Nanköre diz çökmeyiz

Güncelleme Tarihi:

Nanköre diz çökmeyiz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2013 01:09

Başbakan Tayyip Erdoğan, “Bütün kirli ilişkiler, nankörlükler, ahde vefasızlar, kanunsuzluk, çirkin oyunlar, tehditler bugüne kadar sandıktan döndü. 30 Mart’ta da inşallah dönecek. Meclis’in içinden çıkmış hükümete kimse diz çöktüremedi, bundan sonra da çöktüremeyecek” dedi. Trakya turunun son gününde Edirne Selimiye Meydanı, Uzunköprü ve Keşan’da vatandaşlara seslenen Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

1’İNCİ MURAT’TAN GAZİ MUSTAFA KEMAL’E

“Bize korkmak millet olarak yakışmaz. 1’inci Murat korksaydı Edirne’yi fethedemezdi. Edirneli Fatih Sultan Mehmet korksaydı İstanbul’u fethedemezdi. Eğer Şükrü Paşa korksaydı Edirne’yi kahramanca savunamazdı. Mehmetçik korksaydı yanı başımızda tarihin en büyük destanını yazamazdı. Gazi Mustafa Kemal korksaydı Samsun’a çıkamaz, Milli Mücadele’nin kıvılcımını yakamazdı. Merhum Menderes, Özal korksaydı bu ülkeye bu kadar eser, hizmet kazandıramaz, demokrasiye bu kadar güç katamazlardı. Bizler de korkmuyoruz ve korkmayacağız. Başbakanlar, bakanlar, milletvekilleri, idareciler olarak korkmayacağız. Millet, vatandaş olarak korkmayacağız. Ecdadımız gibi, tarihimiz gibi cesur olacak, büyük hedefler belirleyecek, bu büyük hedeflere emin adımlarla yürüyeceğiz.

Haberin Devamı

Türkiye’de karar, söz milletindir, yetki milletindir. Türkiye’nin istikametini sadece millet çizer. Millet ne derse o olur. Millet neyi arzu ederse, millet neyi isterse, millet nasıl bir istikamet talep ederse o yerine getirilir. Türkiye’de artık çetelerin dönemi sona ermiştir. Türkiye’de sermayenin, medyanın, karanlık örgütlerin, hükümet kurup hükümet devirme dönemi sona ermiştir. Bu ülkede Meclis’i artık sadece siz şekillendirir, hükümetleri artık sadece siz göreve getirir, siz görevden alabilirsiniz. Milli irade üzerinde Allah’tan başka hiçbir güç yoktur.

30 Mart seçimlerine sadece 3.5 ay kaldı. Her seçim öncesinde Türkiye’de uygulanmak istenen kirli senaryolar, bugünlerde yeniden devreye girmeye başladı. Her seçim öncesinde oluşturulmak istenen kaos ve kargaşa ortamı bugünlerde yeniden sahne alma niyetini belli etti. Her seçim öncesinde milletin, milli iradenin, özgür iradenin üzerine ipotek koyma girişimi bugünlerde yeniden harekete geçti. 11 yılda 3 genel seçim, 2 mahalli seçime, 2 halk oylamasına girdik. Herbirinin öncesinde işte bu bayat senaryolar, bu çirkin oyunlar uygulanmak istendi. Allah’a hamdolsun milletim 7 seçimde de prim vermedi, bundan sonra da vermeyecek.

Onların bir tuzağı varsa, hiç merak etmesinler milletin de bir tuzağı var. Eğer onların bir hesabı varsa, hiç merak etmesinler Allah’ın da bir hesabı var. Bütün kirli ittifaklar milletin hesabı karşısında bugüne kadar darmadağın oldu, bundan sonra da darmadağın olacak. Bütün kirli ilişkiler, nankörlükler, ahde vefasızlar, kanunsuzluk, çirkin oyunlar, tehditler bugüne kadar sandıktan döndü. 30 Mart’ta bir kez daha inşallah sandıktan dönecek. Milletin Meclisi’ne, o Meclis’in içinden çıkmış hükümete kimse bugüne kadar hiç kimse diz çöktüremedi, bundan sonra da hiç kimse diz çöktüremeyecek. Bu ülkede sermayenin değil, manşetlerin değil, çetelerin değil, artık sadece milletin dediği, milletin arzusu olacak.

