Nasıl kusura bakarım

MELİH Aşık’ın Milliyet’teki, Aras Kargo’nun ‘Yeşile Hayat, Hayata Yeşil’ adlı sosyal sorumluluk projesini okurken, çevre adına mutluluk duyduk.

Keşke her kurum bu anlayışta olsun dedik. Ama Ankara’dan aynı gün elimize gelen şu şikayeti okuyunca üzüldük. Doç.Dr. H. Kart Köseoğlu’nun, profesörlük jüri raporları Aras Kargo’da kaybolmuştu.
Sözü uzatmadan Köseoğlu’nun yazısını okuyalım:
“Geçen gün yaşadığım, beni çok üzen inanılması zor ama gerçek bir olayı sizinle paylaşmak istiyorum. 22 Nisan 2010’da profesörlük juri raporlarımı Aras Kargo aracılığı ile başvurduğum üniversite rektörlüğüne yolladım. Bu evrak ne zaman ulaşır soruma, en geç iki gün içinde kuruma varmış olur yanıtını aldım. Atamamı beklerken bu gün üniversiteden raporların kendilerine ulaşmamış olduğunu öğrendim. Bu imkansızdı, ben raporları Aras Kargo aracılığı ile göndermiştim. Hemen Aras Kargo (Cevizlidere Şubesi, Ankara) aradım. Telefondaki kişi bana gayet soğukkanlı bir şekilde kaydınızın karşısında ‘hırsızlık’ yazıyor dedi. Nasıl yani, bu hırsızlık neden bana iletilmedi diye sordum, uzaktan bir hanım, “sen söyleme, numarasını al merkezden biri kendisi ile konuşsun” dedi. Duyduklarıma ve olanlara inanamadım. Sonra beni merkezden olduğunu söyleyen biri aradı, bir öncekilere göre hiç değilse daha nazikti: ”Büromuza hırsız girdi, sizin evraklar da O dönemde çalındı. Peki neden bu durum bana bildirilmedi?“ sorusuna yanıtı, ”Kusura bakmayın” oldu. O kadar da değil, hem çok kusura baktım, hem de çok öfkeli ve mağdur durumdayım. Bunca işim arasında yarın jürideki beş profesörü tek tek arayacağım, ve onlardan bu raporları bunca iş yoğunluğu arasında tekrar hazırlamalarını isteyeceğim. Bu arada benim aleyhime işleyen zaman kaybınının yarattığı moral bozukluğunu hesaba katmıyorum. Hayatımda ilk defa Aras Kargo’yu denedim, sırf evime yakın diye. Her zaman Yurtiçi Kargo’yu tercih ederim ve böyle bir sorun hiç yaşamadım. Elbette belgeler hayati önemleri de olsa kayıp olabilir, yanabilir, çalınabilir, ama gönderi sahiplerini bu konuda bilgilendirmek, haber vermek hem yasal bir hak, hem de iyi bir işletmecilik ve nezaket kuralı olsa gerek. Bir süre önce Yurtiçi Kargo’nun bir aracı yandı, araçta gönderisi bulunan tüm müşteriler arandı, varsa maddi zaralarının telafi edileceğine dair mesaj gönderildi. İnsanlarda bundan erkenden haberdar oldukları için önlemlerini aldılar. Yasal haklarım bu konuda nedir bilmiyorum ama, benim merak ettiğim neden aranmadığım. Aynı dönemde gönderileri olan ne kadar çok insan mağdur oldu onu da bilmiyorum.
Doç.Dr. H. Kart KÖSEOĞLU

KISA... KISA...


ANKARA Barosu İnsan Hakları Merkezi ve 10 Aralık Hareketi’nin düzenledikleri “Anayasa ve Anayasa Değişiklikleri Paneli” bugün 16.00’da Baro ABEM Konferans Salonu’nda yapılacak. Konuşmacılar: Vedat Ahsen Coşar, Kemal Akkurt, Prof.Dr. İbrahim Kabaoğlu, Rıza Türmen, Doç.Dr. Selin Esen, Prof.Dr. Burhan Şenatalar.

ODTÜ Mezunları Derneği’nin bugün 19.00’da Vişnelik Toplantı Salonundaki ‘Sokak Hayvanları’ panelinin konuşmacıları; Veterinerlik Fakültesi’nden Prof. Dr. Ali Daşkin (Başkan), Tarkan Özavardır (Veteriner Hekim Köpek Eğitim Uzmanı), Prof. Dr. Hürol Fışıloğlu (ODTÜ Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi), Coşkun Özbudak (Avukat), H. Fatoş (Gür) Akınoğlu (Emekli öğretim üyesi), Fazlı Öztürk (AFSAD fotoğraf sanatçısı, Sokak Hayvanları Projesi Koordinatörü)

MEHMET Dede resim Sergisi 9 Haziran’a kadar Galeri Soyut’ta izlenebilir. (www.galerisoyut.com.tr)
Yazarın Tüm Yazıları