Nazım ve Gezi'yi şiirle andılar

Güncelleme Tarihi:

Nazım ve Geziyi şiirle andılar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2016 11:09

Nazım ve Gezi'yi şiirle andılar

Haberin Devamı

CHP İzmir'de Gezi Parkı protestolarının 3'üncü ünlü şair Nazım Hikmet'in ölümünün 53'üncü yıldönümleri nedeniyle "Nazım'dan Gezi'ye Şiir ve Direniş" adlı gece düzenlendi

CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından 2 Haziran Perşembe günü saat 19.30'da, Tarihi Alsancak Havagazı Fabrikası'nda düzenlenen "Nazım'dan Gezi'ye Şiir ve Direniş" adlı etkinlikte Ataol Behramoğlu, Nihat Behram, Hidayet Karakuş, Hülya Deniz Ünal, Hüseyin Yurttaş ve Tuğrul Keskin şiir okudu, söyleşi yaptı. Haluk Çetin ve Grup Düş Gezginleri etkinliğin ruhuna uygun şarkılar seslendirdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da katıldığı gecede parti yöneticileri çimlerin üzerine oturdu. Yüzlerce kişinin katıldığı gecede konuşan CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, şunları söyledi:

“Bizim mücadelemiz her zaman devam edecek. İnsanlık Spartacüs’ten, Uğur Mumcu’dan, Bahriye Üçok’tan, Ahmet Taner Kışlalı’dan, Muzaffer Aksoy’dan, Deniz Gezmiş’ten, Berkin Elvan’dan bu yana bedel ödemeye devam ediyor. Mavi gözlü dev Nazım da ağır bir bedel ödedi. Hayatı hapishanelerde geçti. Ülkesini terk etmek zorunda bırakıldı."

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!