NATO, Baltık’daki askeri birlikleri Türkiye’ye kaydırıyor

Güncelleme Tarihi:

NATO, Baltık’daki askeri birlikleri Türkiye’ye kaydırıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2016 13:46

NATO, geçtiğimiz pazartesi günü Baltık’daki askeri birliklerin Türkiye’ye kaydırılması yönünde karar aldı. Bu birliklerin yüzde 30’unu ise Alman askerleri oluşturuyor.

Haberin Devamı

Bild am Sonntag Gazetesi’nin haberine göre Türkiye’ye kaydırılacak birlikler, Suriye hava sahasını kontrol etmekte görevlendirilecek. Askeri birliklerin Türkiye’ye gönderilmesi için takvim de belirlendi. Hükümet, 12 Ekim’de yapacağı Bakanlar Kurulu toplantısında asker göndermek için karar alacak ve karar, 12-17 Ekim tarihleri arasında toplanacak Federal Meclis’e gönderilecek. NATO’nun planladığı gibi askerlerin ekim sonu veya kasım başı Türkiye’ye gönderilmesi için meclisin onayı gerekecek.

ÖNCE ZİYARET, SONRA ASKER

Meclis, Türkiye’ye asker göndermeye onay vermezse, Alman askerleri IŞİD’e karşı mücadelede yer alamayacak. Alman milletvekilleri ise ancak Türkiye’nin kendilerine İncirlik Üssü’nde görevli Alman askerlerini ziyaret etme izni vermesi durumunda yeni asker göndermeye onay verebileceklerini söylüyor. İktidar ortağı Sosyal Demokrat Parti (SPD) Savunma Politikaları Sözcüsü Rainer Arnold, bu şartı çok açık bir şekilde dile getirdi. Arnold, “Askerlerimizi ziyaret edebilirsek yeni askerlerin gönderilmesine izin veririz” şeklinde konuştu.
Yaşanan yeni gelişme üzerine Ankara’nın da Alman milletvekillerine İncirlik Üssü’nü ziyaret izni vermesi bekleniyor. Bild am Sonntag Gazetesi’nde yer alan habere göre ziyaret 4 Ekim’de gerçekleşecek.

Haberin Devamı

YENİ BÜYÜKELÇİ GELİYOR

Alman Meclisi’nin, 1915 olaylarını soykırım olarak tanıyan kararı onayladığı 2 Haziran’dan bu yana, Türkiye, Almanya’da maslahatgüzarı nezdinde temsil ediliyor. Büyükelçi Karslıoğlu yerine Berlin’e büyükelçi olarak atanan Ali Kemal Aydın’ın bu hafta içinde görevine başlaması bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!