Naci Topçuoğlu, mezarı başında anıldı

Güncelleme Tarihi:

Naci Topçuoğlu, mezarı başında anıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2017 13:05

Naci Topçuoğlu, mezarı başında anıldı

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP Sanayi Odası kurucu Meclis Başkanı, sanayici ve iş adamı merhum Naci Topçuoğlu, vefatının 9'uncu yılında mezarı başında dualarla anıldı.

Gaziantep Sanayi Odası'nın 1989-1998 yılları arasında Meclis Başkanlığı görevini yürüten sanayici merhum Naci Topçuoğlu’nun Asri Mezarlıktaki anma törenine; GSO Meclis Başkanı ve Gülsan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Topçuoğlu, GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Topçuoğlu Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Ali Topçuoğlu, Kaşmir Halı yönetim Kurulu Başkanı Vedat Topçuoğlu, çocukları Naci, Gülden ve Fulden ile eşi Necla Topçuoğlu ve çok sayıda sanayici ve iş adamı katıldı. Okunan duaların ardından kısa bir konuşma yapan Mustafa Topçuoğlu, merhum Naci Topcuoğlu'nun kendileri için örnek bir insan olduğunu ve yaşamı boyunca sadece sanayi alanında değil birçok alanda örnek bir kişilik sergilediğini ifade ederek, törene katılanlara teşekkür etti.

1941 yılında Kilis'te doğan Naci Topçuoğlu, ilköğretimini Kilis'te tamamladıktan sonra merhum babası Mustafa Topçuoğlu ile Gaziantep'e geldi. Orta öğrenimini yaptıktan sonra, Gaziantep Ticaret Lisesi'ni ardından Ankara Ticari İlimler Akademisi İşletme Fakültesini bitirdi. Van'da yedek subay olarak vatani görevini yaptıktan sonra 1967 yılında abisi Ali Topçuoğlu ile birlikte Topçuoğlu otomotivi kurdu. 1976 yılında Başpınar Organize Sanayi Bölgesi'nde 3 bin metrekarelik alanda 40 işçisiyle birlikte sanayiciliğe başladı. 1979 yılında Gülsan Sentetik Dokuma Sanayi ve Ticaret A.Ş.’yi kurdu. Kuruluşundan itibaren, Gülsan Holding bünyesinde bulunan, Gülsan Sentetik, Gül Enerji, Kaşmir Halı, Gülteks ve Gülpa A.Ş. Şirketlerinin Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptı.

Gaziantepli sanayicilerin en önemli sorunları arasında yer alan kalifiye insan iş gücü sorununun çözümü içinde büyük gayretler gösteren merhum Naci Topçuoğlu bu gün kendi adıyla anılan GAÜN Naci Topçuoğlu Meslek Yüksek Okulu’nun temelini dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte attı. Bugün binlerce öğrencinin geleceğine yön veren Naci Topçuoğlu Meslek Yüksek Okulu alanında Türkiye’de örnek bir okul haline geldi. Naci Topçuoğlu geçirdiği kalp krizi sonucunda 11 Mayıs 2008 yılında vefat etti.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!