Nazilli de 15 Temmuz coşkuyla kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Nazilli de 15 Temmuz coşkuyla kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2018 03:33

Nazilli de 15 Temmuz coşkuyla kutlandı

Haberin Devamı

 

AYDIN'da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, İstasyon Meydanı'ndaki Atatürk heykeline çelenk bırakılmasıyla başladıktan sonra akşam saatlerinde de Nazilli Belediye Meydanı'nda gerçekleştirilen etkinliklerle kutlandı. 
Nazilli Belediye Meydanı'nda, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapmasında düzenlenen etkinlikler gündüz saatlerinde İstasyon Meydanı'nda bulunan Atatürk heykeline çelenk bırakılmasıyla başladı. Törene Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Fatih Fuçular, İlçe Emniyet Müdürü Bünyamin Daşdemir ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlikler, Belediye Meydanı'nda gecenin ilerleyen saatlerine kadar coşkuyla devam etti. Mehter gösterisiyle başlayan etkinliklerde polis, güvenlik önlemleri aldı. Riders Choppers grubu 100 motosikletle meydandan vatandaşları selamlayarak geçiş yaptı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kuran-ı Kerim tilaveti yapıldı. Dev ekranlarda 15 Temmuz gecesini anlatan video ve belgeseller gösterildi. Tüm Türkiye'de olduğu gibi Nazilli'de de hain darbe girişiminde demokrasiyi savunmak için ebediyete intikal eden şehitler için İlçe Müftüsü Necati Topaloğlu'nun önderliğinde dualar okundu. İlkokul öğrencisi Elif Taşkıran, 15 Temmuz gecesi şehit olan Ömer Halisdemir anısına yazılan '30 kuş' şiirini okudu.
Türk milletinin bugün rahat ve huzurlu bir şekilde yaşamlarını sürdürmesinin kahramanlar ve şehitler sayesinde olduğunu söyleyen Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük, "20'nci yüzyıl hem Dünya'da hem ülkemizde darbeler yılı olmuştur. Ancak yeryüzünde 15 Temmuz darbe girişimi kadar ahlaksız ve aşağılıkça bir darbe yoktur. Çünkü 15 Temmuz darbe girişimi insanlarımızın kutsal değerleri kullanılarak yapılmak istenen bir oyundu. Türk milletinin feraseti ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan'ın da dik duruşu ile bozguna uğratılmıştır. Türkiye'deki bu direniş tüm dünyaya darbelerin kolay kolay yapılamayacağına örnek olmuştur. Bu alçaklar Peygamber ocağı dediğimiz ordumuzu da töhmet altında bırakmıştır. Hain kelimesi bunların yaptığını tam olarak karşılamamaktadır" dedi.
Vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla gece 02.00'a kadar Belediye Meydanı'nda nöbet tuttuktan sonra okunan selanın ardından dağıldı.

Bahattin ALBAYRAK / NAZİLLİ (Aydın), (DHA) 
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!