GeriSeyahat Nasıl yaşanacak onlara danışılıyor
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nasıl yaşanacak onlara danışılıyor

Nasıl yaşanacak onlara danışılıyor

Bu aslında bir kredi kartı. Ama farklı bir fonksiyonu daha var. & Club, kullanıcısına sadece kredi değil bir yaşam tarzı sunmayı amaçlıyor. Garanti Bankası’nın çıkardığı kart, aynı zamanda bir kulübün üyelik belgesi.

Müşterileri için yemek rezervasyonundan spor salonu üyeliğine kadar her türlü organizasyonu yapıyor. Şehirdeki yenilikleri, en son açılan restoranları, modayı takip ediyor, her hafta Financial Times tarafından hazırlanan ‘How to Spend it’ (Paranızı Nasıl Harcarsınız?) dergisini eve gönderiyor. Bütün bunları & Club bünyesinde moda, seyahat, gastronomi, tasarım gibi konularda uzman olan 16 kişiyle yapıyor.

Bu 16 kişi, Akaretler, Sıraevler 11 numarada beyaz, ferah, işyerinden çok cafe-bar’a benzeyen bir mekanda çalışıyor. Burası bir kulüp. İkinci katta bir bar var. Odalarda hummalı bir faaliyet sürüyor, kimi bilgisayarın başında kimi telefonla konuşuyor. İsteyenlerle telefonla, isteyenlerle internet aracılığıyla, isteyenlerle yüz yüze görüşüyorlar. 07.00-24.00 arasında hizmet veriyorlar. Kimi geçmişinde moda sektöründe, kimi turizmde çalışmış.

Danışmanlar zaman zaman alanında uzman kişilerden yardım alıyor. Seyahati Ömer Karacan, Reyan Tuvi ve Rana Pirinçcioğlu’na, şarap kültürünü Mehmet Yalçın’a, gastronomiyi Elif Edes’e danışıyorlar.

Şirketin genel müdürü Zeynep Atılgan Boneval nasıl çalıştıklarını anlatıyor: ‘İş geliştirme diye bir ekibimiz var. Bir taraftan yeni yerleri bünyemize katmak için çalışıyor diğer taraftan mevcut mekanların kalitesinin bozulup bozulmadığını denetliyorlar. Buradaki ekip de iş çıkışı mutlaka bir mekana uğrayıp kontrol ediyor. Dünyanın her yerinde mekanları kontrol eden ekiplerin olduğu şirketlerle çalışıyoruz.’

& Clup ekibi kullanıcısına bir mekan önerirken detay vermeye özen gösteriyor. Restoranın müşterisinin yaş ortalamasını, ne giyilmesi gerektiğini, hatta merdivenlerden çıkarken kaçıncı basamağın sallandığını bile söylüyorlar. ‘O restoran biraz ara sokakta, sokak lambası da yok, gece tek başınıza yürümeyin’ gibi bilgiler veriyorlar.

Önümüzdeki günlerde & Clup’ın binasında workshop, seminer gibi etkinlikler düzenlenecek. Mesela kasım ve aralık ayında Mehmet Yalçın ile şarap tadımı, Can Yalman ile tasarım, Senem Betil ile finger food, Ali Kazma ile sinema workshop’ları yapılacak. Kulüp binası üyelere açık. Burada maç izleyebiliyor, barda içki içebiliyorlar. Yalnız yiyip içtiklerinin parasını ödüyorlar o kadar.

& Club’ın 1800 kullanıcısı var. Shop & Miles kredi kartının bütün özellikleri bu kartta da mevcut. Ancak kartın hizmetlerinden yararlanmak için, ayrıca yılda 100 euro ödemek gerekiyor.

