Müzik Kasabası rock’a doydu

Güncelleme Tarihi:

Müzik Kasabası rock’a doydu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2007 00:00

Rock’n Coke’un ilk günü sanatçıların ve festivalcilerin unutamayacağı anlarla dolu geçti.

Rock’n Coke İstanbul’da cuma gecesi Burn Sahnesi’ndeki, Yunanistan’ın yıldızı parlayan genç gruplarından Raining Pleasure ve Dirty Soundsystem konserlerinin ardından, festivalciler ikinci gün Üçnoktabir, Rumblefish, Neon, Kreş, Agentorange, Uffie&Feadz, Dj Mehdi, Erol Alkan, Style-ist, Aslı, Gripin, Badly Drawn Boy, Within Temptation, Teoman-Rashit, Chris Cornell ve The Smashing Pumpkin’i izleme fırsatı buldular.

Ana sahnedeki konserler, son albümü ile büyük bir çıkış yakalayan Aslı’nın performansıyla başladı. Aslı’nın hazırlattığı gelinlik şeklindeki kırmızı sahne kıyafeti, seslendirdiği parçaları ve duruşu seyircilerden büyük ilgi toplarken, Gripin’in Manga solisti Ferman’la "Baba Mesleği" şarkısında düet yapması, Müzeyyen Senar’ın "Dalgalandım da Duruldum" parçasını seslendirmesi alkış aldı. Rashit ve Teoman ise, hem kendi parçalarını seslendirdi, hem de birbirlerinin şarkılarına eşlik etti. Konser sürerken şair Küçük İskender’in sahneye çıkması herkesi şaşırttı. Küçük İskender, "Bir Ayrılığın Anatomisi" adlı şiirini okuduktan sonra sahnedeki ikiliye konserin sonuna kadar eşlik etti.

Saatler 20.50’yi gösterdiğinde ise sahne alma sırası Soundgarden ve Audioslave’in eski lideri ve yeni solo çalışması ile çıkışta olan Chris Cornell’daydı. Cornell’ın programına Michel Jackson’ın "Billy Jean" şarkısını eklemesi, seyircilerden büyük alkış topladı. Gecenin finalini tekrar bir araya gelen ve son albümleri Zeitgeist’in tanıtım turnesi dahilinde ülkemize gelen The Smashing Pumpkin yaptı. Sahneye çıkar çıkmaz izleyicileri selamlayan solist Billy Corgan’ın bazı parçaları bölerek okuması dikkat çekti.

14 kişi uyuşturucudan gözaltında

Hezarfen Havaalanı’nda düzenlenen Rock’n Coke Açık Hava Müzik Festivali’nde üzerlerinde esrar ve hint keneviri bulunan 14 kişi gözaltına alındı. Toplam 340 personelle görev yapan jandarma, 50 bin kişinin katıldığı, 5 bin kişinin 3 gün boyunca çadırlarda konakladığı festival alanının kapılarında X-Ray cihazıyla arama yaptı. Dün saat 11.30’a kadar yapılan çalışmalarda üzerlerinde esrar, hint keneviri ve esrarlı sigara bulunan 14 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişilerin üzerinde ele geçen uyuşturucuları kullanmak için iki aparat ele geçti.

The Smashing Pumpkins’in solisti Billy Corgan, son şarkısını Türkiye tişörtüyle söyledi.

Chris Cornell, eşi Vicky Karayiannis ile gittiği Kapalıçarşı’da Fenerbahçe forması satın aldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!