Nadire Hanım'dan tık yok!

BAYAN Nadire Mater, bir yabancı kuruluştan trink para 59 bin dolar alıyor ve PKK ile yapılan mücadeleye katılan askerlerimizi konuşturuyor!

Terhis olmuş askerler, vatan görevi döneminde PKK ile zorla savaşmışlar, açlık ve sefalet çekmişler, tahtakuruları ile boğuşmuşlar, perişan olmuşlar!

Bayan Mater bir yabancı kuruluştan 59 bin doları nasıl almış? Bu sorunun yanıtı yok. Kitabın önsözünde ‘‘MacArthur Vakfı'nın sağladığı destek olmasaydı bu çalışmayı gerçekleştiremezdim’’ diyor. Ancak aldığı dolarlardan hiç söz etmiyor.

Bu nasıl iştir sevgili okuyucularım, siz bir kitap hazırlayacaksınız, bu kitapta ismi cismi belli olmayan, saklanan, gizlenen birilerini güya konuşturup Türk ordusuna çamur atacaksınız, PKK'yı yücelteceksiniz ve bir yabancı vakıf, size para peşin kırmızı meşin 59 bin doları bu iş için önceden verecek! Olacak şey midir bu?

Sonra kitabın yazarı yargılanırken Türkiye ve dünyadan bir sürü yabancı entel-liboş mahkemeye gelip izleyecek, ‘‘fikir özgürlüğü’’ nasihatları verecek!

Türkiye üzerinde nasıl oyunlar oynandığının küçük bir parçası, işte belgesiyle birlikte bu 59 bin doların içinde! Al siparişi Amerika'dan, koy cebine parayı, yaz kitabı!

***

Kitabı dün bir kez daha okudum. Çelişkilerle dolu. Solcu Bayan Nadire önsözde şöyle diyor:

‘‘Bu kitabın elinize kadar ulaşmasına kadar geçen her anında Ertuğrul Kürkçü yanımda olmasaydı, bu çalışma olmazdı.’’

Demek ki Ertuğrul her an yanındaymış. Fakat birkaç sayfa sonra ‘‘Görüşmeleri yalnız yaptım’’ diyor! Hangi ifadesi doğru? Hangi söylediğine inanalım?

Geçmişin eli silahlı solcusu Ertuğrul Kürkçü'nün kim olduğunu ve arkadaşları baskında ölürken samanlıkta nasıl teslim olduğunu, 12 Mart 1971 dönemini yaşayanlara sorabilirsiniz.

Kitaba dün bir kez daha baktım. Konuştuğunu iddia ettiği askerlerden birinin bile ismi, kimliği yok! İsimsiz kişileri istediğin gibi konuştur, anlattır! Ya da onların ağzından (!) kendin yaz, 59 bin doları cebe at!

Bayan hızlı solcunun bizim gazetede dün çıkan sözlerini okudunuz. Para aldığı vakıf Amerika'da değilmiş, merkezi İsviçre'de imiş! Parayı Amerika'dan aldı ve MacArthur Vakfı'nın bütün yönetimi CIA ile bağlantılı.

***

Şimdi bir parantez açıp başka bir konuya geçelim. Nadire Mater-Ertuğrul Kürkçü işbirliği sadece 59 bin dolarlık ‘‘Mehmedin Kitabı’’nda değil, başka alanlarda da sürüyor. İşin içinde ayrıca bizim meşhur ‘‘insan hakları’’ takımı da var!

Bu ikili BIA isimli bir internet sitesi kurdular... Ve Türkiye'ye beş kuruş koklatmayan Avrupa Birliği, bunlara tam 770 bin euro (yaklaşık 670 bin dolar-800 milyar lira) para verdi. Sitede Türkiye'den bazı yerel haberler yer alıyor. Ama bugüne kadar bir araştırma, yolsuzluk, atlatma habere rastlamak mümkün olmadı! Bu kadar para nereye harcanıyor?

Yabancılara parayla iş yapmanın, para peşin kırmızı meşin kitap hazırlamanın tadına varan eski solcular, görevlerini iyi yapıyor! İlkeler, inançlar falan geçmişte kalmış.

***

Şimdi yine, PKK reklamı yapılan 59 bin dolarlık kitaba dönelim. Bir asker anlatıyor!

‘‘Eşsiz doğa, bol içki. Uyuşturucu bile var. Hatta doktorlar, bağımlılara hap veriyor. PKK'lılar uyuşturucu kullanmıyor.’’

Yani o dağlarda kavga veren Türk askeri içkici, uyuşturucu bağımlısı!

Bir başka bölüm:

‘‘Tek bir merminin fiyatı 700 dolardı. Bir seferde boş yere 20 mermi sallanırdı. O mermiler yükselen enflasyon ve artan zayiat olarak geri dönerdi.’’

Bayan Nadire fevkalade yurtsever! Mermilerde dolar hesabı yapıyor, enflasyon artışından söz ediyor ama kendisi dolar ve euro ile çalışıyor!

***

Sevgili okuyucularım, dün bu hanıma burada birkaç soru sormuştum. Herhangi bir yanıt veremedi. Ama bu iş ciddi.

Konuyu bir kez ele aldık, sürdüreceğiz. İyi bilsinler, sustukça batacaklar.

Cila biraz kazındığında ortaya neler çıktığını, PKK propagandasının kimler eliyle ve kaç dolara yaptırıldığını görüyorsunuz.

Kitabın, bizim gazetecilik deyimiyle ‘‘asparagas’’ olduğu kuşkuları da yoğunlaşıyor.

Kendisine yarın da bazı net ve somut sorular soracağım ve yanıt bekleyeceğim.

Sonrasına hep birlikte bakacağız!

AÇIKLAMA

İçel Tabip Odası Yönetim Bakanı Opr. Dr. Nihat Kuruloğlu'ndan gelen açıklama:

‘‘Köşe yazılarınız dikkatle incelenmiş olup, Oda Yönetim Kurulu 20 Temmuz 2001 günü olağanüstü toplanarak (düzmece türban raporları veren) Dr. Bahadırhan Karakoç, Dr. Abdurrahman Sevgili ve Dr. Lütfi Yalçın hakkında soruşturma açılmasına oybirliği ile karar vermiştir.

Konuyla ilgili duyarlığınızı önemsiyor ve gönülden katılıyoruz. Soruşturma bitiminde Onur Kurulumuz tarafından verilen karar basına ve tarafınıza iletilecektir. Saygılarımızla arz ederiz.’’

Yazarın Tüm Yazıları