Üst sırada soldan sağa: Genel Müdür ve trend uzmanı Zeynep Atılgan, gece hayatı, yeme içme ve spor uzmanı Emir Eskihancılar, yönetici asistanı Beril Karako, seyahat uzmanı ve & Club’ın CEO’su Mehmet Eskihancılar. En üstün bir altındaki sırada soldan sağa: Garanti Ödeme Sistemleri İletişim Müdürü Aslı Germen, muhasebe uzmanı Neslihan Kılıçer, editör Nuran Batu, kültür sanat ve otel uzmanı Şebnem Demir, Garanti Ödeme Sistemleri Ürün Direktörü Selin Billi. En alt sırada oturanlar soldan sağa: Seyahat danışmanı Didem Gürcan, İş Geliştirme ekibinden Hilal Tanrısever, yurtdışı seyahat ve kutlama uzmanı Ayşegül Okumuş. En solda ayakta duranlar soldan sağa: Moda, güzellik ve sağlık uzmanı Ayşe Kalabak, IT uzmanı Cenk Erginöz, Ödeme Sistemleri Ürün Yetkilisi Şeli Telmi.

ÖRNEK TELEFON KONUŞMASI

- Bir yemek rezervasyonu yaptırmak istiyorum.

- Hemen yardımcı olayım. Ne zaman gitmek istiyorsunuz?

- 29 Ekim Cumartesi.

- Saat kaç gibi gitmeyi düşünüyorsunuz?

- Akşam 9.00 civarları.

- Rezervasyon kaç kişi için olacak?

- 5 kişi için olacak.

- İstanbul’un hangi semtini tercih edersiniz?

- Şehir merkezinde bir yer... Tünel, Nişantaşı olabilir.

- Ne tür bir yemek olacak, eğlenceli ve kalabalık bir mekan mı yoksa daha sıcak, samimi bir ortam mı?

- Uzun süredir görmediğim arkadaşlarımla buluşuyoruz. Sessiz sakin bir yer tercih ederiz.

- Ne tür bir mutfak tercih ediyorsunuz?

- Değişik bir şeyler olsun, mesela Uzakdoğu; ama Japon istemiyoruz.

- Thai mutfağını hiç denediniz mi?

- Hayır denemedim. Aslında enteresan olabilir.

- Size ilk olarak Asmalımescit’teki Lokal Restoran’ı önerebilirim. Geçen sene açıldı, füzyon mutfağı var, hafif yemek isteyenler için salataları da bu konseptin devamı niteliğinde. Rahat bir mekan, masaların üzerinde robotlar, en eski Hayat dergileri, duvarlarda 80’lerin lambaları ve fotoğrafları ile orijinal bir ortam var. Uzun ve geniş masalarda rahat oturabilirsiniz. Hafta sonları 01.00’ e kadar açık.

ŞU ANDA DÜNYADA YÜKSELEN 10 TREND

1- GOYA: Berlin’de açılacak bir bar

Önümüzdeki ilkbaharda Berlin’de açılacak olan Goya, dünyanın en büyük kokteyl barı ve yetişkinler için bir dans mekánı olacak. 10 milyon euro bütçeli proje hisse senedi satışıyla finanse ediliyor. Şu anda 750 hissedarı var, yıl sonuna kadar rakamın 2000’e ulaşması bekleniyor. Goya, adını ünlü İspanyol ressamdan alıyor. Burada İspanya’nın Bask bölgesi spesiyaliteleri sunulacak. Müzik mönüsünde ise Global Dance Music, dünya müziği, caz ve soul’dan oluşan özel bir karışım olacak.

2- UTOWA: New York’taki stil tapınağı

New York’ta yeni açılan Utowa bir stil tapınağı. Burada giysi, kozmetik ürünleri ve çiçek alınabiliyor, sanat galerisi geziliyor, kafesinde sağlıklı sandviçler yeniyor. Her mevsimde yeni bir kimliğe dönüşüyor, sanatçılar, giysi tasarımcıları, çiçekler ve ışıklandırma, dört mevsime göre ayarlanıyor.

