp, aralık ayında ABD ve Küba hükümetlerinin ilişkilerini normalleştirme kararı almalarından bu yana bir profesyonel Amerikan spor organizasyonunun adaya yapacağı ilk ziyaret olma özelliği taşıyor.

NBA'den yapılan yazılı açıklamaya göre, 23-26 Nisan tarihlerinde düzenlenecek kampta ligin efsane oyuncularından Steve Nash ve Dikembe Mutombo ile Amerikan Ulusal Kadınlar Basketbol Ligi (WNBA) yıldızlarından Ticha Penicheiro genç oyunculara eğitim verecek.

Küba Basketbol Federasyonu Başkanı Ruperto Herrera, NBA ve FIBA'nın gençleri eğitmek ve ülkedeki basketbolu geliştirmek için yaptığı işbirliğinin önemli olduğunu vurguladı. Küba hükümetine ve spor bakanlığına böyle bir organizasyona imkan verdiği için teşekkür eden Herrera, kampın ülke basketbolunun geleceğine fayda sağlayacağını belirtti.

NBA yöneticisi ve FIBA Yürütme Kurulu Üyesi Mark Tatum ise, basketbolun kültürler arasında köprü olabileceğinin görüldüğünü ifade etti.

İki ülke arasında gelişen ilişkilerin bir başka örneği olarak, geçen ay New York Cosmos futbol takımı, 2 Haziran'da Küba Milli Takımı ile Havana'da hazırlık maçı yapacağını duyurmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!