NATO doğruladı: Askerler sığınma istedi

Güncelleme Tarihi:

NATO doğruladı:  Askerler sığınma istedi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2016 23:11

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında örgütün komuta yapısı içinde yer alan bazı Türk askerlerinin görevli oldukları ülkelerde sığınma talebinde bulunduklarını doğruladı.

Haberin Devamı

Amerikan düşünce kuruluşu German Marshall Fund’ın (GMF) düzenlediği Avrupa Savunması ve Transatlantik Güvenlik başlıklı konferansta konuşan Stoltenberg, “NATO komuta yapısında görevli bazı Türk subayların çalıştıkları ülkelerden sığınma talebinde bulunduğu doğru. Her zaman olduğu gibi, ulusal bir konu olması nedeniyle farklı NATO müttefikleri tarafından değerlendirilip karara bağlanacak bir konu” dedi. Türkiye, eylül sonunda NATO’nun Belçika’daki ana karargâhlarının yanı sıra Almanya, Hollanda ve İngiltere’deki karargâhlarda görev yapan çok sayıda askeri personele dönme emri vermişti.

TÜRKİYE ÖNEMLİ MÜTTEFİK

Pazar günü NATO Parlamenter Asamblesi toplantısına katılmak üzere İstanbul’a gelecek olan Stoltenberg, yetkililerle yapacağı temaslarda NATO karargâhlarında oluşan boşluğun doldurulması konusunu da ele alacak. Türkiye’nin pek çok nedenden ötürü NATO için önemli bir müttefik olduğunu belirten Stoltenberg, “NATO, demokrasi ve hukukun üstünlüğü gibi temel değerler üzerine kurulu. Tüm müttefiklerin bu değerlere bağlı kalmasını bekliyorum” dedi. Stoltenberg, eylülde Türkiye’yi ziyaret ettiğinde Türk yetkililerin, darbe girişiminde rolü olanların yargılanacağını söyleyip bunun hukukun üstünlüğü ilkesine uygun olarak yapılacağının güvencesini verdiğini aktardı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!