Nazım Canca'ya 300 sporcu

Güncelleme Tarihi:

Nazım Cancaya 300 sporcu
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2012 17:19

Nazım Canca Ümitler Avrupa Judo Kupası müsabakaları, 17-18 Mart tarihlerinde, Antalya'nın Kemer ilçesinde yapılacak.

Limak Limra Hotel Spor Salonu'nda yapılacak müsabakalara, Türkiye'nin yanı sıra 15 ülkeden yaklaşık 300 sporcu katılacak. Müsabakalarda kura çekimi 16 Mart Cuma günü, açılış töreni ise 17 Mart Cumartesi günü gerçekleştirilecek.

Turnuva, 2016 yılında yapılacak olan Olimpiyat Oyunları için Ümit Milli Takım'ın hazırlık çalışmaları anlamında da büyük önem taşıyor.

Müsabakalar, 18 Mart Pazar akşamı sona ererken, isteyen ülkeler 19-21 Mart tarihleri arasında yapılacak ortak çalışma kampına da katılabilecek.

Judo Federasyon Başkanı Fatih Uysal müsabakalar öncesinde Antalya Rixos Downtown Otel'de, 16 Mart Cuma günü, saat 10.30'da bir basın toplantısı düzenleyecek. Toplantıya, Federasyon Başkanı Fatih Uysal'ın yanı sıra yönetim kurulu üyeleri, Nazım Canca'nın oğlu Natık Canca ve organizasyon direktörü Mehmet Yılmaz katılacak.

Nazım Canca kimdir?

Emniyet teşkilatında çalışan Nazım Canca, Mustafa Kemal Atatürk ve Celal Bayar'ın yakın koruması olarak görev yaptı. 1959 yılında Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nden ayrılarak Polis Akademisinde judo öğretmeni olarak görev aldı ve yakın savunma dersleri verdi.

Judo eğitimini Fransa ve İngiltere'de alan Canca, ayrıca Judo Federasyonu'nun ilk kuruluş aşamasında Ankara'da da çeşitli görevlerde bulundu. Nazım Canca'nın ismi Türkiye'de judo sporunun ilk kurucuları arasında geçmektedir.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!