Narçın sahnede

Güncelleme Tarihi:

Narçın sahnede
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2011 06:00

Soner Arıca, “Love Story” adlı oyunla başladığı tiyatro macerasına devam ediyor. İki yıl aradan sonra “Kanlı Nigar”la tiyatro sahnesine dönen Arıca, “Müzik dünyasında kral, tiyatroda ise asker muamelesi görüyorum” diyor.

Haberin Devamı

İki yıl aradan sonra yeniden tiyatro sahnesindesiniz...
- Evet, yeni sezonda “Kanlı Nigar”da oynuyorum. Aslında o iki yıllık süreçte başka teklifler de almıştım ama Adım Tiyatro’nun tavrı beni bu oyunda yer almaya ikna etti. Tiyatro sahnesinde olmak benim için çok enteresan. Dışarıdan nasıl algılandığını da merak ediyorum açıkçası. Herkes çok farklı sebeplerden burada olduğumu düşünebilir. Hatta tiyatro camiası bir yana, izleyenler de “Celebrity bir isim tiyatro sahnesinde ne yapıyor?” diyebilir.

Neden tiyatro sahnesindesiniz?
- Ben bu sahnede kendimi çok iyi hissediyorum. Hayatı değişik yanlarından gözden geçirebiliyorum. Bir de burada olmak, benim için macera dolu bir ülkeye seyahat etmek gibi.

Bu dedikleriniz yanlış anlaşılmasın? Sadece bir macera mı tiyatro sizin için?
- “Sadece eğlence mi arıyor?” diye düşünmesinler, öyle değil. Ben tiyatroda kendimi, hayatı gözden geçirme şansı yakalıyorum. Tiyatrodaki imkânlar, şarkı söylediğim sahnelere göre daha az aslında. Ben diğer tarafta kral muamelesi görüyorum ama tiyatronun tadı da bir başka. 

Tiyatroda nasıl davranılıyor size?
- Burada asker muamelesi görüyorsun. Kralın askeri durumundasın. Bir ekibin parçasısın. Bu da gelen her teklifi kabul etmemi zorlaştırıyor aslında. İki yıldır tiyatroda yer almamamın nedeni bu... O tekliflerin bana oyunculuğum sebebiyle gelmediğini ben de biliyorum. Biraz oyun renklensin, pazarlaması daha iyi olsun diye geliyor. Bu bir yanımı acıtsa da, “Sistem böyle” diyorum. Sonuçta sahnede iyiysem, bu düşünceyi de silerim...

SAHNEYE ÇOK YAKIŞIYORUM

Yani sadece ünlü olduğunuz için mi tiyatro oyunlarına dâhil edildiğinizi düşünüyorsunuz?
- Salt ondan ötürü değil tabii ama o da sebeplerden biri. Ben sahneye her anlamda çok yakıştığıma inanıyorum. “Mükemmel bir oyuncuyum” diyemem ama bana anlatılanı sınırlarımı zorlayarak yapabilen biriyim, yetenekliyim. Bir insanın yeteneği varsa, her şeyi yapabileceğine inanıyorum.

Şimdi dördüncü tiyatro oyununuzu oynuyorsunuz. Etrafınızdan nasıl tepkiler geliyor?
- Tiyatro kesiminden iyi yorumlar aldım. Ama belki bunları beni motivasyon etmek amacıyla söylüyorlardır diye izleyicilerden gelen tepkileri daha çok dikkate alıyorum. Şimdiye kadar duyduklarımın yüzde 90’ı da çok iyiydi.

Şarkıcıların oyuncu olmasını ya da oyuncuların şarkı söylemesini artık yadırgamıyoruz ama bir şarkıcının tiyatro sahnesinde olması alışıldık değil. Sizi tiyatroya yönelten neydi?
- Ben işe “Love Story” oyunuyla Bursa’daki özel bir tiyatroda başladım. İstanbul beni biraz korkutmuştu ama tiyatro Bursa’da olunca daha çok cesaretlendim. Rüya gibiydi... Kafamda hiç yoktu aslında, onlardan gelen bir teklifle başladım. Sonrasında Abdullah Şahin’den “Çılgın Yenge” oyunu için teklif geldi. O teklif de beni korkuttu açıkçası, hatta “hayır” demek için görüşmeye gittim ama sonra kabul ettim.

Sizi korkutan neydi?
- Benim için bilmediğim, çok yabancı olduğum bir şehre gitmek gibiydi. O kadar sahne alışkanlığım vardı ama performansımdan emin değildim. Sonra Abdullah Hoca, oyunculuk potansiyelim olduğunu söyledi. Bunun üzerine oyunculuk eğitimi almayı düşünürken, Yıldız Kenter’le bir sohbetimiz oldu. O da bana “Aslında her şarkı söyleyen, biraz oyuncu olmalı. Her oyuncu da biraz şarkı söylemeli. Bunlar birbirinden uzak değil” dedi. Bu sohbet beni daha da cesaretlendirdi.

