Narman Peribacalarına projeli tanıtım

Güncelleme Tarihi:

Narman Peribacalarına projeli tanıtım
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2017 12:32

Narman Peribacalarına projeli tanıtım

Haberin Devamı

ERZURUM, (DHA)- DAP İdaresi tarafından, Narman Kırmızı Peri Bacalarının turizme kazandırılması ve daha fazla bilinirliğinin artırılması amacıyla çalışma başlatıldı.
Narman Belediye Başkanı Yücel Ahmet İşleyen'in davetlisi olarak Narman'a giden DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir ve Başkan Yardımcıları Volkan Güler ile Mehmet Özdoğan, ruhsatlı canlı hayvan pazarı alanı ile Narman Peri Bacalarında inçelemelerde bulundu. Ardından Peri Bacaları için konusunda araştırma ve bilimsel yayınları olan İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Yıldırım Güngör'ü Erzurum'a davet eden DAP İdaresi, neler yapılması konusu üzerinde bir çalışma başlattı. Narman Peri Bacaları'nın kendine has özelliğiyle bir doğa harikası olduğunu, rüzgar ve su erozyonunun milyonlarca yıl toprakları aşındırmasıyla meydana geldiğini hatırlatan Yrd. Doç. Yıldırım Güngör, buranın doğal dokusunu ve yapısını bozmadan, eksikliklerin giderilmesi gerektiğini bildirdi. İyi bir tanıtımın yapılması halinde Narman'a ve Erzurum'a yerli ve yabancı turistin geleceğini dile getiren Güngör, “Turistin gelmesi de bölge ekonomisine ciddi katkı sağlar" dedi. 
Bunun ardından DAP İdaresinde ki toplantıya, DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, Narman Belediye Başkanı Yücel Ahmet İşleyen, Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz, DAP idaresi Başkan Yardımcıları Volkan Güler ve Mehmet Özdoğan, Narman Belediyesi Fen İşleri Müdürü Fatma Akçayır, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Uzmanı Berat Ersen Yaşar, Gazeteci Öztürk Akkök ile ilgili personel katıldı. Narman Belediye Başkanı Yücel Ahmet İşleyen, yerli ve yabancı turistler için sosyal amaçlı tesislere ihtiyaç duyulduğunu belirtti. İlk etapta, ne yapılması gerektiği konusunda bir çalıştay düzenlenmesi, DAP Bilim ve Doğa Kampı'nın gruplar halinde Narman Peribacaları'nda düzenlenmesinin faydalı olacağı, farkındalık oluşturmak amacıyla basılı materyal oluşturulması, patika yolun yapılması, yönlendirme levhalarının oluşturulması, bölgenin çitle çevrilerek koruma altına alınması, eko turizm seyahatlerinin düzenlenmesi üzerinde duruldu.
 
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!