N7

FUTBOLUN temel bir kuralı var. Her maçın her anını ciddiye alacaksın. İşini ciddi yapacaksın.. İdmanlarda ciddi olacaksın.. Skor 2-0 lehine olabilir.

Haberin Devamı

Beklemediğin kadar kolay goller bulabilirsin. Ama her ne olursa olsun bencilliğin değil paylaşımcılığın öne çıkacak..
Gençlerbirliği gibi ana düşüncesi “mümkün olduğu kadar az gol yemek” olan bir takıma karşı ilk yarım saatte istediğini aldı Fenerbahçe. Rahat oynadı.
Ama çok önemli bir eksisi vardı yine.. Daha önceki maçlardaki pas hataları ve savunmadaki inanılmaz dağınıklık giderilmişti. Bu kez “bencillik”, “kendine oynama” hastalığı vardı. Niang savunmayı dağıttığı anda Alex ve Gökhan’a pas vermek yerine şut çekmeyi seçti. Gökhan üç kişinin arasına girip sıyrılıyor ama orta yapmak yerine topla kaleye girmeye çalışıyordu..
Niang, Drogba gibi
Kasımpaşa maçının yıldızı Dia basit oynamak yerine sürekli rakibin arkasına saklanıyor nadiren topla buluştuğu anlarda takım oyunu yerine bireyselliğe yelken açıyordu.. İlk goldeki güzel asistiyle öne çıkan Caner de kritik anlarda ve arkasında kimse yokken topla rakibin içinden geçmeye kalkıyordu..
Bu maç bu hataları kaldırabilir ama zorluk derecesi yüksek maçlarda “takım oyunu” oynamayan bir onbir çok zorlanır..
Maçın yıldızı Niang gol yollarındaki etkinliğinin yanı sıra Drogba’yı andıran ani hızlanışlarıyla da lige renk getirdi. Futbolcuların özgüveninin yerine gelmesine neden oldu gol vuruşlarıyla. Sezonun flaş ismi Q7’ye de mesaj gönderdi.
Gençlerbirliği’nin arkaya bırakmaya çalıştığı topları yerinde hamlelerle kesen Yobo da akıllı futboluyla aranan kan olduğunu gösterdi.

BEĞENDiM

Haberin Devamı

Kocaman’ın Kazım’a şans vermesini

BEĞENMEDiM

Maçın düşük temposunu

DİKKAT

Gol yollarındaki bireysel oyuna

Yazarın Tüm Yazıları