MYO öğrencilerinden askerlere moral mektubu

Güncelleme Tarihi:

MYO öğrencilerinden askerlere moral mektubu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2016 16:35

MYO öğrencilerinden askerlere moral mektubu

Haberin Devamı

Zeynep GÖRGÜLÜ/ŞEREFLİKOÇHİSAR(Ankara), (DHA)- AKSARAY Üniversitesi'ne bağlı Şereflikoçhisar Berat Cömertoğlu Meslek Yüksekokulu Yerel Yönetimler 2. sınıf öğrencileri, Topluma Hizmet Uygulamalı dersinde güneydoğuda bulunan askerlere ulaştırılmak üzere Diyarbakır, Tunceli, Siirt, Mardin, Şırnak, Kilis ve Hakkari İl Garnizon Komutanlığı'na moral mektubu gönderdiler.

Öğretim elemanı Abdullah Turan'ın koordinesinde hazırlanan mektuplarda öğrenciler duygularını kağıda aktarırken, birçok öğrenci şiir yazmayı tercih etti. Öğrenciler Deniz Baydiz, Ümit Karakancı, Ali Engüderoğlu, Özge Kıraç, Nazlı Bozkurt, Gürkan Çakar, Fatoş Macit, Fatma Batur, Güller Temizkan, Mehtap Bekil, Ümmügülsüm Umar, Songül Polat, Ayşe Hasırcı, Nazlı Çal, Aslı Karataş, Gülistan Bardakçı, Esma Şenkul, İsmail Erdoğan, Semüyye Köstek, Erkan Koçak, Ali Ünaler, Kemal Ellez, Gökhan Bozkurt, Fuat Öcal, Seda Bayazıt, Aziz Küllü, Salih Yılmaz, Merve Aydın, Ayşenur Usul, Özlem Gedik, Eyüp Yurtkan, Özgür Durmaz, Gurbet Diler, Emrah Eker, Yunus Yerelma, Emre Şirin, Ünal Aksoy, Salih Çamur, Mehmet Okumuş ve Serhat Karaca gönderdikleri mektuplar ile ülkemizin bölünmez bütünlüğünü koruyan Mehmetçiğe moral verdiler.

Okul öğrencilerinden Özlem Gedik, duygularını kaleme aldığı mektubunda, "Ey şehit oğlu şehit isteme benden makber, sana ağuşunu açmış duruyor Peygamber, diyerek başlamak istiyorum satırlarıma.

Mehmet Akif'in de dediği gibi şehit de olsan mezar değil peygamber kucağı senin yerin. Sessiz feryatta olsa da analar bacılar, eşler, çocuklar; ciğerimizi köz gibi yaksa da acılar bayrak inecekse, ezan dinecekse gitte gelme oğul diyen anaların evlatlarıyız biz. Sizler bu vatanın yiğitleri, Mehmetleri, hakanları, ana kuzularısınız. Sizler bizim için canını feda etmeye razı, vatan aşkıyla gönülleri yakan vatan evlatları… Doğunun pususu namertliği varsa bitmiyorsa hainliği bu milletin de hergün bin doğan askeri, direkte bayrağı, göğsünde imanı, dilinde Kuran'ı, minarede ezanı var. En başta her şeyin yaratıcısı Rabbim var. Mavi, bordo berelisi, çelik yeleklisi, bahriyelisi… Bitmeyecek, bitiremeyecekler. Bu millet kanı da gönlü de deli bir millet. Sahip olduğumuz kudret damarlarımızdaki asli kanda dolaşırken benim askerim, kalkıp ta dağdan şehre inmesini dahi beceremeyen etek giyen kancıklara, dağda uluyan itlere mi boyun eğecek sanıyorlar? Sadece sanmakla yetinirler.

Benim askerim, polisim koğuşunda yediği bir lokma ekmeği bölüşürken lazı, kürdü, çerkezi, dağdaki it mi bölecek bu vatanı? Şaşarım! Bu milletin dağlarda günlerce yatan askeri, operasyonlara gidip de gelemeyen yiğitleri var.

Sizler şunu iyi bilin ki; arkanızda her daim hayır duasını eksik etmeyen ana, baba, eş, kardeş var. Sizler Fetih duasındaki Elif gibi dimdik durun ayakta. İti ininde boğarken bilin ki sizin için dilini de yüreğini de duadan ayırmayanlar var. Askerim, polisimi doğuyu fethetsin diye fetihin gökten üzerinize rahmet gibi indiği mucize var. Çanakkale'yi geçilmeyen yapan, bu millet doğuyu verir mi etek giyen kancıklara? Egemenlik kayıtsız şartsız bu milletinken dağdaki ite kemik gerek. Kemiğini kemirirken indirmek gerek. Kürdistan kuracaklarmış. Kürdistan onların kabristanı olacak. Leşlerini toprak bile kabul etmeyecek.

Benim askerim, polisim bu vatanı vatan, milleti millet yapanım. Sizler şunu unutmayın ki güzel ülkemizin üzerinden bu kara bulutlar gidecek.

Bu günler de geçecek. Bu terör de bitecek, Allah'ımın izniyle. Umut etmekten, dua etmekten, inanmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Çünkü biz inanıyoruz. Rabbim neylerse güzel eyler. Rabbimin imtihanı bu yaşanılanlar. Zalimin zulmü olsa da, zalimin bile sahibi, Rabbim bize yeter.

Rabbim sizleri, bizlerin başından eksik etmesin. Rabbim vatansız, bayraksız, ezansız bırakmasın. Amin." diye yazdı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!