Nasıl böyle kandırıldım anlayamıyorum?

Güzin Abla
Haberin Devamı

ANKARA'DAN E.

GÜZİN Abla, 20 yaşında çalışan bir kızım. Nasıl oldu da böyle bir hataya düştüm, nasıl kandırıldım bilemiyorum. Ama sekreter olarak çalıştığım özel şirkete iki genç geldi ve bana katalogla satış yaptıklarını söylediler. Taksitli olan bu satışlar cazip geldi. Ayrıca hediye de verdiklerini söylediler. Ben de öğütücü bir alet seçtim. Fiyatı 67 milyondu.

Ayrıca iki de hediye verdiler. Satış sözleşmesini yaptıktan sonra gittiler ve bir buçuk saat sonra ürünlerle geldiler. Ancak bu arada yakınlarımla görüştüm. Benim dolandırıldığımı söylediler. Bu satış sözleşmesinin açık senet olduğunu benden diledikleri kadar para alabileceklerini söylediler. Şimdi çok korkuyorum. Uykularım kaçtı. Tüketici haklarını aradım sözleşmenin zamanı geçtiği için feshedemeyeceklerini söylediler. İnanın çok korkuyorum hayatım mahvoldu. Lütfen bana bu konuda bilgi verir misiniz?

SEVGİLİ Kızım, demek artık Ankara'da yazılarım çıkıyor... Ki sen beni okuyup yazabilmişsin. Buna en az okurlarım kadar sevindim.Ancak Hürriyet İstanbul'da bu sokak sokak gezip milleti kandıran satıcılarla ilgili çok güzel, uyarıcı yazılar çıkmıştı. Demek ki dikkat etmemişsin. Bu tür satıcılar saf insanları (sakın alınma henüz çok genç ve tecrübesizsin, ben bile neredeyse bu oyuna geliyordum) kandırıp bir zarf uzatıyorlar hediye vereceğiz diye gözboyayıp insana satış sözleşmesini imzalatıveriyorlar. Ancak sanırım satış sözleşmesinde aldığın ürünün ismi, kod numarası ve fiyatı yazıyordur. Senden bu paranın dışında bir para talep edemezler. Sözleşmede mutlaka ne aldığın yazıyordur. Tabii 30 milyonluk şeyi sana 67 milyona satıp seni böyle dolandırıyorlar. Ama bunun dışında senden astronomik paralar talep edemezler. Sanmıyorum.

Ama sen sıradan bir öğütücü robot için tabii ki taksitle de olsa en az iki misli para ödeyeceksin. Neyse kızım bunu bu kadar sorun yapma. Daha fazla para talep ederlerse çalıştığın şirketin avukatlarına danışıp savcılığa başvurabilirsin sanırım. Bu sana da ders olsun, okurlarıma da. Sakın bir daha kapıya gelip, sizi kandırmak isteyen hediye zarfı uzatan kişileri kabul etmeyin onlarla konuşmayın bile!

FAKS: 0212 677 04 21

Yazarın Tüm Yazıları