Nazım'da birlik ve beraberlik şöleni

Güncelleme Tarihi:

Nazımda birlik ve beraberlik şöleni
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2016 12:33

Nazım'da birlik ve beraberlik şöleni

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- YENİMAHALLE Belediyesi, Muharrem ayı dolayısıyla düzenlediği, Grup Saye'nin sahne aldığı 'Dinmeyen acı Kerbela' gösterisi ile farklılıkların zenginlik olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Sema ve semahın aynı sahnede buluştuğu, türkülerin, ağıtların, ilahilerin art arda söylendiği gecede birlik, beraberlik, barış ve kardeşlik duygularına vurgu yapılırken, Kerbela şehitleri de sahnede canlandırıldı.

Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen geceye Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ahmet Meşe ve yönetimi, Belediye Başkan Yardımcıları Başar Bal, Erhan Aras, Yaşar Neslihanoğlu, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

NEREDE DURACAĞIMIZI BİLMELİYİZ

Duygu dolu anların yaşandığı gecede Grup Saye'nin performansından mest olan vatandaşlar Saye ekibini ayakta alkışladı. Gecenin sonunda muhteşem bir performans sergileyen ekibe güzel gösterileri ve dinletileri için çiçek takdim eden Başkan Yaşar “Bizler Barış Peygamberinin ümmeti olarak nerede duracağımızı bilmeliyiz. Yezidi'den mi mazlumdan yana mı, Hayır olandan yana mı şerden yana mı, hak 'tan yana mı Batıldan yana mı, Şah Hüseyin mi olacağız Yezit mi olacağız? İşte canlar bütün mesele bu" diye konuştu.

Başkan Yaşar, "Bugün bize düşen Kerbelâ'yı doğru okumak ve doğru anlamaktır. Kerbelâ'yı anlamak, Kerbelâ'dan ayrılık-gayrılık değil; birlik-beraberlik çıkarmaktır. Kerbelâ'dan kin, nefret ve öfke değil; sevgi, muhabbet ve hoşgörü devşirmektir. Kerbelâ'yı anlamak, Hz. Hüseyin gibi davranmaktır; Hüseyin'ce yaşamaktır. Onun zulüm ve haksızlık karşısındaki duruşunu evrenselleştirmektir. Kerbelâ'yı anlamak, yeni Kerbelâlar yaşanmaması için bu acı hadiseden dersler ve ibretler çıkarmaktır. Ehl-i Beyti sevmek imandandır. Her mazlum bir Hüseyin, her zalim bir Yezid'dir. Kerbela Zulme başkaldırıdır, aşkın ateşe atılmasıdır. Her gün Aşuradır, her yer Kerbela" dedi.

YAŞAR, VATANDAŞA AŞURE İKRAM ETTİ

Başkan Yaşar, program bitiminde salonu dolduran vatandaşlara kendi elleriyle aşure ikram etti. Başkanın elinden aşurelerini alan vatandaşlar Yaşar'a teşekkürlerini dile getirerek, hatıra fotoğrafı da çekildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!