Narkotik Daire, sosyal medyadan uyardı

Güncelleme Tarihi:

Narkotik Daire, sosyal medyadan uyardı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2017 11:31

Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımda, sosyal medyadan uyuşturucu ve uyarıcı maddelerin kullanılmasını özendiren, paylaşımlarda bulunan kişileri uyardı. Bir de videonun eklendiği paylaşımda, uyuşturucuyu özendiren paylaşımların karşılığının 5 ile 10 yıl arasında hapis cezası olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Daire Başkanlığı, Twitter ve Facebook hesaplarından yaptığı paylaşımda, “İnternet ve Sosyal Medya üzerinden Uyuşturucu ve Uyarıcı Maddelerin kullanılmasını özendiren paylaşımların suç olduğunu biliyor muydunuz? Sosyal Ağların tuzağına takılmayın, paylaşımda bulunmadan önce bir kez daha düşünün ve İnternetin sayısız faydasını zarara dönüştürmeyin..!” denildi.

Narkotik Daire, sosyal medyadan uyardı



Videoda, bir kişinin internet ortamında uyuşturucuyu özendirmek için harcadığı çaba ve bu kişinin yakalanması canlandırıldı. Videoda, uyuşturucu kullanımını kolaylaştıracak şekilde tarifler veren, uyuşturucu maddelerin ayrıntılı fotoğraflarını özendirecek şekilde yayan, içerisinde bu yasadışı maddeleri öven yazı, şarkı, şiir, tiyatro ve skeç gibi eserlerin suç unsuru taşıdığı vurgulandı.

Haberin Devamı

Videoda, bu tarz paylaşımda bulunanların Türk Ceza Kanununun 190. maddesi gereğince 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılacağı bilgisine yer verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!