Nazi gelini ifade vermeyi erteledi

Güncelleme Tarihi:

Nazi gelini ifade vermeyi erteledi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2015 20:40

Almanya'nın Münih Yüksek Eyalet Mahkemesinde görülen Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) davasında, çarşamba günkü duruşmada ilk kez kapsamlı ifade vermesi beklenen baş sanık Beate Zschaepe'nin ifade vermeyi ertelediği bildirildi.

Haberin Devamı

Mahkemeden yapılan açıklamada, müdahil sanık Rolf Wohlleben'nin avukatının reddihakim talebinde bulunması üzerine duruşmaya 17 Kasım Salı gününe kadar ara verildiği kaydedildi. Açıklamada, Zcshaepe'nin ne zaman ifade vereceğinin belli olmadığı belirtildi.

Nazi gelini ifade vermeyi erteledi


Mahkeme heyeti başkanı Manfred Götzl, Zschaepe'nin ifade vermek istemesi durumunda buna açık olduğunu belirtti.

Dört senedir devam eden dava sürecinde sessizliğini koruyan Zschaepe'nin ifadesinin, avukatı Mathias Grasel tarafından mahkeme heyetine okunacağı kaydedilmişti.
Nazi gelini ifade vermeyi erteledi


Davada örgütün işlediği öne sürülen cinayetlerden ve gerçekleştirdiği bombalı saldırılardan etkilenen çoğu Türk 70'in üzerinde mağdur, müdahil olarak yer alıyor.
Nazi gelini ifade vermeyi erteledi


NSU üyeleri, 2000-2007 yıllarında 8'i Türk, 10 kişiyi öldürmek, bombalı saldırılar gerçekleştirmek ve banka soygunları yapmakla suçlanıyor.

Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi'nde görülen davada, NSU terör örgütünün hayattaki tek üyesi Beate Zschaepe ile örgüte yardım ve yataklık yapan 4 kişi yargılanıyor. Örgütün diğer üyeleri Böhnhardt ve Mundlos, 4 Kasım 2011'de bir banka soygunu gerçekleştirdikten sonra polisin takibinden kurtulmak için saklandıkları karavanda ölü bulunmuş, terör örgütü üyelerinin intihar ettikleri öne sürülmüştü.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!