Muzzy savaşı

Güncelleme Tarihi:

Muzzy savaşı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2000 00:00

Haberin Devamı

Mustafa İzzet'i İngilizler istiyor Denizli, milli takım için bastırıyor...

İngiltere Premier Ligi'nde ‘‘Muzzy’’ lakabı ile fırtınalar koparan Kıbrıslı Türk futbolcu için iki ülke milli takımı yarışa girdi. İki taraf arasında kalan Mustafa İzzet, Türkiye'nin teklifine sıcak bakarken, ‘‘Denizli beni arayacak. Onunla konuştuktan sonra karar vereceğim’’ dedi.

İngilizler bastırıyor

Başta BBC televizyonu olmak üzere İngiliz basınının, ‘‘Acele etmezseniz Türkiye kapacak’’ diye İngiltere Teknik Direktörü Kevin Keegan'a uyarıda bulunduğu, Premier Lig'in yıldızlarından L.City'nin Kıbrıslı Türk futbolcu Mustafa İzzet'in Avrupa Şampiyonası'nda Türk Milli Takımı'nda oynayabilmesi için harekete geçildi.

Denizli ile konuşacak

Hafta sonu Almanya'dan dönecek olan Milli Takımlar Teknik Direktörü Mustafa Denizli'nin genç futbolcuyla yakından ilgilendiği ve ‘‘Muzzy’’ takma adıyla İngiliz futbolseverlerin gönlünde taht kuran Mustafa İzzet'i milli takıma alabilmek için önümüzdeki günlerde telefonla arayacağı öğrenildi.

çağırabilirler

‘‘Askerlik konusunu merak etmesin' diye mesaj gönderen Denizli'nin, Türk yöneticilere kırgın Kıbrıslı Türk futbolcuyu kazanmak istediği bildirildi. İngiltere Teknik Direktörü Kevin Keegan tarafından her an İngiliz Milli Takımı'na çağrılması beklenen Mustafa İzzet, Hürriyet'e yaptığı açıklamada şunları söyledi:

GURUR VERİR

‘‘Milli Takım Teknik Direktörü Mustafa Denizli'den müzdeki günlerde telefon bekliyorum. Hocayla konuşup iyice düşündükten sonra kararımı vereceğim. Şu anda düşünmem gereken Leicester maçları var. Ondan sonra sağlıklı karar verebilirim. Türkiye için oynamak benim için gurur vesilesi olur’’ dedi.

Askerlik korkuttu

1996 yılında İngiltere'de yapılan Avrupa Şampiyonası sırasında Türk vatandaşlığına müracaat eden Mustafa, başvurunun hemen ardından askere çağrılınca vazgeçmişti. Son dönemde bir çok kez ‘‘ayın futbolcusu’’ seçilen Mustafa İzzet'e, geçen hafta Liverpool 7 milyon sterlinlik transfer teklifinde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!