Nallıhan'da 20 hektarlık çam ormanı yandı

Güncelleme Tarihi:

Nallıhanda 20 hektarlık çam ormanı yandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2017 11:27

Nallıhan'da 20 hektarlık çam ormanı yandı

Haberin Devamı

Kemal ÇELEN/NALLIHAN(Ankara), (DHA)- ANKARA'nın Nallıhan ilçesine bağlı Kadıköy, Argutça ve Çulhalar mahallesi arasında kalan ormanlık alanda dün saat 16.30 sıralarında çıkan yangın, bu sabah 09.00 sıralarında kontrol altına alındı. Gece 24.00 sıralarında durdurulan söndürme çalışmalarına sabah saatlerinde yeniden başlanırken, 09.00 sıralarında kontrol altına alınan yangın sonucu 20 hektarlık ormanlık alanda bulunan çamlarla  yer yer meyve ağaçları yandı.
Henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangına, yangın söndürme helikopteriyle karadan arazözler müdahalede bulundu. Rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangın, arazi yapısının da sarp ve kayalık olması nedeniyle gece kontrol altına alınamadı. Ssöndürme çalışmalarına 2 uçak, 7 helikopter katıldı. 1740 rakımlı kayalık ve dik olan ormanlık bölgede çıkan yangın, Kadıköy Mahallesindeki ağıldan başlayıp, 3 kilometre mesafedeki Sarıcakaya mevkiine sıçradı. Yangın söndürme çalışmasına Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden dozer,  greyder ve arazözlerden oluşan 13 araç yangın mahalline sevk edildi. Orman Genel Müdürlüğü'ne bağlı Ankara, Beypazarı, Nallıhan, Ayaş Seben, Göynük ve Bolu'dan 40 arazö yangın bölgesine sevk edilerek söndürme çalışmalarına katıldı.
Dün akşam 16.30 sıralarında başlayan yangını söndürme çalışmalarına gece 24.00'te ara verildi.  Bu sabah 07.30'da tekrar yangın söndürme çalışmalarına devam edilirken, 09.00 sıralarında kontrol altına alınıp, söndürülürken, soğutma çalışmalarına başlandı. Yangında 20 hektarlık çam ormanı yanarken, bir eşeğin de telef olduğu öğrenildi.
Çıkan orman yangınını kuleden görüp, haber verildiğini belirten Arkutça Mahallesi MuhtarıYusuf Parlak, "Çıkan yangın, mahallemizin üstündeki tepeye kadar geldi. İki helikopter de yangın  söndürme çalışmalarına katıldı. Hava kararınca onlar da bıraktı. Büyükşehir'e ait su tankerleri su taşırken, arözler de söndürme çalışmasını sürdürdüler" dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!