NATO Genel Sekreteri'nden flaş açıklama

Güncelleme Tarihi:

NATO Genel Sekreterinden flaş açıklama
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2015 00:01

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Anders Behring Breivik'in 77 kişiyi katlettiği Ütoya adasında katıldığı bir kampta, "Gençken 'Norveç NATO'dan çıkmalı' şarkısını söylerdim" dedi.

Haberin Devamı

Norveç İşçi Partisi Gençlik Kolları (AUF), Breivik'in 77 kişiyi katlettiği Ütoya adasında 4 yıl sonra ilk defa bir yaz kampı düzenledi. Kampa NATO Genel Sekreteri, eski Norveç İşçi Partisi ve başkan Jens Stoltenberg de katıldı. Stoltenberg, kampa katılan partili gençlere, gençlik yıllarında adadaki kamp yıllarında yaşadığı bazı ilginç anılarını paylaştı. Jens Stoltenberg, koro halinde Lenin'in de resmi bulunan bir metne bakarak, “Norveç, NATO'dan ayrılmalı” şeklinde bir şarkıyı söylediklerini açıkladı.

NATO Genel Sekreterinden flaş açıklama
Breivik'in 77 kişiyi öldürdüğü Ütoya Adası'nda katliamdan sonra ilk kamp

Ayrıca Stoltenberg, kampta bulunan bir arkadaşının NATO'ya ait bir işareti çalıp, kampa ait bir tuvaletin girişine asarak, tuvaletin ismini 'NATO tuvaleti' olarak adlandırdıklarını anlattı. NATO Genel Sekreteri, NATO'dan biri gelip, NATO'ya ait bu işareti alacağını düşündüğünü; ancak hiç kimsenin gelmediğini kaydetti. Jens Soteltenberg espiri yaparak, “Belki de bu konuda bazı şeylerin sorumluluğunu üzerime almalıyım” dedi.

Haberin Devamı

22 Temmuz 2011'de Norveç İşçi Partisi Gençlik Kolları'nın düzenlediği kampı basan Breivik, çoğunluğu gençlerden oluşan 77 kişiyi katletmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!