‘Nasıl olsa evleneceğiz’ deyip cinsel ilişki yaşamak istiyor

Sevgili Güzin Abla, ben 20 yaşında bir genç kızım. Ailemle birlikte oturuyorum ve çalışıyorum.

Haberin Devamı

Bir yıla yakın süredir arkadaşlık ettiğim bir genç var. Onunla uzun zamandır tam bir birleşme olmadan sevişiyoruz. Ancak o bununla yetinmemeye başladı. Daha fazlasını yaşamak istiyor ve beni bu konuda sürekli zorluyor.

Üstelik beni, kendisini yeteri kadar sevmemekle suçluyor. “Beni sevseydin, benim olurdun” diyor. Nasıl olsa evleneceğimizi, bu konuda neden endişe ettiğimi de sorup duruyor.

Artık ona söz geçirememeye başladım. Ben daha ileri gitmek istemiyorum. Üstelik bu durumda bile kızlığımın bozulabileceğinden endişe ediyorum.
Onunla ciddi bir ilişkimiz var ama henüz ailelerimiz bunu bilmiyor. Onların nasıl karşılayacağından da endişeliyim. Bu yüzden ona teslim olmak istemiyorum. Siz ne düşünüyorsunuz?
Rumuz: Endişe

Pek çok genç kızdan aldığım mektuplara örnek bir mektup bu da. Sevgilileriyle cinsel ilişki kurmadıklarını, yalnız böyle bir sevişme tarzıyla yetindiklerini söylüyorlar. Ancak bu durumda bile bekaretlerinin bozulup bozulmadığının ya da hamile kalıp kalmadıklarının endişesini taşıyorlar.

Sevgili kızım, böyle yalnızca üstten yakınlaşmayla bekaret bozulmaz. Çünkü kızlık zarı derinlerdedir.

Eğer erkek ilişki sırasında vajina ağzına boşalırsa, bu sıvıda bulunan spermler çok hareketli olduklarından, vajina boyunca ilerleyebilir, kızlık zarına rağmen dişi yumurtayı dölleyebilir. Ancak bu şekilde hamile kalınabilir.

Bu şekilde, bu konuda aldığım yüzlerce mektuba da cevap vermiş oluyorum.

Ama ortada ciddi bir sorun daha var; erkeklerin bu açıdan ısrarlı ve sorumsuz oluşu... Hele hele “benimle sevişmiyorsun, demek ki beni sevmiyorsun” sömürüsünü her zaman kullanabilirler.

Ama burada önemli olan, senin isteklerin kızım. Bu gence ne kadar güveniyorsun bilemem ama güvenmiyorsan sakın bu duygusal sömürüye kulak verme.

Daha sonra bir sorunla karşılaştığın zaman, bunun sonuçlarını tek başına sırtlamak zorunda kalacağını sakın unutma. O zaman da sana “Canım ne olacak ki?
Benimle olmayı sen de istemedin mi?” diyecektir.

Haberin Devamı

Doğum yaptıktan sonra göğüslerim çok küçüldü

Sevgili Güzin Abla, benim de bir sorunum var. Size yazılanlar kadar önemli olmasa da cevabınızı bekliyorum.

Dört yıllık evliyim ve 2,5 yaşında bir kızım var. Evliliğimden önce, daha doğrusu doğum yapana kadar göğüs bedenim 85’ti. Ama doğumdan sonra altı ay boyunca çocuğumu emzirdim ve göğüslerim resmen söndü! şu an göğüs bedenim 70.

Bu konuya aklımı o kadar çok taktım ki, ne yapacağımı şaşırdım.

Kremler, haplar var. Hiçbirini denemedim ama acaba işe yarar mı diye de merak ediyorum. Bu konuda bildiğiniz, benim sorunuma çare olabilecek bir ürün ya da bir yöntem var mı?

Yardımınızı bekliyorum. Çünkü kendimi kötü hissediyorum ve cinsel hayatım da tehlikeye düştü. Eşim açısından bir sorun yok ama ben çok dert ediyorum ve onunla beraber olmaktan kaçınıyorum... 
Rumuz: Üzgün

Haberin Devamı

Sevgili kızım, senin yaşadığın sık sık karşılaşılan bir sorun. Göğüsler, kadının dişiliğinin simgesi olduğu için her zaman önem kazanıyor. Bu nedenle bu konuda gerek tıp aleminde, gerekse kozmetik dünyasında çok önemli gelişmeler görülüyor.

Her şeyden önce doğum-dan sonra çok hızlı kilo kaybet-mişsen, bu gevşeme görülebilir. Bu nedenle önce çok basit bazı bilgileri verebilirim sana...

Duş alırken, soğuk ve sıcak suyu bir arada kullan. Önce soğuk su ile vücudunu yıkayıp, ardından sıcak su ile duşu göğüslerinin çevresinde gezdir. Bu uygulama, kan dolaşımını hızlandıracak ve cildinin gerginleşmesini sağlayacaktır.

Güzel göğüslere kavuşmak için bir de her gün düzenli olarak egzersiz yapmalısın. Hiç aksatmadan yaparsan, göğüslerinin dikleştiğini göreceksin.
şu iki egzersizi yapabilirsin:

Ayakta dururken iki elinin avuçlarını duvara daya. Ardından kendini geriye doğru itip, yeniden aynı hareketi tekrarla.

İkinci egzersizde yere yat. Her iki eline yarımşar kiloluk su dolu şişeler al. Bu şişeleri yukarı kaldır, yana indir ve başının üzerine düzgün olarak getir.

Bu egzersizleri, düzenli olarak ve 30’ar defa kollarını gererek yapman çok önemli.

Öte yandan göğüs büyütme ameliyatlarında silikon jel kullanıldığını söylemeliyim. Yeni geliştirilen protezler eskisine oranla çok daha hafif ve zararsız. Ayrıca bazı göğüs sıkılaştırıcı kremler da yarar sağlayabiliyor.

Yazarın Tüm Yazıları