NASA'dan Apple TV için özel uygulama

Güncelleme Tarihi:

NASAdan Apple TV için özel uygulama
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2016 05:45

NASA yaptığı çalışmaları geniş kitlelere aktarmak için mümkün olan her kanalı kullanıyor. Buna Apple'ın en yeni nesil set üstü cihazını da ekledi.

Haberin Devamı

ABD Ulusal Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA), uzay çalışmalarını geniş kitlelere aktarmak için teknolojinin imkanlarından etkin biçimde faydalanıyor. Daha öncesinde iPhone, iPad, Android ve Fire OS için uygulama yayınlayan kurum, varlık sahalarının arasına yeni bir platform daha ekledi. NASA Apple TV uygulaması, dördüncü nesil Apple TV sahiplerine kurumun yürüttüğü çalışmalar ve gelecek projeleri hakkında hızlı biçimde bilgi alma fırsatı sağlıyor.

NASA'nın iletişimden sorumlu yöneticisi David Weaver, yeni uygulamanın yayınlanması nedeniyle açıklamalarda bulundu. NASA uygulamasının insanlara uzay keşif heyecanını mobil cihazlar üzerinden deneyimlemek için muhteşem olduğunu belirten Weaver, artık dördüncü nesil Apple TV sahiplerinin de NASA tarafından sunulan etkileyici içerikleri görebileceğini dile getirdi.

Haberin Devamı

Uygulama aracılığıyla NASA'nın fotoğraf ve video veritabanlarına erişmek, görev bilgilerini görmek ve NASA televizyonunu izlemek mümkün oluyor. 

NASA Apple TV uygulaması, uzay ve bilim meraklılarına uzay uçuşlarını canlı olarak seyretme fırsatını veriyor. Buna ek olarak, Dünya'nın Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan canlı olarak kaydedilen görüntüleri de uygulama üzerinden izlenebiliyor. NASA TV veritabanında bulunan 15 bin fotoğraf ve video uygulama içinde tek tek veya slayt gösterisi halinde görüntülenebiliyor. Uygulama isteğe bağlı olarak izlenebilecek çok sayıda video da barındırıyor.

NASA Apple TV uygulamasıyla Uluslararası Uzay İstasyonu'nu takip edin

Uygulama gökyüzünü izlemeyi sevenlerin hoşuna gidecek havalı bir özellik de sunuyor. Kullanıcılar NASA uyduları veya Uluslararası Uzay İstasyonu bulundukları yerden geçtiğinde, bundan uygulama sayesinde haberdar olabiliyor. Böylelikle gökyüzüne bakıldığında istasyonu veya uyduları fark etmek kolaylaşıyor. İki ve üç boyutlu uydu haritalarının bulunduğu NASA Apple TV uygulaması, mevcut NASA görevleri hakkında da kapsamlı bilgiler veriyor.

NASAdan Apple TV için özel uygulama

NASA'nın internet radyosu Third Rock da uygulamanın parçaları arasında yer alıyor. Kullanıcılar uygulama içinde gezip Dünya ve uzay fotoğraflarına bakarken, fonda Third Rock'ta çalan şarkıları dinleyebiliyor.

Haberin Devamı

NASA, ABD'de uzay yolculuklarını ve Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan gelen görüntüleri, NASA TV adını taşıyan bir televizyon kanalı üzerinden de paylaşıyor. Kablolu yayın platformları üzerinden erişilebilen söz konusu kanal, geçtiğimiz yıl 4K çözünürlüklü yayınlara başlamıştı.

NASA Apple TV uygulaması, dördüncü nesil Apple TV'deki App Store üzerinden ücretsiz olarak indirilebiliyor.

Teknoblog tarafından hazırlanmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!