NATO’dan Rusya’ya “Sorumlu davran”

Güncelleme Tarihi:

NATO’dan Rusya’ya “Sorumlu davran”
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2016 19:56

Türk hava sahasının bir Rus savaş uçağı tarafından tekrar ihlal edilmesine NATO da tepki göstererek Moskova’ya sorumlu davranma çağrısı yaptı. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg yaptığı yazılı açıklamada, daha önceki olayların bu tür bir davranışın ne kadar tehlikeli olduğunu gösterdiğini belirterek, “Rusya’ya sorumlu davranma ve NATO hava sahasına tam saygı gösterme çağrısında bulunuyorum” dedi.

Haberin Devamı

Türk yetkililerin tüm uyarılarına rağmen Rusya’nın bir kez daha hava sahası ihlalinde bulunduğunun altını çizen Stoltenberg, “Rusya bu tür ihlallerin tekrar yaşanmaması için gerekli tüm önlemleri almalıdır. Ankara ve Moskova arasında doğrudan teması memnuniyetle karşılıyor, serinkanlı olunması ve gerginliğin düşürülmesi çağrısı yapıyorum” ifadelerini kullandı. NATO’nun Türkiye’yle dayanışma içinde olduğunu vurgulayan Stoltenberg, “NATO, müttefikimiz Türkiye’nin toprak bütünlüğünü destekliyor” dedi.

Stoltenberg, NATO üyelerinin aralık ayında Türkiye’nin hava savunmasını güçlendirme amacıyla erken uyarı uçakları AWACS’ların Türkiye üzerindeki varlığını artırma kararını hatırlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!