Naomi, Castro’nun peşinde

Güncelleme Tarihi:

Naomi, Castro’nun peşinde
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2007 00:00

İngiliz GQ Dergisi için geçen ay Venezüella lideri Chavez ile konuşan ünlü manken Naomi Campbell, bu kez aylardır hasta olan Küba’nın efsanevi lideri Fidel Castro’nun peşine düştü. Küba’da rafineri açılışına katılan Naomi, Karayipler Petrol zirvesinin de yıldızı oldu.

KÜBA’daki Cienfuegos rafinerisi ve tesislerinde önceki gün açılışı yapılan 4. Karayipler Petrol zirvesine, Jamaika kökenli İngiliz top model Naomi Campbell damgasını vurdu.

Küba lideri Fidel Castro’nun (81) görevi devrettiği kardeşi Raul Castro ile Venezüella Devlet Başkanı Hugo Chavez’in açılışını yaptığı zirve dolayısıyla Küba’da bulunan Campbell, Cienfuegos rafinerisinin bitişiğine Chavez’in katkısıyla petrol işçileri için yaptırılan 60 prefabrike evi ziyaret etti. Zirvenin sürpriz konuğu manken, Küba’nın dış ilişkilerden sorumlu Bakanı Alejandro Gonzalez ile birlikte 3 ayda yaptırılan evleri gezdi ve evleri çok güzel bulduğunu söyledi. 9 yıl önce, 1998’de Fidel Castro ile Devrim Sarayı’nda görüşen manken Naomi Campbell, Castro’nun çok zeki ve dünyadaki herkes için bir esin kaynağı olduğunu söylemiş, "Castro ile görüşme hayalim gerçek oldu" diye konuşmuştu. Geçen GQ Dergisi için Chavez ile konuşan Naomi’nin Castro ile röportaj yapabilmek için Küba’da olduğu bildirildi. Naomi’nin çok yakında Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile de görüşmeye niyetlendiği belirtildi.

Rafinerinin yenilenmesi, "Venezüella, Küba’nın hamiliğini Rusya’dan devraldı" diye nitelendirildi. Cienfuegos rafinerisi, Sovyetler Birliği’nin çökmesinden sonra atıl kalmış ve çok eskidiği için de "dinozor" adı takılmıştı. Fidel Castro ile Hugo Chavez, 2005 yılında rafinerinin yenilendikten sonra hizmete açılması için PDV-CUPET S.A. şirketini kurmuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!