Nail Olpak: Artık tek gecede döviz kurunun 3'e katlandığı ülke değiliz

Güncelleme Tarihi:

Nail Olpak: Artık tek gecede döviz kurunun 3e katlandığı ülke değiliz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2016 18:25

Nail Olpak: Artık tek gecede döviz kurunun 3'e katlandığı ülke değiliz

Haberin Devamı

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - MÜSTAKİL Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Nail Olpak, "Artık tek gecede döviz kurunun 3'e katlandığı 3 haneli enflasyonların yaşandığı bir ülke değiliz. Bugün anayasa krizinde doların 2 kattan daha fazla fırladığı bir Türkiye'den hain FETÖ darbe girişimine rağmen doların kendi seyrinde devam ettiği bir Türkiye'ye gelmiş durumdayız" dedi.
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) tarafından MÜSİAD Başkanı Nail Olpak'a 'fahri doktora' payesi verildi. MAKÜ Konferans ve Sergi Salonu'nda düzenlenen törene Vali Şerif Yılmaz, Ak Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Belediye Başkanı CHP'li Ali Orkun Ercengiz, Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz ve akademisyenlerle işadamları katıldı.
MAKÜ Rektörü Adem Korkmaz, Nail Olpak'a 'fabri doktora' payesi verilmesi kararını MAKÜ Senatosu'nun oybirliğiyle aldığını söyledi. Nail Olpak'ın hayat hikayesinin anlatıldığı film gösterimi yapılan törende MAKÜ'lü akademisyenlerden oluşan grup türkü seslendirdi.
Törende konuşan Nail Olpak, 'fahri doktora' payesi almasının gurur verici olduğunu belirtirken, bunu MÜSİAD ailesi adına aldığını aktardı. Türkiye'nin kabuk değiştirme sürecinde olduğunu ve önünde çözülmesi gereken birçok mesele olduğunu anlatan Nail Olpak, "Bugün sağlam bir irade ile birçok kriz ve darbeye dayanıklı bir ülke oluşturduk. Öyleyse israf etmeden bu kaynağımızı iyi kullanmamız gerekiyor" dedi.
2001 yılı rakamlarına bakıldığında ülkenin sadece faiz giderinin toplanan vergilerin yüzde 103'üne karşılık geldiğini ve bunun 41 milyar lira olduğunu kaydeden Nail Olpak, şöyle dedi:
"Yani vergilerinizin tümünü faize ödeyeceksiniz yetmeyecek sadece faiz için 3 puan da borçlanacaksınız. Doğrusu ben işadamı olarak böyle bir işletmem olsun istemem. Çünkü böyle bir işletmeye batmış bile diyemeyiz. Batırılmış ve etrafını da batırmış bir işletmedir. Gelin 2015 rakamlarını değerlendirelim. Kamunun toplam faiz gideri toplam vergi gelirlerinin yüzde 13'ü kadar ve 53 milyar lira. Peki 2001 oranları ile biz faiz gideri ödeseydik, akla ziyan bir rakam 420 milyar lira ödeyecektik. 53 milyar yerine 420 milyar lira kamu faiz gideri ödeyecektik. Aradaki fark 367 milyar lira. Bu rakam neye karşılık geliyor. Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve 100 kilometrelik çevre yollarının toplam yap- işlet- devret ihale bedeli 2.5 milyar dolar, geçen yılın kurlarıyla 7 milyar lira. Bizim her yıl cebimizde kalan ilave kamu faizi parasıyla 52 tane Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve çevre yolu yapmamız mümkün. Çarpın onla, çarpın yirmiyle gerçekten akla ziyan rakamlar ortaya çıkıyor. Bu para birilerinin cebine gitmeyip milletin cebinde kaldığı için kavgalar çıkıyor."
Bütün sorunlara rağmen Türkiye'nin zincirlerinden kurtulup ekonomik özgürlüğünü daha fazla kazanma yolunda ilerlediği görüşünü savunan Olpak, "Artık tek gecede döviz kurunun 3'e katlandığı 3 haneli enflasyonların yaşandığı bir ülkede değiliz. Bugün anayasa krizinde doların 2 kattan daha fazla fırladığı bir Türkiye'den hain FETÖ darbe girişimine rağmen doların kendi seyrinde devam ettiği bir Türkiye'ye gelmiş durumdayız" dedi.
MÜSİAD Başkanı Nail Olpak konuşmasının ardından MAKÜ Rektörü Adem Korkmaz tarafından Fahri Doktora Payesi verildi ve akademik kıyafet giydirildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!