Narin ziyaret

Sanat Galericileri Derneği tarafından düzenlenen, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Dream Design Factory’nin proje ortaklığını yaptığı Artİstanbul 2007 Sanat Günleri Sergisi önceki gün açıldı.

Mine Narin, önceki gün açılışı yapılan sergiyi gezenler arasındaydı. Narin, Türkan Şoray’ın eski filmlerinde kullandığı kostümleri görünce duygulandı. Ve uzun süre sanatçının "Selvi Boylum Al Yazmalım", "Tatlı Nigar", "Arım Balım Peteğim", "Kara Gözlüm" gibi başrol oynadığı filmlerinde kullandığı kostümlerin sergilendiği standın önünden ayrılamadı.

Yeni başkanın ÇaBa’sı

Ülkemizde yaşanan sorunlara imkanlar çerçevesinde çözüm getirmek ve üstlenmemiz gereken sosyal sorumluluk bilincini geliştirmek amacıyla geçen yıl kurulan Çağdaş Bağımsız Yardımlaşma Derneği (ÇaBa), çalışmaları ile dikkatleri çekiyor. Türkiye’nin tanıtımı ve kadınlara iş istihdamı sağlanması gibi konularda geliştirdiği sosyal sorumluluk projeleri ile yoluna devam eden derneğin, kurucusu ve ilk başkanı Monik İpekel de dahil 70’in üzerinde üyesi geçtiğimiz gün Loft Restaurant’da buluştu. Derneğin yeni başkanı Rengin Sezer’in davetinde buluşan üyeler yeni projeler hakkında bilgi aldılar.

Geçtiğimiz aylarda ÇaBa Derneği tarafından sahnelenen tiyatro oyununda rol alan Erman Toroğlu da davetliler arasındaydı. Rengin Sezer, "Çabaladık Oynadık" adlı bu müzikli gösteriden elde edilen gelirle Bahçelievler Kimsesiz Çocuklar Yurdu Bebek Evi’nin tamamlanmasına katkıda bulunduklarını belirtti. Ayrıca "Eğitimcinin Eğitimi" projesine destek vermeye devam edeceklerini, bu projeleri hayata geçirmek için de yemek, konser gibi standart organizasyonlar yerine "Çabaladık Oynadık" tarzında iki büyük faaliyet planladıklarını vurguladı. Bu faaliyetlerden ilki, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Özlem Zehebi’nin spor günü projesi, diğeri de Yönetim Kurulu Üyesi Mensure Özbek’in TV projesiymiş...

Erman Toroğlu, "spor günü" projesini duyunca kendisinin de ok atmada yarışabileceğini söyledi. Okçulukta iddialı olduğunu belirten Toroğlu, hedefi 12’den vurabileceğini ileri sürdü.

Yeni sezonu açıyor

Nişantaşı’nın popüler mekanlarından Club STNBL, 15 Kasım perşembe akşamı düzenlenecek "kışa merhaba partisi" ile yeni sezonu açacak. Patron Cemal Yarar, partinin Türkbükü-Ship a Hoy’un DJ’i Meto’nun performansıyla renkleneceğini açıkladı. Konuklar ayrıca perküsyonda Tayfun ve trompette Merih’in müzikleri ile coşacak. Mekan perşembe, cuma ve cumartesi günleri açık olacak.

Yanlış anlaşılmasın

Mehveş-İskender Pisak çiftinin oğlu Mehmet, geçtiğimiz hafta sonu arkadaşı Yasemin Özalp’le Gümüşsuyu’ndaki Topaz adlı restorandaydı. İkili, yemeğin ardından mekandan ayrıldı. Pisak, otomobiline binmeden önce, "Yanlış anlaşılmasın, Yasemin benim yakın dostumdur" dedi.

Beyaz’la mutluyuz

Double-Up markası, "Nano Teknoloji" ürün grubunu, geçtiğimiz gün CNR Expo Otomotiv Fuarı’ndaki standında tanıttı. Tanıtımda Selin Boronkay’ın ortağı olduğu S Management’ın davetlisi olarak Türkiye’de bulunan dünyaca ünlü üç model de görev aldı. Slovak manken Silvia Horvathova, 2006 Kainat Güzeli Venezuelalı top model Emmarys Pinto, Türk televizyonlarının yeni yüzü Tatiana Marinescu ve Ece Gürsel, tanıtım sırasında Selin Boronkay’la da objektiflere poz verdiler. Organizasyon sonrası görüştüğüm Boronkay, Beyaz’la ilişkisi hakkında "Hem iş ortaklığımız hem de arkadaşlığımız sürüyor. Anlaşabildiğimizi sanıyorum, mutluyum. Herhangi bir sorun yok. Saklama gereği de duymuyorum. Bekar insanlarız, flört edebiliriz" dedi.

Miss Fashion TV için geri sayım

Uluslararası moda kanalı Fashion TV tarafından Sungate Port Royal ana sponsorluğunda düzenlenecek olan "Miss Fashion TV 2007" için geri sayım başladı. Moda dünyasının ilgiyle beklediği Miss Fashion TV, 8 Aralık akşamı Sungate Port Royal’de düzenlenecek final gecesi ile belirlenecek. Türkiye’de FOX kanalının ekrana getireceği, bunun yanı sıra 202 ülkede yayınlanacak olan büyük finalde, 60 ülkenin güzelleri birincilik için yarışacak.

Estetiğimle değil işimle ilgilenin

Burnunu düzelttiren, göz altı torbalarını aldıran, kaşlarını kaldırtan ve göğüslerini dikleştiren Sibel Karakaşlı, yeni görüntüsüyle "O Kadın" filminin Asmalı Mescit Balıkçısı’ndaki yemeğinde ortaya çıktı. Bu filmin kostümlerine imzasını atan Karakaşlı, değişimin dikkat çektiğini fark edince "Ben yaptığım işlerle gündeme gelmek istiyorum. Kaşlarımla, estetiğimle uğraşmayın" dedi.

Kuş parçalayan Ortaköy’de çalacak

Istanbul Jazz Center, bu hafta "kuş parçalayan" lakaplı ünlü saksafoncu Lee Konitz’i ağırlıyor. "Bird" (kuş) lakaplı Charlie Parker’la verdiği konserden sonra, ünlü trompetçi Dizzy Gillespie’nin yaptığı "Bu genç adam, Bird’ü parçaladı" esprisi üzerine bu lakabı alan Konitz, Garanti Caz Yeşili Konserleri kapsamında 15-16-17 Kasım tarihlerinde müzikseverlerle Istanbul Jazz Center’da buluşacak. Lee Konitz-Walter Lang ikilisine davulda Cengiz Baysal, basta Kağan Yıldız eşlik edecek.

En doğal kahvaltı

Haftanın 7 günü 24 saat açık olan Chocolate Maçka, yeni sezona da hızlı bir giriş yaptı. Mekan, müşterilerine her gün kahvaltı keyfi sunuyor; ama asıl konu kahvaltı vermesi değil, kahvaltıda sunulan her şeyin yüzde 100 doğal olması... Chocolate’ın kahvaltılıklarının yanı sıra sıcak poğaçaları ve özel yapım börekleri de dillerde; haberiniz olsun.
Yazarın Tüm Yazıları