Nadal'ı devirdi şampiyon oldu

Güncelleme Tarihi:

Nadalı devirdi şampiyon oldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2011 09:55

Yaklaşık 3.5 saat süren müthiş maçta Novak Djokovic, Rafael Nadal'ı 2-1 yenerek Miami Açık Tenis Turnuvası'nda şampiyon oldu.

Haberin Devamı

KUPA NOVAK DJOKOVIC'İN - FOTO GALERİ

Miami'de düzenlenen Sony Ericcson Açık Tenis Turnuvası'nın finalinde dünyanın bir numaralı ismi Rafael Nadal ile 2 numaralı raketi Novak Djokovic karşı karşıya geldi. Büyük bir çekişmeye sahne olan maçı 2-1 Djokovic kazandı ve şampiyon oldu. Sırp raket böylece üst üste 3 büyük turnuva kazanırken, galibiyet serisini de 26 maça çıkardı.

Maça Rafael Nadal çok iyi başladı, rakibine büyük üstünlük sağlayan İspanyol raket üst üste 2 servis kırarak 4-1 öne geçti. Ancak Djokovic pes etmedi sette durumu 5-4'e kadar getirse de, seti 6-4 kaybetmekten kurtulamadı.

İkinci sette ise tam bir Djokovic fırtınası vardı. Kendi servis oyunlarını rahat kazanan Sırp raket, rakibinin servislerinde özellikle backhandleriyle çok iyi sayılar aldı. Rakibinin 1 servisini kırmayı başaran Djokovic, seti 6-3 alarak bu maçı ne kadar kazanmak istediğini gösterdi.

Haberin Devamı

Son sette ise müthiş bir çekişme vardı, iki tenisçi de bırakın servis kırmayı, servis kırma şansı bile yakalayamadı. Tie-breakte daha iyi bir oyun sergileyen Djokovic seti 7-6 ve maçı da 2-1 kazanmayı başardı.

Yaklaşık 3.5 saat süren maçta Djokovic belki de hayatının en iyi tenisini oynadı. Nadal'a karşı müthiş özgüvenli oynayan Sırp raket, 1-0 geriye düşmesine rağmen maçtan 2-1 galip ayrılmayı başardı. Sırp raket bu galibiyetle rakibine 735 puan daha yaklaştı. Rafael Nadal ise yine mücadeleci yapısını ortaya koyarken, kendisine yakışmayan şekilde yaptığı basit hatalar yüzünden maçtan yenik ayrılmak zorunda kaldı.

Djokovic, "İlk setin sonlarına doğru ritmimi buldum. İkinci sette iyiydim, son sette ise özellikle servislerde başarılıydım. Dünyanın bir numarasını final setinde tie-break sonunda yenmek inanılmaz bir duygu" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!