3- THE SETAI: Miami’de açılacak otel

Design Hotels grubunun 30 Kasım’da Miami’de açacağı Setai Hotel, sade Zen atmosferiyle estetiğe önem verenlerin yeni uğrak yeri olacak.


4- INN THE PARK: Londra’daki cafe restoran

Restoratör Oliver Peyton’ın The Royal Parks grubuyla birlikte Nisan 2004’te açtığı bu mekan St. James Park’ta, Buckingham Sarayı’na bakıyor. Yemeklerde kullanılan malzemeler İngiltere’nin en kaliteli çiftliklerinden geliyor. Mermer ve çelik karışımı dekorasyonda tasarımcı Tom Dixon’ın imzası var.

5- NANODE: Dünyanın en küçük bilgisayarı

İngiliz firması Hoojum tarafından tasarlanan Nanode, çok sessiz. Yüksek kaliteli alüminyumdan oluşan kasası, seramikle kaplı. 94 x 150 x 160 mm’lik boyutuyla çok küçük. Tek rengi var, o da beyaz.

6- HIRVATİSTAN: Seyahatte son gözde

Hırvatistan, adaları, kıyıları, kiremit çatılarla bezeli Split ve Adriyatik Denizi’nin incisi Dubrovnik kentleriyle keşfedilmeye değer.

7- ANYA HINDMARCH: Yeni bavul

Anya Hindmarch’ın trolley modeli (tekerlekli) bavulları çok popüler olacak. Çantanın üzerinde bir yaşlı hanımefendi ve bir Fransız kanişini birlikte çay içerlerken gösteren bir fotoğraf baskısı var...

8- A’JIA: Kanlıca’daki yeni butik otel

Kanlıca’daki tarihi Ahmet Rasim Paşa Yalısı, İstanbul Doors Group’un işlettiği bir otel-restoran olarak açıldı. Hepsi farklı 16 odası var. Dekorasyonu R= Mimarlık, Reşit Soley tarafından yapıldı. Ulaşım için Emirgan’dan düzenli tekne servisi bulunmakta. Ayrıca özel sürat motoru var.

9- AURO SOMA: Renk terapisi

Bu, renkler ve kokulardan yararlanılarak yapılan bir ruh terapisi. Bu çok eski yöntem 1980’lerde İngiliz Vicky Wall tarafından keşfedildi. Wall, renkli denge yağı şişeleri, kokulu kutular ve esanslar geliştirdi.

10- BALAYINA GİTMEK

İşte balayı için gidebileceğiniz 10 moda adres:

1. Hawaii 2. Meksika 3. Jamaica 4. Tahiti 5. Bermuda 6. St. Lucia 7. İtalya 8. Las Vegas 9. Aruba 10. Virgin Adaları.

NELER YAPIYORLAR?

Bebek doğmadan üç gün önce anneye moral partisi

Arkadaşınıza gardırop düzenleme hediyesi

Arkadaşınıza doğum gününde ne alacağınıza karar veremiyorsunuz. & Club’ı arıyorsunuz, önerileri sıralıyorlar. Mesela ‘gardırop düzenlemesi’ hediyesine ne dersiniz? & Club personeli gizlice arkadaşınızın evine girip gardırobunu düzenliyor. Sökükleri dikiyor, kirlileri temizliyor, ütü yapıyor, ayakkabıları boyuyor, moda olanları ön tarafa, demode olanları diplere yerleştiriyor.

bekarlığa veda partileri organize ediyorlar. Parti, sabah gelin hamamıyla başlıyor. Zenneli, dansözlü, isteğe göre erkek striptizcili gece bir otelin kral dairesinde son buluyor.

Bebek doğmadan iki-üç gün önce anneye moral vermek için düzenlenen partiler çok moda. Yakın arkadaşlar eve çağrılıyor, etraf süsleniyor, pasta kesiliyor ve anne adayına ilginç hediyeler veriliyor.

En sevdiğiniz rock yıldızının konserinde kulise girmek ister misiniz?
False