"Nam-ı diğer aşk"

Güncelleme Tarihi:

Nam-ı diğer aşk
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2009 14:06

Sabancı Holding’in katkılarıyla gerçekleştirilecek, Osmanlı Döneminde Venedik ve İstanbul; Nam-ı Diğer Aşk başlıklı sergi 19 Kasım 2009 - 28 Şubat 2010 tarihleri arasında S.Ü. Sakıp Sabancı Müzesi’nde (SSM) sanatseverlerle buluşacak.

Haberin Devamı

İstanbul 2010 Kültür Başkenti’nin ilk etkinliği olarak gerçekleştirilecek sergiyle, 15. yüzyıldan 20. yüzyıla uzanan dönemde, iki kent arasındaki karşılıklı etkileşimin ve tarihsel birlikteliğin anlatılması amaçlanıyor.

Sergide Venedik müzeleri koleksiyonlarından seçilen eserlerle Topkapı Sarayı Müzesi, Türk ve İslam Eserleri Müzesi, Pera Müzesi ve Yapı Kredi Vedat Nedim Tör Müzesi’nden seçilen eserler yer alıyor. Türkiye’deki müzelerden gelen ve ortak bir geçmişi temsil eden eserler; yoğun tarihi, sosyal ve ticari ilişkiler döneminin İstanbul cephesinde yaşananların tanıkları olarak, Venedik’ten gelen eserlere eşlik ediyor. Böylece sergi, iki şehir arasındaki yakın diplomatik, askeri, ticari ve sanatsal ilişkileri, karşılıklı etkileşim ve iç içe geçmişliği gözler önüne seriyor.

Haberin Devamı

Serginin küratörlüğünü, SSM Müdürü Dr. Nazan Ölçer, Musei Civici Veneziani Direktörü Prof. Giandomenico Romanelli, Ca’Foscari Üniversitesi’nden Prof. Giampiero Bellingeri ve Museo Correr’den Dr. Camillo Tonini üstleniyor. Önceki sergilerde olduğu gibi “Osmanlı Döneminde Venedik ve İstanbul; Nam-ı Diğer Aşk” sergisine de, komşu günü etkinliği, galeri sohbetleri, konferanslar ve çocuk eğitim programları eşlik ediyor.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!