NBA’deki Hido aşkı bambaşka

Güncelleme Tarihi:

NBA’deki Hido aşkı bambaşka
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2011 09:28

Amerikan Ulusal Basketbol Ligi NBA, Los Angeles’ta yapılan geleneksel Doğu-Batı maçı, ‘Smaç’ ve ‘3 sayı’ yarışmalarıyla taçlandı. Milyonları ekran başına çeken etkinlikte Hürriyet’e konuşan NBA yıldızlarının birleştiği tek ortak noktayı, süper yıldız LeBron James özetledi: “Türk basketbolu çok iyi. NBA’de kaç Türk var sayısını bile bilmiyorum. Ama, Hido çoook iyi.”

Haberin Devamı

BLAKE GRIFFIN ŞOV YAPTI - Foto Galeri

BU yıl Los Angeles’ta yapılan 2011 NBA All Star etkinliklerine, Blake Griffin muhteşem smaçları ile damgasını vurdu. Smaç yarışmasının favorisi olarak gösterilen ve geride kalan NBA sezonunda muhteşem smaçları göz dolduran Los Angeles Clippers’in genç oyuncusu Griffen, yarışmada kendisini zorlayan Serge McGee’yi son turda salona getirttiği Kia marka gümüş renkli otomobilin üzerinden atlayarak yaptığı smaçla altetmeyi başardı ve basketbolseverelere All Star hatıralarından silinmeyecek bir anı yaşattı.NBA All Star kadrosuna seçilen yıldız basketbolcular, medya ile buluşmasında turnuvayı izleyen arkadaşımız Razi Canikligil’e özel açıklamalarda bulundular. İşte söyledikleri:Carmelo Anthony (DENVER NUGGETS): “Transferim konusunda soru sorma. Ben de nereye gideceğimi bilmiyorum. Hido biliyor muydu? İnan bu işler son dakikada belli olur. Son anda karar verilir. Görüşmeler devam ediyor. Ben de ne olacağını heyecan içinde merakla bekliyorum. Kararımı LeBron gibi canlı yayında duyurmam.”

Haberin Devamı

‘Hido için çırpındım’

- Dwight Howard (ORLANDO MAGIC)/_np/6674/12726674.jpg<ımg>“Hido’nun gelmesi içimi rahatlattı. Hiç gitmemesi gerekirdi. Gitmesin tutalım diye çok haykırdım. Ama, bazen böyle kararlar alınabiliyor. Sonuçta yine bir aradayız. İkimizde çok mutluyuz.”- Kevin Garnett (BOSTON CELTICS): “Semih çok iyi bir çocuk. Gelişme kaydetmek için çok çaba sarfediyor. Burada All-Star Çaylaklar maçında da olmasını çok isterdim. Omzundan talihsiz bir sakatlık geçirdi. Onu NBA’de çok güzel günler bekliyor.”

LeBron James (MIAMI HEAT): “Türk basketbolu çok iyi. NBA’de kaç Türk var sayısını bile bilmiyorum. Ama, Hido çok iyi. Onun gibi savunmanın üzerinden güzel pas dağıtan uzun oyuncu pek yok. Çok soğukkanlı. Türkiye’de çok hayranım olduğunu biliyorum. Bu güzel oyuna gösterdikleri sevgiden dolayı Türklere minnettarım.”

Blake Griffin (LOS ANGELES CLIPPERS): “Maç boyunca herkes benden smaç yapmamı bekliyor. Benim başka hünerlerim de var. Ama herkes smaç yapmamı istiyorsa ve bundan memnunlarsa, onları fazlasıyla memnun ederim. Önemli olan seyircilerin eğlenmesi ve takımın kazanması.”

Haberin Devamı

Mekân değil araba smaçlattı

ALL-Star’ın en renkli anları, kuşkusuz smaç (Slam Dunk) yarışmasında yaşandı. Los Angeles Clippers’ın sansasyonel çaylağı Blake Griffin, bu kategoride Oklahoma City Thunder’dan Serge Ibaka, washington Wizards’dan JaVale McGee ve Toronto Raptors’dan DeMar DeRozan’a karşı yarıştı. Finalde McGee ile karşılaşan Griffin, rakibinin önce aynı anda iki potaya, daha sonra ise 3 topla tek potaya smaç yapmayı başarmasına rağmen, Staples Center’a bir otomobil sokup üzerinden atlayarak smaç yapınca, bu kategoride kendisinden beklenen birinciliği elde etmeyi başardı.Geçtiğimiz yıl birinci sıradan NBA’e seçilme başarısı gösteren Griffin, NBA otoriteleri tarafından yeni LeBRon olarak gösteriliyor. Geçen yıl sakatlığı nedeniyle tüm sezon oynayamayan Griffin, son olarak ay Indiana Pacers potasına tam 47 sayı bırakarak çok skorer bir oyuncu olacağının da işaretini vermişti.

Haberin Devamı

‘Üç’lük deyince James Jones/_np/6672/12726672.jpg<ımg>

PAZAR sabaha karşı yapılan 3 sayı yarışmasında, Boston Celtics’ten geçen yılın birincisi Paul Pierce, bu ünvanını korumak için başta NBA 3 sayı rekortmeni takım arkadaşı Ray Allen olmak üzere, Oklahoma Thunder’ın yıldızı Kevin Durant ile Daniel Gibson, Cleveland, James Jones, Miami ve Golden State’den Dorell Wright ile yarıştı.  Miami’nin genç oyuncusu James Jones, finalde ürettiği 20 sayı ile Boston Celtics’in NBA üçlük sayı şampiyonu Ray Allen ev geçen yılın şampiyonu Paul Pierce’i yenmeyi başardı.

En yeteneklisi Curry

SKILL Challenge (yetenek) yarışmasında, Stephen Curry (Golden State Warriors), Derrick Rose (Chicago Bulls), John Wall (Washington Wizards), Russell Westbrook (Oklahoma City Thunder) ve  Chris Paul (New Orleans Hornets) mücadele ettiler. Finale kalmayı başaran Stephan Curry ve Russel Westbrook arasındaki mücadeleyi ise Stephan Curry kazandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!