Naklen RTÜK uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Naklen RTÜK uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2007 00:00

RTÜK Başkanı, "Hakemleri arenanın içine atar gibi insanların önüne atmak ne kadar doğru? Kendisini savunamayanları eleştirirken, dikkat edin. Takınılan tutum ve kullanılan üslup sorunları arttırmaya yönelik" dedi.

Haberin Devamı

TELEVİZYONLARDA bir ilk yaşandı... RTÜK Başkanı Zahid Akman, SHOW TV'de yayınlanan 6 PAS adlı spor programına bağlanarak yorumcu Ahmet Çakar'ı üslubundan dolayı uyardı.

Akman telefonla bağlandığı canlı yayında, "Yapılan programın söylenen sözlerin programla ilgili konuya katkı sağlama zorunluluğu var. Bu programa katılamayan, kendini savunamayan kişilerin en azından burada olma zorunluluğu mevcuttur. Hakemlerle ilgili sözler, bir yayıncı gözüyle, RTÜK Başkanı sıfatıyla değerlendirme yapıldığında ilgili sözlerin hakemlere büyük haksızlık olduğunu görüyorum.

Hukuki duruma girer

RTÜK uzmanlarımız elbette bunun gereğini yapacaktır.
Size bağlanma ihtiyacı hissettim, çünkü program içinde görülen o ki takınılan tutum ve kullanılan üslup sorunları arttırmaya yönelik. Elbette hakemler yanlış yapacaklar, bunların gündeme getirilmesi ve aşağılanması, onları başlarını yerden kaldıramayacak yere getirilmesi çok yanlış. Kararlarına katılmasak da hakemlerin kararlarına saygı duymak gerekir. Hakemleri mafya, maç satan gibi sıfatlarla itham etmek hukuki duruma girer" dedi.

İdari yol açık

Uyarılarını sürdüren Akman şöyle devam etti: "Hakemleri arenanın içine atar gibi insanların önüne atmak ne kadar doğru. Biz RTÜK olarak 9 kişi bir araya gelip kararlar alıyoruz. Fakat tüm kararlarımız için idari yol açıktır. Bazen kararlarımız mahkemeden dönüyor."

RTÜK Başkanı son olarak şöyle bir uyarıda bulundu: "Kendisini savunamayan insanları eleştirirken dikkat edin! Dayanamadım programa bağlandım."

Korkuyorum arkadaşlar

Eleştirilen Çakar ise, "Ben yorum yapmazsam dayanamam. Halk bunu istiyor ve bekliyor. Sayın Akman ile tartışacak halim yok, çok kibar bir şekilde bir devlet adamı olarak bağlandı ve konuştu. Ama şimdi ben hangi yorumun suç olup olmadığını bilmeliyim, bilsem ona göre konuşurum. Korkuyorum arkadaşlar Ne RTÜK ile ne de devletle problem yaşamak istemem. Kanalın da başını belaya sokmak istemem" dedi.

İSTİFA ETMELİDİR

ABDULLAH EGELİ

(TELİF HAKLARI UZMANI AVUKAT)

"Bu bir ihsas-ı reydir. (Oyunu belli etme) RTÜK Başkanı bu davranışıyla tarafsızlığını kaybetmiştir. Derhal istifa etmelidir. Bundan sonra televizyonlar ve televizyon yayıncıları güven altında değildir."

YÜCEL YURDAKURBAN

Haberin Devamı

(EMEKLİ BASIN MAHKEMESİ HAKİMİ)

"Hiç yapılmayan bir şey. Disiplinsiz bir hareket. Üzerine düşmeyen bir şey. Benzetme yapmak gerekirse, misafirin karşısına çorapsız çıkmak gibi bir şey. Alaturka yani"

TURGUT KAZAN

(AVUKAT)

"Kadrolaşma denilen şey, sonuçları kendiliğinden doğurur. O yere adamınızı getirme ihtiyacı duyduğunuzda, yeterlilik ikinci planda kalır. Karar veren, bir yerde başkan olan biri için son derece yanlış bir yaklaşım."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!