Haberin Devamı

BU CHP EDİRNE’DE 150 CAMİYİ YIKTI, YERLERİNİ SATTI

100 yıl önce Balkan Savaşları’nda Osmanlı, Edirne’yi düşman işgalinden kurtarmak için ilerlerken birileri ne diyordu. ‘Edirne’ye Enver gireceğine Bulgar girsin’ diyorlardı. 100 yıl önce bu densizliği yapanlar işte bugün de aynısını yapıyorlar. Bu CHP zihniyeti değil mi camileri yıkıp satanlar? Bu CHP Edirne’de 150 camiyi yıkıp yerini sattı. Bu eşsiz camileri biz restore ediyoruz. Bu eserlere sahip çıkarsak herkes gelir. Milyonlarca turist bunlar için Edirne’ye gelir. ”

AĞLAYAN KADINA GÖNDERDİ

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan’ın Edirne’de toplu açılış törenine giden bir kadın, ağlayarak derdini anlatmaya çalıştı. Başbakan’ın işaretiyle Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bariyerleri geçerek kadının yanına gitti. Rize’nin Büyükçiftlik köyünden olduğunu söyleyen Rivayet Şanlı, Edirne’de kabul edilmediklerini ileri sürerek “Kızıma bir market bile iş vermedi. Kızım Trakya Üniversitesi’nde okudu. Yardım istemiyorum iş istiyorum. Evladımı kurtarsın” dedi. Müezzinoğlu, daha sonra Erdoğan’ı buradan dinledi. Öte yandan, eski bakanlardan Kemal Unakıtan da eşiyle birlikte törene gitti. Başbakan Erdoğan konuşurken cami minarelerine keskin nişancılar çıkması ise dikkat çekti. CİHAN

Haberin Devamı

AF YOK BİTİREN BİTİRİR

BAŞBAKAN Erdoğan’ın Selimiye Meydanı’nda yaptığı konuşma sırasında 2 kadın, genel öğrenci affı istedikleri yönünde bağırdı. Kadınlara dönen Erdoğan, bundan sonra sınırsız bir af çıkarılmasının söz konusu olmadığını belirterek, “Kardeşim sınırsız af yok. Af getirdik, aftan gelenler üniversiteleri terör alanına çevirdi. Bundan sonra buna müsaade etmeyeceğiz. 6 yılda bitiren bitirir. Öyle 7 yılda 10 yıl sınırsız olur mu? Bitirmeyen kusura bakmasın” dedi. 2 kişinin bu kez üniversitelerden harç alındığı yönündeki sözleri üzerine ise Erdoğan, “Harç dediler harç kalktı. Harcın kalkmasını isteyen malum çevreler terörist gibi hareket ediyor. Devlet üniversitelerinde harç alınmıyor. Hangi üniversitede alınırsa bize söyleyin, biz gereğini yaparız. Lütfen dürüst olalım, hiçbir üniversitede harç alınmıyor” diye konuştu. Tepkilerini sürdürmeye devam eden 2 kadın, daha sonra gözaltına alındı.

Haberin Devamı

TÜRKİSTAN’A KAMUFLAJ

BAŞBAKAN Erdoğan’ın Keşan’da miting yapacağı alandaki billboard’lara MHP Keşan İlçe Teşkilatı tarafından asılan ‘Sayın Başbakan TÜRKİSTAN’A Hoş Geldiniz’ afişleri, AK Partililer tarafından kamyon ve Atatürk posterleriyle kapatıldı. AK Parti Keşan İlçe Teşkilatı önceki gece Başbakan Erdoğan’ın Cumhuriyet Meydanı’nda yapacağı toplu açılış töreni için alanı parti flamalarıyla donattı. AK Parti teşkilatı CHP ve MHP afişleri görünmesin diye de önlemler aldı.

ASTILAR ALINDILAR

EDİRNELİ işadamları ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle dün sabah kahvaltıda biraraya gelen Başbakan Erdoğan, daha sonra partisinin Edirne Belediye Başkan adayı Ahmet Gülşen’i konuklara tanıttı. Başkan adayı Gülşen, Erdoğan’a ok ve yay armağan etti. Bu arada bir inşaatın çatısına izinsiz ‘Bu topraklarda Mustafa Kemaller yenilmez’ ve ‘Tayyip Kim ki!’ yazılı pankartlar asan Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi 10 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

SAÇ SAÇA BAŞ BAŞA YER KAVGASI

BAŞBAKAN Erdoğan, Uzunköprü’ye gelmeden önce miting alanında önde yer almak isteyen kadınlar arasında tartışma çıktı. Tartışma kısa süre sonra saç saça baş başa kavgaya dönüştü. Kadınların kavgası araya girenler tarafından durduruldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!