NATO'nun da göğsü kabardı

Güncelleme Tarihi:

NATOnun da göğsü kabardı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2015 21:32

Prof. Aziz Sancar’ın, cilt kanserine çare olacağı söylenen büyük keşfi, Nobel Kimya Ödülü’ne layık görülerek taçlandırıldı. Sancar, bütün tevazuu ve Türkiye’ye olan bağlılığıyla toplumun gönlünde taht kurdu. Anıtkabir ziyareti, Nobel madalyasını 19 Mayıs’ta Atatürk’ün tarihi ikametgâhı Anıtkabir’e hediye edeceğini duyurması, Prof. Sancar’a olan sempatiyi zirveye çıkardı.

Haberin Devamı

Sancar’ın fotoğrafını bugünlerde Rusya krizi ve Rusya’ya karşı Türkiye’ye verdiği destek nedeniyle sıkça baktığımız NATO’nun internet sayfasında görünce şaşırdık. Çünkü NATO, her Nobel ödülü alan bilim adamını sayfasına taşımıyor.

Fotoğrafa tıklayınca karşımıza “Türkiye’nin sessiz taşrasından StoCkholm’deki Nobel ödül törenine” giden yolda, Sancar’ın gençliğinde yaptığı bir tercihin ve cilt kanseri gibi ciddi hastalıkları tedavi etme arzusunun ne kadar etkili olduğunu anlatan bir metin çıktı.

NATOnun da göğsü kabardı


NATO’nun resmi sayfasındaki bu metne göre, 1971-1973 arasında TÜBİTAK aracılığıyla NATO bursiyeri olan Sancar, Nobel’e giden yolda 1986 ve 1990’da da iki kez “NATO Collaborative Research Grants- NATO ortak araştırma desteği” almış. Öyle anlaşılıyor ki 1971’den beri destekledikleri bir bilim insanının Nobel ödülü alması, güvenlik konularında Ankara’yla kuvvetli bir işbirliği yapan NATO sekretAryasında da en az Türkiye’deki kadar sevince neden olmuş.


TIRAŞ ISMARLAMA SELFİE'Sİ
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, zaman aman muzip tavırlarıyla arkadaşları arasında da espri konusu olan biri. Hatta ‘Şu kadar milyon ağaç diktik’ dediğinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, “Hepsini saydın mı Veysel?” diye takıldığı da anlatılır.

Eroğlu, geçen hafta ilginç bir selfie fotoğrafı paylaştı. Berber koltuğunda tıraş olurken kendi resmini çeken ve Twitter hesabından paylaşan Eroğlu, yıllardan beri gittiği berber Ali’nin tanıtımını da yaptı. Eroğlu, fotoğrafının altına, “Bizim Berber Ali beni tıraş etti. Saat 23.00’e kadar gelip traş olanların ücreti benden. DSİ Ankara 5. Bölge” diye yazdı ve takipçilerini traş olmaya çağırdı.

NATOnun da göğsü kabardı



Eroğlu, hikayenin bundan sonrasını Parlamento Büro Şefi Nuray Babacan’a şöyle anlattı: “8 yıldır aynı berbere giderim. Kurum berberi. İlginç paylaşımlar aldım. ‘Çok uzak sayın bakanım nasıl gelelim’ diyen de oldu. ‘Siz gelin sizi bizim berberde ağırlayalım’ diyen de oldu. Bazıları da ‘süre çok kısa yetişemeyiz’ diye itiraz etti. Bu süre zarfından bir kişi geldi. Onun da parasını ben ödedim. İki kişi için 50 lira verdim. Gelen arkadaş, kurum çalışanıydı. Hatta, saçları da pek gür sayılmazdı, ‘Maden para veriyoruz, biraz daha gür saçlı biri gelseydi’ diye takıldım.”

 

BAKMADAN GEÇME!