ŞİMDİ ŞARKILARIN HAKKINI DAHA FAZLA VERİYORUM

Gelelim “Kanlı Nigar”daki rolünüze. Siz Narçın’ı oynuyorsunuz değil mi?
- Evet, Narçın rolündeyim. Narçın, Nigar’ın kızı Bedide’ye ilk görüşte âşık oluyor. Yıldırım aşkıyla dengesi sarsılan saf bir çocuk ve çok romantik. 

Oyunda o eski dönemlerin saf aşkını mı görüyoruz?
- Ahhh ah... Bu oyunun provaları sırasında hep şunu düşündüm; hayatımıza kendimizi o kadar kaptırmışız ki... Adamın o kızı gördüğünde duyduğu heyecan, sadece sesini duyduğunda mutlu olması... Kendi kendime “Ya Soner, farkında mısın sana yıllardır böyle bir şey olmadı” dedim. Bence birçok kişiye de böyle düşündürecek kadar saf bir aşk var oyunda. Herkesin özlediği aşkı bu oyunda göreceğiz.

Tiyatro oyunları, şarkıcı Soner Arıca’yı nasıl etkiledi?
- Tiyatro sahnesine çıktıktan sonra, 15 senedir çıkıp şarkı söylediğim sahnede kendime güvenim arttı. Daha özgüvenliyim orada. Şimdi şarkıların hakkını daha fazla verdiğimi düşünüyorum.

TEK KİŞİLİK OYUNLA SAHNEDE OLACAĞIM

Bir dönem eğitim için Paris’e gittiniz. Türkiye’ye döndüğünüzde her şey bıraktığınız gibi miydi?
- Paris’te olduğum dönemi hayatımda ayrı bir yere koyuyorum. Orada geçirdiğim sürede sadece Soner’dim. Gittiğim için çok mutluyum, orada çok iyi bir yıl geçirdim. Fakat geldiğimde buradaki kariyerim için üç yıl debelenmek durumunda kaldım, çünkü sistem değişmişti. “Bundan sonra tekrar böyle bir şey yapsam, geri döndüğümde bazı şeyleri yerinde bulamamam” diye korkmaya başladım...

Bu arada beş yıldır Nanna’da sahneye çıkıyorsunuz ve bir yandan albüm de çıkarıyorsunuz. Bunların hepsine nasıl zaman ayırıyorsunuz?
- Tiyatronun müzik çalışmalarımı aksattığı bir gerçek. Hafif bir sıyırma durumu da oluyor ama olsun. Tüm bunları bir arada yapabiliyorum, çünkü plan program yapınca oluyor. Provalara başlamadan hemen önce klibimin çekimini yaptım mesela. Şimdi araya bir de tek kişilik oyun sığdırmayı planlıyorum. Şubat ayı gibi de albüm gelecek. Bir yandan da ikinci kitabımı yazıyorum.

Tek kişilik oyununuzun konusu ne olacak?
- Bir sanatçının hikâyesini anlatacak. Sondan başlayıp başa doğru gideceğiz. Dramatik bir sonu var. Sanırım ocak ayında başlarım ona.

Klibinizin yayınını neden ertelediniz bu arada?
- Şehitlerden dolayı erteledim. İnsanların hüznünü paylaştığım için yaptım bunu. Oradaki gençler benim arkadaşım da olabilirdi, kardeşim de.

Haberin Devamı

Narçın’ın sevgilisi

Oyundaki rolünüzü öğrenebilir miyiz?
Ebru Karaman: Nigar’ın öz kızı Bedide’yi oynuyorum. Nigar onu çok fazla ortalığa çıkarıyor, onu yem olarak kullanıyor. Bediye, Narçın’la aşk yaşıyor.

Siz tiyatroya ne zaman başladınız?
- 10 yıldır tiyatro camiasındayım ama daha önce oynamıyordum. Eşimle birlikte özel bir tiyatronun organizatörlüğünü ve müdürlüğünü yapıyordum. Birlikte karar verdik tiyatro kurmaya. Daha sonra “Ben de oynayabilirim” dedim ve çocuk oyunlarında rol almaya başladım. Şimdi de “Kanlı Nigar”dayım. Tiyatro, bana çok büyülü geliyor. İşin mutfağını çok gördüm, bu da benim için büyük bir güvendi.

“Kanlı Nigar”da yer almak size neler hissettiriyor?
- Bu benim dördüncü oyunum. Güzel ve sıcak bir ortamdayım. Benim için özel olansa Soner Arıca ile çalışmak...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!