Narenciye üreticilerine sinek tuzağı

Güncelleme Tarihi:

Narenciye üreticilerine sinek tuzağı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2017 16:52

Narenciye üreticilerine sinek tuzağı

Haberin Devamı

OSMANİYE'de narenciye bahçelerine zarar veren 'Akdeniz meyve sineği' ile mücadele kapsamında üreticilere sinek tuzakları dağıtıldı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törene İl Müdürü İbrahim Sağlam, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Altun, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Mehmet Karınsız ve üreticiler katıldı.
Müdür Sağlam konuşmasında, ekonomik değeri yüksek olan turunçgil yetiştiriciliğinde verim ve kaliteyi olumsuz yönde etkileyen nedenlerin başında Akdeniz meyve sineği zararlısının geldiğini söyledi. Bakanlığın bu konuda geniş çaplı bir mücadele programı yürüttüğünü belirten Müdür Sağlam, dağıtımı yapılan tuzakların da bunun bir parçası olduğunu kaydetti. Sağlam projenin ayrıntıları hakkında şu bilgileri verdi:
"Proje Adana ili Ceyhan ve Yumurtalık ilçesi Osmaniye ile merkez ve Toprakkale İlçesi, Hatay İli Erzin, Dörtyol ve İskenderun ilçelerinde yürütülecektir.  2016 yılında Bakanlığımız turunçgil üreticilerine vermek üzere 400 dekarlık alanda 1600 adet biyoteknik tuzak göndermiştir. Bunun sonucunda ilimizde 1600 adet biyoteknik tuzak dağıtılmıştır.Bu tuzaklardan 680 adeti Toprakkale ilçesine verilmiştir. Merkez ilçede 920 adet tuzak dağıtılmıştır. İl genelinde toplam 70 çiftçiye dağıtım yapılmıştır."

OSMANİYE, (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!